Expositie Anne van den Heuvel in Kunstkerk Hogeland

Expositie Kunstkerk Warffum

In Kunstkerk Hogeland te Warffum mocht ik mijn kunstwerken tonen tijdens het QuiltFestival Noord Groningen in 2023. In de voorafgaande weken vlochten mijn moeder, Indigo, Jayden en ik koorden om alle werken 6 meter omhoog, in de kerk, op te kunnen hangen.

Met het busje afgeladen vol reden we 2 dagen voor aanvang naar het noorden van Groningen. Mijn zoon Indigo klom de ladder op en af om al deze koorden te bevestigen, en vervolgens monteerden wij, samen met Gerrie en Jan-Dirk (de eigenaren van de Kunstkerk) en de buurman Harrit, alle kunstwerken.

Het resultaat was (al zeg ik het zelf) betoverend mooi. Ik ben trots op alle mensen die dit samen met mij mogelijk hebben gemaakt. Tijdens deze expositie toonde ik ook de korte kunstfilm DUET|DUEL die ik samen met Sarah Stiles in 2021 maakte.

Er kwamen zeker meer dan 1.000 mensen mijn expositie bewonderen. Mensen van heinde en verre. Vanuit alle uithoeken in Nederland, België, Duitsland kwamen mensen hier kijken. Maar ook hebben we mensen uit de USA ontmoet die speciaal voor het festival hier waren, en die uit Spanje hier naar toe gereden zijn … uit Letland, Oekraine. En ook een klas van ISK met kinderen die op muze Lidwien hun eigen land, in hun eigen taal, vonden. Syrië. Eritrea. Etiopie. Algerije. Irak. Somalië. Turkije. Afganistan …

Op 21 locaties in Warffum en omgeving was textielkunst te zien van fantastische kunstenaressen en ambachtsvrouwen tijdens dit festival …
Ik ben supertrots op Marjan Ruitenberg en Rob die dit Quiltfestival organiseerden en beiden een lintje mochten ontvangen.

Ik toonde een aantal Divine Acoustics wandkleden. Deze jacquard geweven kunstwerken zijn niet alleen fraai voor het oog, maar hebben ook een geluiddempende werking. In co-creatie met het Textielmuseum in Tilburg ontwerp en maak ik deze wandtapijten sinds 2001.

Ook toonde ze stalen van die leuke vilten blokjes, waar de meeste mensen mijn werk van kennen. Acoustic Felt Couture. De bezoekers mochten mee borduren aan mijn community-art project ‘Gespreksstof’ … er lagen 3 werken ‘in progress’. En er hingen ook 6 gespreksstof-werken tentoongesteld, waarvan 3 stuks nog niet helemaal klaar waren … maar ‘klaar genoeg’ om te hangen.

Monnikenwerk. Steekje voor steekje. Streepje voor streepje en knoopje voor knoopje worden deze werken gemaakt samen met mijn vrijwillige artisans-team, tijdens wekelijkse bijeenkomsten in de ateliers.

Wilt u ook eens komen kijken of meedoen? Bekijk dan de agenda voor open ateliers, events en gespreksstof-sessies.

Een impressie van mijn expositie in Kunstkerk Hogeland kunt u hier zien. Ik ben benieuwd naar uw reactie.