de eerste levensboom van mijn hand!

Bijzondere wand installatie: Een levensgrote boom van textiel. Anne van den Heuvel

Deze week heb ik een heel gaaf werk opgeleverd. In Groningen. Iets compleet anders. Iets spiksplinternieuws. Een boom. Een levensboom. En het is meteen een stamboom ook.  Met 1 stam waaruit 3 bomen groeien. De kinderen.

Hoe gaaf is dat?

He-le-maal met de hand gemaakt … Ik heb in dit kunstwerk allerlei technieken en ambachten verwerkt, en al deze stukken samen vormen een heel tof werk. Althans dat vind ik zelf. En de opdrachtgeefster ook … dat is natuurlijk het meest belangrijke.

En het mooie is … deze verwerkte stukken zijn niet alleen van mijn hand, maar ook van mijn moeders hand, en van mijn oma … en zo is de boom al bijna eeuwen oud. haha. Bij wijze van spreken dan.

De basis heb ik gemaakt van hout. Het wandkunstwerk is van textiel. En het is 1 groot avontuur om naar te kijken. Van haakwerk tot vilt. Van weefwerk tot boorduurwerk, kralen, breisels, noem maar op … Een boom als kunstwerk. Op maat. Er hangt zelfs een schommel in de boom. Met een meisje, met wiebelende beentjes, en een onderbroekje onder haar rokje. ‘Een ton-sur-ton-sprookje’ volgens mijn opdrachtgeefster. Leuk compliment.

Bent u nieuwsgierig naar het resultaat? … Kom maar even mee kijken

En als u nu denkt … ‘Ik wil ook wel zo’n boom, maar dan speciaal voor mij gemaakt’ … dan kan dat. Bel of mail me gerust!