FOLLOW THE SUN

ELKE DAG EEN ZONNIG BEGIN

‘Vanaf de vroege dageraad zal ik mijn vrolijkheid uitstralen naar iedereen die ik vandaag ontmoet. Ik zal de mentale zonneschijn zijn voor allen die mijn pad kruisen vandaag’  – Paramahansa Yogananda –

‘FOLLOW THE SUN’.

Roel heeft een nieuwe slaapkamer gemaakt in het souterrain van zijn monumentale herenhuis. Als hij wakker wordt door het zonlicht wat de ruimte binnenkomt door het plafond en hij zijn ogen opent, straalt de dag hem tegemoet.

Tijdens de verbouwing van de slaapkamer kwam hij mijn atelier binnen gewandeld.
‘Anne ik heb jouw werk gezien, ik wil je graag een opdracht geven voor een kunstwerk van je in mijn slaapkamer, wanneer heb je tijd om bij me te komen kijken?’

Er werd nog flink geklust in het huis. En er waren hier en daar al gave kunstwerken te zien. Indrukwekkend! Terwijl de verbouwing in volle gang was kon ik de ruimte goed in me opnemen, meten, voelen, ervaren … er even ‘zijn’. Dit zijn eigenlijk de beste momenten om een kunstproject te starten. Dan wordt het kunstwerk geen sluitpost en kunnen ook verdere plannen nog mooi afgestemd worden.

 

 

Vilt Kunst Vierkante Blokjes gemaakt door Anne van den Heuvel
wil je een werk voor me maken zodat ik elke dag zonnig op sta

Roel sprak zijn wens uit: ‘Wil je een werk voor me maken zodat ik elke dag zonnig begin?’
Fantastische opdracht als je het mij vraagt. Dat is pre-cies waar ik mee uit de voeten kan. Werken in vrijheid. Met de kleurkracht en de intenties waar ik als kunstenaar mee mag werken om een inspirerend en fijn gevoel uit te stralen in het interieur, dat is precies waar een kunst-liefhebber zoals Roel mijn kunstenaarshart wist uit te nodigen.

Ik heb dit kunstwerk voor Roel gemaakt. Een mooie aanvulling aan zijn kunst collectie in het eclectische interieur van zijn monumentale herenhuis. Het vilt kunstwerk is lekker gedurfd qua kleur, zonnig, vrolijk, het straalt en jubelt, ook is het werk speels, zacht en liefdevol. Het werk heeft lef, het mag er he-le-maal zijn … en dat is voelbaar in de ruimte. Het kunstwerk past bij Roel en zijn kunst verzameling.

Toen het werk klaar was hebben we het nog gehad over een tapijt op de vloer. Laat het zonnig zijn. Het werd een fraai geel tapijt. Zo is het beeld compleet.

Mijn kunstwerk is een vilten wand’kleed’ gemaakt van allemaal vierkante gestapelde blokjes wolvilt. Met een stralend middelpunt en kleur’stralen’ die naar alle kanten de wand op bewegen. Lekker he?

In mijn atelier maakte ik de basis van het kunstwerk en dat heb ik aan de wand gemonteerd. Vervolgens ben ik de komende dagen alle losse onderdelen aan de wand gaan maken. Dat vraagt full-focus, tijd, geduld, aandacht en heel goed meten. Altijd haaks blijven …

Roel zorgde goed voor me met hapjes en drankjes samen met de jongens die aan het werk waren in zijn tuin en huis. Ik werkte dan zo’n 2,5 uur voor de lunch en 2,5 daarna aan de losse stukjes van het werk, en dat zo’n week lang. Sneller gaat dat niet en langer houd ik die gespitste aandacht niet vol.
Het is altijd mooi om een kunstwerk te zien groeien, en dan op een dag is het klaar. En dan is het er gewoon … alsof het er altijd al is geweest. Het past. Bij de ruimte. Bij de opdrachtgever. Dat is mijn kwaliteit. Goed voelen, weten … maatwerk maken. En dan de dankbaarheid en glimmende ogen van de opdrachtgever.

Fijn dat ik met mijn passie, inzicht en ervaring echt iets gaafs kan toevoegen. Dat gaat verder dan een mooi plaatje maken. Het is een kado wat de opdrachtgever aan zichzelf kado doet … In dit geval om elke dag zonnig op te staan. En bij dat soort wensen mag ik dan helpen om dat middels mijn kunst en kleur werkelijkheid te laten worden.

En zo geschiede. Een poosje geleden kreeg ik de vraag van Roel of hij mijn naam mocht noemen in een leuk verhaal in de Quote. Tuurlijk mag dat!
Gaaf he? En voor mij weer een mooie reden om dit kunstwerk weer eens te tonen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om een uniek kunstwerk door mij te laten maken in uw interieur? Schroom niet … geen vraag is mij vreemd.

Bent u benieuwd naar mijn werkwijze, prijzen en andere ins en outs?