wit & wit-achtigen
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/518x261/DivineAcoustics0338_HelloUniverse_White_Femke_Edwin02.jpg
TON-SUR-TON
Een prachtig onder architectuur gebouwde woning. Maatvoering. Materiaalgebruik. Verhoudingen. Alles minutieus en in detail bedacht en uitgewerkt.

Femke & Edwin waren op zoek naar een kunstwerk boven de keuken. De zoektocht eindigde in de ateliers van Anne van den Heuvel. De combinatie van strakke vormgeving met zachte warme materialen past precies met dat wat ze voor ogen hadden. Anne bevind zich met haar werk op het in de kunsten ontstane grensgebied tussen autonome en toegepaste kunst. Ze denkt als een ontwerper en creëert als een kunstenaar. Zo ontstaan en realiseert Anne haar kunstwerken en objecten passend binnen de vraagstelling ... En is het resultaat: een autonoom kunstwerk, op maat en passend binnen de inrichting van de opdrachtgever.

Hoeveel kleuren wit zijn er? Als je het aan Anne vraagt is het antwoord 'oneindig'. En hoe kleurrijk is wit nu eigenlijk?

De vorm en structuur in deze kunstwerken ontstaat door het toepassen van de verschillende materialen die onderling met elkaar verweven raken. De tekening ontstaat door het ontwerp en door binding en verbinding.

De maatvoering in de woning is consequent doorgevoerd. Het raam wat doorkijk geeft van het trappenhuis in de leefkeuken en vice versa, had een afmeting die Anne heeft doorgevoerd in haar kunstwerken. Zo vloeien de kunstwerken mee in het interieur en word het raam onderdeel van het kunstwerk.

Femke en Edwin zijn erg content met de 2 kunstwerken. Ze zijn niet te opvallend, maar zijn stevig in hun subtiele aanwezigheid en geven blijk van een rijkdom aan materiaal en structuur. Ze beklijven en vragen erom om bekeken te worden.

De zon werpt haar licht, en schaduw op de werken, die gedurende de dag subtiel veranderen van kleur door bepaalde glinstering en matheid in de gebruikte materialen. Spannend. Sophisticated. Weloverwogen.

Benieuwd naar deze 'witten' of andere wit-achtige kunstwerken van Anne's hand? Bel gerust met vragen, of maak een afspraak in de kleurrijke ateliers ...