IN DE KNOOP – MUZE JANNEKE

IN DE KNOOP

Tussen eind 2015 tot en met eind 2017 werd aan de realisatie kunstwerk ‘muze Janneke’ gewerkt. Vooral op donderdagen. In het atelier. Knoopje voor knoopje. Met de hand werden alle knoopjes er 1 voor 1 aan genaaid. De knopen kwamen van heide en verre, in zakjes en bakjes en tasjes, emmertjes en potjes. Van oma, of moeder of oudtante of vader die ooit kleermaker was. En nog steeds komen mensen knopen doneren in het atelier. Geweldig!

In 2018 werd het werk voor het eerst geëxposeerd tijdens het Quiltfestival in Luxemburg waar het door zo’n 4.000 bezoekers in 4 dagen werd bewonderd … sindsdien reist muze Janneke van expositie naar expositie en rust tussendoor in het atelier.

Wilt u meer zien en lezen over dit project, ga dan met ons mee op reis en bekijk dan vooral ook de stories die we gaandeweg geschreven hebben.

Na zo’n 2 jaar non-stop knopen sorteren en aanzetten …  zit onze Janneke ècht in de knoop … met speciale dank aan alle helpende handen en enthousiasme van stagiaires en vrijwillige artisans Anny, Marlies, Alice, Laura , Ellen, Ellen, Albert, Lennard, Dagmar, Vera, Linde, Mariella, Anne, Sanne, Sjoerd, Lindsay, Lidwien, Adinda, Annemiek, Sterre, Madelief, Emiel, Janneke zelf, Sabrina, Caroline, Indigo, Joyce en aan mezelf … en iedereen die ik misschien vergeten ben …

‘het is heel inspirerend om hier mee bezig te zijn, en het is voor mij ook ontspannend omdat er geen druk op zit, geen planning. heerlijk om mee bezig te zijn naast alle strakke planningen met lopende opdrachten voor opdrachtgevers.’

Niets gevonden.