TEDERE KRACHT

de luchtigheid, het briesje en de dans …

Afgelopen week ben ik drie dagen achtereenvolgens op en neer naar Ermelo gereden om dit kunstwerk te monteren. Als u het leuk vindt kunt u een filmpje bekijken van het montage proces.

Ergens in de jaren dat ik mijn atelier in de Bossche binnenstad had, bleek deze leuke opdrachtgeefster langs te zijn gekomen … en een glimp van mijn werk op gevangen te hebben.

Jaren later, na de aankoop en verbouwing van een nieuwe woning, kwam mijn werk in haar geestesoog voorbij, qua aankleding, maar zeker ook in verband een akoestiek vraagstuk in de woonkamer. Dus trok zij haar stoute schoenen aan om contact met mij op te nemen.

‘Jaren voordat ik wist dat ik zoiets nodig zou gaan hebben liep ik langs het atelier van Anne en was toen al onder de indruk. Een kunstwerk in plaats van een (doorgaans lelijk) akoestisch plafond! Inmiddels hebben we wél een ruimte die qua akoestiek beter kon, met daarin een wand die vróeg om een kunstwerk – dus zocht ik contact met Anne. ‘

‘Ik stelde haar een naar mijn idee een ingewikkelde vraag, omdat ik uitgesproken ideeën had over kleur en vorm. Maar Anne heeft dit op een fijne manier opgepakt en Anne verwerkte alles wat we bespraken tot een prachtig ontwerp.’

de wand die vróeg om een kunstwerk!

In een unieke villa in Ermelo maakte vilt kunstenares Anne van den Heuvel een prachtig akoestisch kunstwerk
leuk!!!! en ook de kinderen zijn erg positief!

Kunst is genieten! DE Acoustic Couture kunstwerken van Anne van den Heuvel geven uw ruimte een unieke uitstraling.

De dames des huizes sprak bevlogen over meer ingetogen ‘paletten’ en we besloten om elkaar maar een te gaan ontmoeten. Zo gezegd zo gedaan. Volledig geïnspireerd door elkaars invoelende vermogen ontstonden er prachtige ideeën aan de tafel.

Over de dans van 1 van de dochters, over de wind, een briesje, een wervel … beweging. De lichtheid, het lichtvoetige, sierlijk, lossigheid, vluchtig. Ook de tegenstrijdigheid. Binnen versus buiten, het dubbele, het wapperen van het vuur in de wind, de fragiliteit van porselein, het evenwicht … en mijn gevoel wat ik hier bij kreeg was ‘de tedere kracht’.

In de daarop volgende weken ben ik gaan schetsen en tekenen, heb ik vuur en wind onderzocht en een bepaalde dans van dochterlief. Zo ontstonden een aantal ‘bewegingen’ die ik als vorm uit heb gewerkt op de betreffende wand in de ruimte.

Hierop reageerde mijn opdrachtgeefster weer en al gauw hadden we de vorm, het beeld te pakken.

Hierna werd het tijd om het kleurbeeld verder te finetunen. Stap voor stap. Hiervoor zijn we nog een keer samen gaan zitten, met alle mogelijke lichte, witte, wit-achtige, ton-sur-ton tinten en lichtgrijze melanges met hier en daar een zachte groene, zachte roze of zacht gele tint. Zo leuk dat het is, om altijd weer kleurraak te mogen werken. En dat is wat anders dan kleurrijk … mijn kleurbeelden mogen altijd ‘raak’ zijn, precies juist op de locatie en passend bij de opdrachtgevers en hun interieur.

En dan is het moment er om het werk te gaan maken in mijn atelier. In opperste concentratie, al dan niet met een muziekje op de achtergrond, werk ik wekenlang het werk uit op panelen. Om het vervolgens op locatie te monteren, zoals u in het filmpje kunt bekijken.

En nu hangt het werk er. En zijn de opdrachtgevers blij. En ik ook!

‘Behalve in professionele en artistieke zin, is ze ook als persoon superleuk en inspirerend en hadden we het bij iedere ontmoeting dan ook ontzettend gezellig.’

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om een kunstwerk door mij te laten ontwerpen en maken op uw locatie? Neem dan gerust contact met me op.