faq Acoustic Couture

Bent u geïnteresseerd in een kunstwerk dat voor uw ruimte op maat gemaakt wordt? Dan is de eerste stap een afspraak voor een kleurraak consult op uw locatie te maken, om samen met u (en eventueel uw interieuradviseur) de ruimte te kunnen bekijken, voelen, ervaren, meten …

We brainstormen over kleur, vorm, materiaal, formaat en het gewenste resultaat of de intentie die het werk mag dragen. Tijdens het consult worden formaten uitgezet op de wanden. Aan de hand van het formaat kan meteen het budget worden berekend. Nu kan er een kleurraak ontwerp gemaakt worden.

Er volgt een ontwerptraject waarbij een aantal ontwerpen worden ingetekend in een foto van uw interieur of in tekeningen van de architect. Een ontwerp is óf meteen raak, óf het wordt aangepast totdat u er volmondig ‘ja’ op zegt.

Stap voor stap werk ik aan het ontwerp, in samenspraak met u.
Nadat het ontwerp en de offerte door u is goedgekeurd, ontvangt u een opdrachtbevestiging. Zodra u daarmee akkoord bent en u een aanbetaling van 50% heeft gedaan, wordt er een planning gemaakt voor realisatie en montage.

Een kunstwerk kado doen … is een fantastisch kado!Ik vind dat reuze leuk en werk daar graag aan mee.

Er zijn oneindig veel mogelijkheden om een Acoustic Couture kunstwerk kado te doen. Om zomaar eens wat opties te noemen:

– gasten van een bruiloft leggen een bedrag samen in en het kersverse echtpaar komt op atelierbezoek en ik maak vervolgens een kunstwerk.

– een groep legt een bedrag in en ik schrijf daar een kado-bon voor uit wat de gelukkige krijger bij mij mag uitgeven.

– een partner verrast de liefdespartner bij een jubileum

– werknemers kopen gezamenlijk een kunstwerk voor het afscheid van de directeur

– werkgevers geven een kunstwerk kado bij afscheid of jubileum van een werknemer

– kinderen gaan uit huis en krijgen een kunstwerk kado

– kinderen geven hun ouders een kunstwerk kado bij jubileum

– een gulle gever doet een schenking aan een zorginstelling

– een oud-bewoner doet een schenking aan een locatie

Het kan allemaal. Neem gerust contact met me op om uw plannen samen met me te smeden, dan maken we er een feest van.

Natuurlijk! Branding is een belangrijk aspect van de visuele identiteit van uw organisatie. Kleur communiceert.

Ik help u graag met zorgen dat uw gasten, bezoekers of klanten bij binnenkomst in al uw dependances een herkenbare positieve indruk en sfeer ervaren. Goed geïntegreerde kunst heeft ook een geweldige, helende toevoeging en stimuleert het welbevinden en productiviteit van uw team.

Als toegepast kunstenares en ontwerpster heb ik ervaring met branding, presentatie, huisstijl, missie, visie, styling, kleurbeelden, trends, sfeer, kunst maken voor beurspresentaties en visuele identiteit.

Als u mij wilt uitnodigen voor een kleurraak consult op uw locatie dan mag u daar circa 2 uur de tijd voor inplannen. Ik bereken daar kosten voor à 250,- euro voor doordeweekse dagen. In avonden en weekend is dat 300,- euro uur. Deze prijs is exclusief btw en exclusief reiskosten à 0,38 euro per gemaakte kilometer.

Deze kosten worden verrekend bij opdrachtverstrekking van opdrachten vanaf 4.000,- euro. Bij opdrachten tot 4.000,- euro blijven de kosten voor het consult voor rekening van de opdrachtgever. Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw.

Voor opdrachten buiten Nederland en België wordt een aparte afspraak gemaakt.

Indien er een ontwerptraject volgt, hangen de kosten af van het formaat en de eventuele complexiteit van het te maken ontwerp. Prijzen zijn vanaf circa 600,- euro.

Deze kosten worden verrekend bij opdrachtverstrekking van opdrachten boven de 4.000,- euro.

Echter bij opdrachten tot 4.000,- euro blijven de kosten voor het ontwerp traject voor rekening van de opdrachtgever. Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw.

Ik werk met vaste m2 prijzen als volgt:
Tot 2 m2 1.980,- per m2 | Tot 5 m2 1.880,- euro per m2 | Tot 10 m2 1.820,- euro per m2 | Boven 10m2 1.780,- euro per m2

Deze prijzen zijn vaste verkoopprijzen exclusief btw.

Acoustic Couture wordt gemaakt op maat en op kleur passend in ieder interieur, en kan gemaakt worden in iedere kleurvariant.

Van een kleurenregen tot geheel in zwart-wit-grijstinten, ‘ton-sur-ton’ of met een stevig contrast … en alles daartussenin. U hoeft niet bang te zijn dat ik een kunstwerk ga maken wat niet bij u / uw omgeving past … Ik maak mijn kunstwerken ‘kleur-raak’ precies afgestemd op dat wat er mag zijn.

Het kunstwerk wordt op panelen gemaakt in het atelier. Deze panelen worden bij u op locatie gemonteerd.

Dat gaat met schroeven in boorgaatjes in de wand, die door u en/of uw klusbedrijf ter plekke worden geboord. Mocht u een houten wand hebben dan wordt het werk direct in de wand geschroefd. In zeer zeldzame situaties wordt het werk met klittenband aan de wand gemonteerd.

De buitenrand van het werk en eventuele losse elementen worden direct bij u op de wand aangebracht door Anne van den Heuvel met een zeer sterke dubbelzijdige lijmfolie.

Acoustic Couture kan op nagenoeg elke wand gemonteerd worden. Als er sprake is van een wandafwerking met veel structuur (zoals grof stucwerk) dan kan het advies zijn om geen/niet zo veel losse elementen aan te brengen.

Wolvilt is zo stevig geperst dat er nagenoeg geen haartjes/stofdeeltjes af komen. De meeste mensen met een wol-allergie hebben hier geen last van. Meerdere keren is Acoustic Couture geplaatst bij mensen met wol-allergie. Voor de zekerheid kunt u tijdelijk wat materiaal bij u neerzetten, om te ervaren of het werkelijk geen last oplevert.

Wol stoot van nature vuil af. Op de reliëfs gaat op den duur wel wat stof liggen. Dit kunt u verwijderen door voorzichtig met de stofzuiger of met dubbelzijdig tape het werk af te nemen.

Mocht het kunstwerk op een voor u te hoge wand hangen, dan kunnen we u een onderhouds-contract aanbieden. Op aanvraag wordt het kunstwerk door ons schoongemaakt, waarbij wij ervan uitgaan dat u zelf een steiger plaatst. Voor dergelijke afspraken worden kosten berekend à 150,- euro per uur. Deze kosten zijn exclusief de kosten van de steiger, exclusief btw en exclusief reiskosten à 0,38 euro per gemaakte kilometer.

Voor alle adressen buiten Nederland en België maken we een uniek plan. Afhankelijk van de locatie, de opdracht, het budget en de planning kijken we samen of ik naar de locatie toe ga komen, of dat we het kleurraak consult op afstand doen. Dit vraagt aandacht van de opdrachtgever, ik laat u dan foto’s, filmpjes en tekeningen met maatvoering maken. Voor dergelijke afspraken worden kosten berekend à 150,- euro per uur.

Voor de montage van het kunstwerk op locatie kijken we samen hoe we dat het beste kunnen gaan aanpakken. Dat komt altijd goed. Stuur me gerust een bericht. Geen vraag is mij vreemd.

In mijn atelier en galerie kunt u mijn Acoustic Couture kunstwerken en het materiaal komen bekijken. U krijgt een uitgebreide rondleiding door het atelier en de (t)huis-galerie.

Mocht u mijn vilten blokjes kunstwerken liever op een andere locatie bekijken, check dan even de agenda voor exposities, en check in de exposities of er Acoustic Couture kunstwerken genoemd worden.

Mocht u een vilt kunstwerk van mijn hand hebben aangekocht, dan heb ik dat bij u/met u op locatie gemonteerd. We hebben dan een stramien wat ik bij u achterlaat zodat we later kunnen zien waar de gaatjes aangebracht zijn, zodat het kunstwerk, als het nodig is, gedemonteerd kan worden.

Het akoestische kunstwerk kan dan worden verhuisd. U kunt mij gerust bellen om u te helpen om het kunstwerk te verhuizen.

Soms bellen opdrachtgevers mij 5 a 20 jaar later omdat ze gaan verhuizen, het kunstwerk mee willen verhuizen en het kunstwerk om wat aanpassingen in formaat en/of kleur vraagt. Ook dan kunt u me gerust een bericht sturen.