TREE OF LOVE

DE BOMEN SPREKEN TOT DE VERBEELDING

Anne:

“in 2019 werd ik uitgenodigd door de interieur designer van de afdeling Kinderpsychiatrie bij het Academisch Ziekenhuis Sint Niklaas. Voor de nieuw  bouw ‘relaxatiekamer’ kreeg ik de vraag om een sprankelend en koesterend idee te realiseren.

De wens was om een werk te maken wat de kinderen omarmt, zodat het zowel inspiratie als geborgenheid geeft in de vrij grote ruimte en de kinderen een veilig en vertrouwd gevoel kunnen ervaren.

Rust, zachtheid, vrolijkheid, vreugde en een uitnodiging tot inspiratie, fantasie en beleving. Prachtige uitgangspunten voor mij als kunstenaar om mee aan de slag te gaan.

Ik realiseerde op deze locatie 2 bomen. Wilt u die zien …?

Levensboom voor Academisch Ziekenhuis Sint Niklaas door Anne van den Heuvel
De grote variatie in kleuren, vormen en structuren nodigt uit om te blijven verkennen.

Medewerkers Academisch Ziekenhuis Sint Niklaas:

Over het ontwerptraject en uitvoeringstraject zijn wij erg tevreden. Anne heeft de tijd genomen om de sfeer op te snuiven op onze dienst, om te luisteren naar onze ideeën en verwachtingen.

Ze heeft de naam van onze afdeling, de verwachtingen van ons en haar gevoel op de dienst mooi geïntegreerd. Anne kwam met verschillende suggesties doorheen het traject en toetste steeds de haalbaarheid hiervan af bij ons. Er werd steeds weer rekening gehouden met onze bemerkingen.

Het resultaat is erg leuk. De akoestiek is fel verbeterd.

De bomen spreken tot de verbeelding, er valt steeds iets nieuws te ontdekken. De reacties van kinderen en personeel zijn uiteenlopend.

Er zijn vele positieve reacties. het werk brengt verwondering. Kinderen hebben zoals we verwacht hadden vaak de neiging om te willen voelen en te willen ‘prutsen’ aan de boom, soms moeten we ze weerhouden om er niet aan te trekken. Ze hebben ook allen de neiging (hadden we niet verwacht) om erin te klimmen.

Daarnaast merken we dat er ook wel collega’s en jongeren bij een eerste indruk wat overweldigt zijn en even moeten wennen aan het geheel.

Tijdens de babymassage valt op op dat de babietjes gefascineerd naar de bomen kijken en blijven kijken. Voor de kleintjes trekt de tekening enorm aan