faq Divine Acoustics

Wat leuk dat u interesse toont in Divine Acoustic kunstwerken van mijn hand. U bent van harte welkom om in mijn atelier en (t(huisgalerie te komen kijken, voelen en ervaren.

Hier wordt een steeds wisselende kunstwerken tentoongesteld die ook uit galerie direct te koop zijn. Ook kunt u kunstwerken zien waaraan nog gewerkt wordt en kunnen mogelijkheden besproken worden om maatwerk kunstwerken voor uw locatie te realiseren.

Voor een bezoek aan het atelier kunt u een afspraak maken of de open atelier dagen bezoeken. Ik kijk naar u uit.

Bent u geïnteresseerd in werk dat voor uw ruimte op maat gemaakt wordt? Dan zijn de eerste stappen om het atelier te komen bezoeken en vervolgens een afspraak voor een kleurraak consult te maken op uw locatie, zodat we (eventueel met uw interieuradviseur) de ruimte bekijken.
We brainstormen over kleur, vorm, materiaal, structuur, formaat en het gewenste resultaat. Tijdens het consult worden formaten uitgezet op de wanden. Aan de hand van het formaat kan meteen het budget worden berekend.

Nu kan er een kleurraak ontwerp gemaakt worden.

Er volgt, als u wenst, een ontwerptraject waarbij een ontwerp wordt ingetekend in een foto van uw interieur of in tekeningen van de architect.

Uiteraard kan ik een collectie kunstwerken voor u realiseren.

Laten we een afspraak maken voor een contact moment zodat u uw situatie en wensen kunt schetsen. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

In elke kamer een uniek kunstwerk? Een serie met hetzelfde beeld in andere kleurstelling? Een serie volgens bepaalde thema’s? In elke dependance van het hotel een herkenbare serie? Het kan allemaal.

Laten we beginnen met een ontmoeting, dan volgt de rest vanzelf.

Schroom niet. Geen vraag is mij te raar.

Een kunstwerk kado doen … is een fantastisch kado!Ik vind dat reuze leuk en werk daar graag aan mee.

Er zijn oneindig veel mogelijkheden om een kunstwerk kado te doen. Om zomaar eens wat opties te noemen:

– gasten van een bruiloft leggen een bedrag samen in en het kersverse echtpaar komt op atelierbezoek en ik maak vervolgens een kunstwerk.

– een groep legt een bedrag in en ik schrijf daar een kado-bon voor uit wat de gelukkige krijger bij mij mag uitgeven.

– een partner verrast de liefdespartner bij een jubileum

– werknemers kopen gezamenlijk een kunstwerk voor het afscheid van de directeur

– werkgevers geven een kunstwerk kado bij afscheid of jubileum van een werknemer

– kinderen gaan uit huis en krijgen een kunstwerk kado

– kinderen geven hun ouders een kunstwerk kado bij jubileum

– een gulle gever doet een schenking aan een zorginstelling

– een oud-bewoner doet een schenking aan een locatie

Het kan allemaal. Neem gerust contact met me op om uw plannen samen met me te smeden, dan maken we er een feest van.

De tijd van ontwerp tot en met vervaardiging en oplevering zal in overleg met u worden afgesproken.
De planning is deels afhankelijk van de drukte in mijn werkplanning, de keuze voor de techniek die we gekozen hebben, de materialen, garens die al dan niet voorradig zijn en de voortgang van het ontwerpproces.

Ook uw persoonlijke planning speelt hierin ook een rol, met het oog op tussentijds overleg en het geven van uw akkoord.
Soms zit er een (lange) vakantie tussen van u of mij.
Veelal duurt het traject circa 6 tot 18 weken na opdrachtbevestiging.

Het kunstwerk wordt bij u op locatie gebracht en gemonteerd.
In de meeste gevallen kom ik zelf het werk brengen en help ik bij de montage. Ik boor echter zelf geen gaten in wanden, daarvoor is een handige klusjesman/vrouw de aangewezen persoon. Meestal wordt dat georganiseerd door de opdrachtgever zelf.

Mocht het werk verzonden worden naar een locatie ver over de landgrenzen heen, dan zal ik het bevestigingsmateriaal bijvoegen.

De manier van montage is in overleg met u, ik heb een voorkeur voor ophanging direct in de wand (of plafond) vanuit visueel oogpunt.
Mocht u een voorkeur hebben voor een kunst-ophangsysteem of andere passende manier van ophanging in het interieur is ook mogelijk in overleg.

De Divine Acoustics kunstwerken worden veelal opgespannen op aluminium spieramen. Meestal span ik de textiele kunstwerken op in mijn atelier. Soms span ik het werk pas op, op locatie, als een werk niet in zijn geheel door een lift of trappenhuis past.
Het opspannen van het werk doe ik op aluminium spieramen. Deze zijn sterk, licht, stabiel en gaan niet torderen.

Ook maak ik werken die we niet gaan opspannen op een raamwerk maar die we los aan de wand of als room divider gaan ophangen. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden, afhankelijk van uw wensen die we samen door gaan nemen naar.

Divine Acoustics kan nagenoeg in elke ruimte gemonteerd worden. Als er een wand is of een plafond of stellage … dan komt het goed.

Bij mensen met een allergie voor wol besluiten we om geen wollen draden te gebruiken, maar te kiezen uit het grote scala van andere prachtige garens. Heeft u enkel een wol allergie als u de wol op de huid draagt, dan kunnen we gerust met wol werken.

Ik gebruik zowel plantaardige garens zoals biologisch katoen, linnen, raffia en papier, als ook dierlijke garens zoals (merino) wol, mohair, zijde en paardenhaar.
Ook gebruik ik halfsynthetische garens zoals viscose, en synthetische garens zoals polyester, acryl, lurex en nylon of minerale garens zoals metaalgarens.
Kortom … ik zoek de mooiste garens bij elkaar om elke keer weer een unieke passende garencombinatie te maken.

Al mijn textiele kunstwerken hebben een positieve invloed op de akoestiek en hebben een geluiddempende werking door het materiaal waarvan ze gemaakt zijn.

Indien nodig wordt nog een extra akoestisch paneel van geluiddempend materiaal toegevoegd, onzichtbaar aan de achterzijde. Prijzen hiervoor zijn afhankelijk van het formaat en vanaf 250,- ex 21% btw.

U kunt kiezen voor een home-made of een custom-made kunstwerk. De prijzen, en dus de offerte hangt daar van af.

Home-made zijn de ontwerpen uit de reeds bestaande collectie, waar al dan niet kleine aanpassingen aan kunnen worden gedaan.

Custom-made kunstwerken worden helemaal op maat gemaakt; van ontwerp, tot programmeren en realisatie.

De volgende onderdelen ziet u terug op uw offerte:
Een kleurraak consult op uw locatie
De kosten voor het ontwerp; home-made of custom-made
De kosten voor de uitvoering
Eventuele kosten voor montage op locatie
Eventuele kosten voor vervoer of verzenden
De planning
De betaaltermijnen

Jazeker. Ik toon in mijn (t)huis galerie een steeds wisselende collectie Divine Acoustics kunstwerken die u kunt aankopen uit voorraad.
Ook tijdens exposities toon ik vaak Divine Acoustics wandkleden, afhankelijk van de expositie kunt u ze direct aankopen, of bij mij reserveren.

In mijn online boutique kunt u (binnenkort) alle werken bekijken, aankopen of reserveren, die ik in voorraad heb.

Sommige werken zijn echte unica en kan ik niet re-produceren in andere formaten, en soms kan dat wel.
Bel of mail me gerust. Samen zullen we afstemmen wat de mogelijkheden zijn en hoe we dit gaan realiseren.

Als u mij wilt uitnodigen voor een kleurraak consult op uw locatie dan mag u daar circa 2 uur de tijd voor inplannen. Ik bereken daar kosten voor à 250,- euro voor doordeweekse dagen. In avonden en weekend is dat 300,- euro uur. Deze prijs is exclusief btw en exclusief reiskosten à 0,38 euro per gemaakte kilometer.

Deze kosten worden verrekend bij opdrachtverstrekking van opdrachten vanaf 4.000,- euro. Bij opdrachten tot 4.000,- euro blijven de kosten voor het consult voor rekening van de opdrachtgever. Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw.

Voor opdrachten buiten Nederland en België wordt een aparte afspraak gemaakt.

Home-made kunstwerken zijn de ontwerpen uit de reeds bestaande collectie, waar al dan niet kleine aanpassingen aan kunnen worden gedaan.

Prijzen variëren, afhankelijk van het ontwerp, de techniek en de keuze van de garens tussen de 1.880,- euro en 2.480,- euro per strekkende of vierkante meter (afhankelijk van materiaal, techniek, type en soort)
Deze prijzen zijn vaste verkoopprijzen voor reeds bestaande ontwerpen uit de collectie, inclusief confectioneren of opspannen en excl. BTW.

Deze prijzen zijn exclusief een eventuele aanpassing qua kleur en/of vorm in het ontwerptraject. Daar komt dan een bedrag van circa 600,- euro ex btw bij voor de te maken kleuronderzoeken en/of ontwerpaanpassingen.

De kosten voor een ontwerptraject hangen af van het formaat en de eventuele complexiteit van de te maken aanpassingen op het reeds bestaande ontwerp, vanaf circa 600,- euro ex 21% btw.
Dit zijn de ontwerpkosten voor het te realiseren kunstwerk. De kosten voor het maken van het kunstwerk komen daar nog bij.

Na gemaakte afspraken tijdens het consult volgt het ontwerptraject.
Hierbij wordt een afbeelding van reeds bestaand werk wordt gemonteerd in een foto van uw interieur of in tekeningen van de architect.
Mochten er nieuwe kleuren, aanpassingen of formaten worden afgestemd, dan neem ik u stap voor stap mee in het aanpassingsproces.

Nadat het ontwerp en de offerte door u is goedgekeurd, ontvangt u een opdrachtbevestiging.
Zodra u daarmee akkoord bent en u een aanbetaling van 50% heeft gedaan, wordt er een planning gemaakt voor realisatie en montage of verzending.

Bij een Custom-Made ontwerptraject wodt het gehele ontwerp, de weefbindingen voor uw Divine Acoustics kunstwerk(en) speciaal voor u op maat gemaakt.

De kosten voor een dergelijk ontwerptraject hangen af van het formaat en complexiteit van de te maken ontwerp. Een dergelijk traject start vanaf circa 4.800,- euro exclusief 21% btw.

Dit zijn de ontwerpkosten voor het te realiseren kunstwerk.
Hierna volgen nog de kosten voor het realiseren van het kunstwerk. Hierover kunt lezen bij ‘Wat zijn de kosten voor een Divine Acoustics kunstwerk?’

Dit proces vraagt wat geduld.
Er volgt een ontwerptraject waarbij een nieuw voorstel voor een ontwerp wordt ingetekend in een foto van uw interieur of in tekeningen van de architect.
Vervolgens worden de kleuren bepaald aan de hand van garens en stalen.
Stap voor stap werk ik aan het ontwerp, in samenspraak met u.

Nadat het ontwerp en de offerte door u zijn goedgekeurd, ontvangt u een opdrachtbevestiging. Zodra u daarmee akkoord bent en u een aanbetaling van 50% heeft gedaan, wordt er een planning gemaakt voor realisatie en montage of verzending.

Het ontwerp wordt nu omgezet naar een weefprogramma, een breiprogramma, een patroon of andere werkwijze; kleur voor kleur, draad voor draad, binding voor binding en laag voor laag. Deze fase in het ontwerpproces vraagt focus en tijd.

Vervolgens volgt de realisatie van het kunstwerk. En zodra het kunstwerk helemaal klaar is, span ik het op een frame, of zal ik het (laten) confectioneren.

Vervolgens volgt het moment van montage op locatie of verzending. U wordt in alle stappen meegenomen.

Heeft u een jubileum, een opening of een bruiloft en wilt u een persoonlijk geschenk geven?
Het samen maken van een Custom-made Divine Acoustics kunstwerk is mogelijk voor zowel particuliere als zakelijke events.

Voor een gift aan een bruidspaar, een vrijgezellenfeestje, een jubileum van een werknemer, een teambuildingsessie, een schoolproject of (kinder)kunstatelier, kunnen we onder mijn begeleiding, samen met de deelnemers een project ontwerpen.

Alle deelnemers vormen een tijdelijk ontwerpteam dat gegarandeerd succesvol zal zijn. Het team gaat aan de slag in een ‘pop-up atelier’ op locatie of in mijn atelier.

Ik draag vervolgens zorg voor de perfecte uitwerking en uitvoering op niveau. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, de workshop wordt in overleg met u samengesteld en u kunt alles vragen. Zo geeft u persoonlijk een wending aan zowel het event als aan het proces van het maken.

Zo nu en dan heb ik stock-sale dagen. Hou de agenda in de gaten als u interesse heeft.