(OP)RECHT & PUUR – MUZE ADRI

(OP)RECHT & PUUR

Muze Adri is het 5de kunstwerk uit de collectie ‘gespreksstof’ projecten van Anne van den Heuvel. Het werk is nog niet klaar.

Vanaf begin 2017 wordt aan de realisatie kunstwerk ‘muze Adri’ gewerkt.  In het atelier in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. In het atelier in Empel. Tijdens exposities. In het atelier in Rosmalen. De stagiaires werkten in 2017, 2018 en 2019 bijna dagelijks wel een poosje aan dit werk en op donderdagen haakten de vrijwillige artisans aan. Steekje voor steekje.

In 2020 borduurden Marian en Anny tussen de lockdowns door zo af en toe en 2021 lag Adri meestal rustig te wachten tot hij weer aan de beurt was … In 2022 hebben Anny, Magda, Marlies en ik de draad weer opgepakt.

Adri is een bevriende collega van mij, hij is een interieur ontwerper. Adrie doet alles wat hij doet met heel veel liefde en aandacht. Zijn werk is steengoed en bedachtzaam. Dat vroeg om wéér een monnikenwerk-project.

De techniek die we gebruiken is Sashiko. Het materiaal is spijkergoed. Met hier en daar wat rafelrandjes, scheuren om op te lappen. Het leven gaat tenslotte niet over rozen en kleerscheuren loopt een ieder van ons op.

We verzamelden jeans in alle hoedanigheden en onze Adri mocht geheel ton-sur-ton en met minutieuze precisie in elkaar geregen worden. We zijn Adri aan het borduren met technieken die we ons eigen proberen te gaan maken; Sashiko en Boro.

Tellen en passen en meten … én heel zorgvuldig steekjes plaatsen.

Wilt u meer zien en lezen over dit project, ga dan met ons mee op reis en bekijk dan vooral ook de stories die we gaandeweg schrijven.

ik heb tijdens mijn stage handigheid gekregen in diverse technieken, en ik heb meer zelfinzicht en  zelfvertrouwen gekregen door het samenwerken met de vrijwillige artisans van allerlei leeftijden … – Veerle –

Niets gevonden.