THREE TREE

EEN TON-SUR-TON SPROOKJE

 Anne:
”In 2018 werd ik gebeld door een enthousiaste opdrachtgeefster met een vraag om een kunstwerk te ontwerpen voor de eet/leef-kamer.

In deze ruimte wordt geleefd in de breedste zin van het woord.

Met 2 kleine kinderen en de 3-de op komst is deze ruimte ‘de spil’ van het huis.”

Het kunstwerk mocht iets compleet anders zijn dan alles wat de opdrachtgeefster reeds van me gezien had.
Dat zijn de fijne opdrachten.
In vrijheid en vertrouwen.

 

Bijzondere wand installatie: Een levensgrote boom van textiel. Anne van den Heuvel
het werk ziet er geweldig mooi uit! en het is zo tactiel! de boom is zowel abstract als levensecht. schitterend!

“In deze ‘tree of life’ worden niet alleen al mijn textieltechnieken gebruikt, maar ook haakwerken van mijn oma, borduurwerken van mijn moeder en handwerkjes van mijn zoon zijn erin verwerkt, evenals een aantal prachtige borduurwerken die ik gered heb uit de kringloop en in ere heb hergebruikt. Kortom, het is een fantasievol kunstwerk geworden vol ijver en vlijt, wat vervuld is van liefde en plezier … wat nu vreugdevol aan de wand hangt te pronken, en glimlachen op de gezichten van de bewoners en bezoekers van het huis tevoorschijn haalt. ”

Al gauw ontstond het idee om vanuit een stevige basis, de stam / de ouders van het gezin, een drie-boom te laten groeien met 3 hele verschillende bomen, die de 3 kinderen symboliseren.

Nadat ik een ontwerp had gemaakt ging ik terug naar Groningen om het idee, met papier, op de wand uit te werken, bij te schaven, passen, meten … Daarna kon het echte ontwerpwerk beginnen. Ook besloten we om het werk uit te gaan voeren in wit tinten. Een prachtig besluit, al zeg ik het zelf.

Formaten:
circa 2.90 h x 4.00

Materiaal & technieken:
Het gehele werk is handgemaakt in diverse soorten textieltechnieken, van vervilte wol tot jacquardweefsels, van borduurwerk, kruissteekjes, kralen, naaiwerk, haakwerk van mijn oma … en wat al niet meer.

Fotografie:
Marjoek Warmink van Studio Nwblck