‘ZONNIG KUNSTWERK IN QUOTE QASTEEL

HEERLIJK ZONNIG IN DE QUOTE QASTEEL

wil je een kunstwerk maken waardoor ik elke dag zonnig begin …

Vanaf de vroege dageraad zal ik mijn volijkheid uitstralen naar iedereen die ik vandaag ontmoet. Ik zal de mentale zonneschijn zijn voor allen die mijn pad kruisen vandaag – Paramahansa Yogananda

Deze week verscheen een pracht Qasteel stuk in de Quote. Met daarin ook een foto van mijn werk ‘FOLLOW THE SUN’.

Het nummer van Xavier Rudd begint zich meteen af te spelen in mijn gedachten terwijl ik het zing… vaak is dit nummer ook precies dat nummer waarmee ik in mijn bestelbus stap. Een vrolijk gevoel. Dat is wat ik daar van krijg. Zonnig. Dat ook.

Met een dergelijk gevoel elke dag beginnen, dat was de wens van mijn opdrachtgever Roel Gielen.

 

Akoestische Vilt Kunst aan de wand van slaapkamer monumentaal herenhuis

Het kunstwerk ‘FOLLOW THE SUN’  gemaakt van gekleurde vilten stapeltjes.

Het monumentale herenhuis van Roel Gielen

Roel Gielen vertelde aan Quote Qasteel over de verbouwing van zijn monumentale herenhuis

kleurrijke kunst in een eclectisch interieur

Mooi om het kunstwerk terug te zien en terug te herinneren aan het maak-proces in 2017!
Mijn opdrachtgever Roel verteld in de binnenkijker Quote Qasteel over zijn avonturen in het gave monumentale herenhuis waar hij woont. Het was een hele verbouwing. Van bouwval tot een qasteel om maar in quote-taal te blijven …

En het is een supertoffe fijne plek geworden waarin de kunst verzameling van Roel prachtig tot zijn recht komt. Waarin hij heerlijk woont in een fijne woning en dito tuin. Er wonen ook studenten. Boven. Plek genoeg.

Wil je meer afbeeldingen zien van het kunstwerk? Kijk dan ook eens in mijn portfolio.

slaapkamer in het souterrain …

Roel zelf heeft een gaaf idee bedacht. Aan de achterzijde van de woning is het souterrain. Gelegen aan de heerlijke tuin. Vol kunstwerken en vooral prachtige bomen en beplanting.

Het souterrain, dat is vaak zo’n plek waar of wel of niet geleefd wordt. En Roel zou Roel niet zijn als hij met zijn unieke kijk op dingen daar geen super idee voor zou bedenken.

Aldus heeft hij een nieuwe slaapkamer gemaakt in het souterrain. Met een badkamer. En een trap naar buiten zodat hij meteen in zijn tuin is. Als hij wakker wordt door het zonlicht wat de ruimte binnenkomt door het plafond en hij zijn ogen opent, straalt de dag hem tegemoet.

Tijdens de verbouwing van de slaapkamer kwam hij mijn atelier binnen gewandeld.
‘Anne ik heb jouw werk gezien, ik wil heel graag een werk van je in de slaapkamer, wil je eens bij me komen kijken?’

Zo gezegd. Zo gedaan.Ik ging op bezoek bij een pand waar ik als jong meisje bijna dagelijks langs fietste omdat mijn middelbare school in dezelfde straat zat en ook de ijsbaan en het stadion. Ik kende het pand uit duizenden, maar was er nog nooit binnen geweest. En binnen was het gaaaaf! En ruim. Ik kreeg een uitgebreide rondleiding en Roel liet me alle vertrekken zien, en vertelde me over zijn plannen, wensen en over de verbouwing die al wel eventjes duurde. Zo werd er telkens weer een ander gedeelte onder de schop genomen. En nu was het bijna klaar …

Vilt Kunst Vierkante Blokjes gemaakt door Anne van den Heuvel

renoveren … een uit de hand gelopen hobby

Kunstwerk in souterrain monumentaal herenhuis Rosmalen

kunst in rijksmonument

kleurkracht, kleurstalen en de zon

Er werd nog flink geklust maar ik kon de ruimte goed in me opnemen, meten, voelen, ervaren … er even ‘zijn’. Roel sprak zijn wens uit: ‘Wil je een werk voor me maken zodat ik elke dag zonnig op sta?’

Fantastische opdracht als je het mij vraagt. Dat is pre-cies waar ik mee uit de voeten kan.
Met de kleurkracht en de intenties waar ik als kunstenaar mee mag werken is dat precies waar een kunst-liefhebber zoals Roel het kunstenaarshart weet uit te nodigen.

Ik heb dit kunstwerk voor Roel gemaakt. Het is lekker gedurft qua kleur, zonnig, vrolijk, het straalt en jubelt, ook is het werk speels, zacht en liefdevol. Het werk heeft lef, het mag er he-le-maal zijn … en dat is voelbaar in de ruimte.
Dit is een vilten kunstwerk gemaakt van allemaal vierkante gestapelde blokjes. Met een stralend middelpunt en kleur’stralen’ die naar alle kanten de wand op bewegen. Lekker he?

In mijn atelier maakte ik de basis van het kunstwerk en dat heb ik aan de wand gemonteerd. Vervolgens ben ik de komende dagen alle losse onderdelen aan de wand gaan maken. Dat vraagt full-focus, tijd, geduld, aandacht en heel goed meten. Altijd haaks blijven …
Roel zorgde goed voor me met hapjes en drankjes samen met de jongens die aan het werk waren in zijn tuin en huis. Ik werkte dan zo’n 2,5 uur voor de lunch en 2,5 daarna aan de losse stukjes van het werk, en dat zo’n week lang. Sneller gaat dat niet en langer houd ik die gespitste aandacht niet vol.
Het is altijd mooi om een kunstwerk te zien groeien, en dan op een dag is het klaar. En dan is het er gewoon … alsof het er altijd al is geweest. Het past. Bij de ruimte. Bij de opdrachtgever. Dat is mijn kwaliteit. Goed voelen, weten … maatwerk maken. En dan de dankbaarheid en glimmende ogen van de opdrachtgever.
Fijn dat ik met mijn passie, inzicht en ervaring echt iets gaafs kan toevoegen. Dat gaat verder dan een mooi plaatje maken. Het is een kado wat de opdrachtgever aan zichzelf kado doet … In dit geval om elke dag zonnig op te staan. En bij dat soort wensen mag ik dan helpen om dat middels mijn kunst en kleur werkelijkheid te laten worden.

En zo geschiede. Een poosje geleden kreeg ik de vraag van Roel of hij mijn naam mocht noemen in een leuk verhaal in de Quote. Tuurlijk mag dat!
Gaaf he? En voor mij weer een mooie reden om dit kunstwerk weer eens te tonen.

Zonnig kunstwerk in Monumentale Woning Quote 500