YOU ARE EVERY COLOR TO ME
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/518x261/AnnevandenHeuvel_RozeZaterdag2017_RozeKunstRoute.jpg
ROZE KUNSTROUTE DENBOSCH 2017
De ene tint roze is de andere niet ...

Heb jij jezelf wel eens afgevraagd hoe het is om met iemand van hetzelfde geslacht te zijn? Of juist met iemand van het andere geslacht? En... maakt het iets uit? Voor sommigen wel. Voor anderen niet. Eén ding is zeker. Jezelf kunnen zijn, wat je seksuele geaardheid, genderidentiteit, achtergrond, religie of leeftijd ook is, is nog niet altijd vanzelfsprekend. Met Roze Zaterdag 2017 willen we hier verandering in brengen. Want, diversiteit is iets moois.

Roze Zaterdag 2017 wil door zichtbaarheid en trots, begrip en confrontatie, verrassing en bevestiging, de diversiteit binnen onze samenleving vieren. Respect, begrip, acceptatie en participatie. Voor iedereen. Dus ook voor jou! En waarmee kan dat nou beter dan met kunst? Roze kunst!

Daarom organiseert Roze Zaterdag 2017 de Roze Kunstroute. Een initiatief waar 15 Bossche kunst- en cultuurlocaties aan deelnemen. Met allemaal een eigen expositie binnen het thema diversiteit. Kunstenaars dagen maatschappelijke opvattingen over gender en seksualiteit uit. Leggen schoonheid én taboes bloot. Zetten je aan het denken. De kunst straalt. De kunst leeft. De kunst vecht. De kunst wint.

Ook GALERIE KLEURRAAK doet mee aan Roze Kunstroute.

* In de darkroom toont fotografie studente Patrizia Serpe haar expositie 'THE SOUL WITHIN' een fotoreportage over Dani.
Dani is 19 jaar en is geboren als jongen, maar voelt zich een vrouw. Sinds een tijdje gaat zij ook als vrouw naar buiten.
Ik heb haar een dagje mogen volgen en haar gefotografeerd. Met deze foto's vertel ik haar verhaal. Je ziet dat Dani zich klaar maakt om naar buiten te gaan als vrouw.
langzaam transformeert ze van kwetsbaar tot krachtige vrouw.

* In haar galerie toont textielkunstenares haar doorlopende expositie 'YOU ARE EVERY COLOR TO ME' met kleurrake en kleurrijke kunstwerken in alle tinten van de regenboog.

* In de aanloop naar Roze Zaterdag realiseren we het werk 'CARPET OF LOVE' op het Burgemeester Loeffplein: een #community art kunstwerk met alle tinten #roze van het firmament ... We roepen iedereen op om mee te doen, mee te werken, mee te delen ...
U kunt al uw roze stoffen en kleding doneren ... U kunt meewerken in en bij ons atelier ... samen verbinden we alle stoffen in 6 strengen en vervlechten we deze in elkaar en realiseren we een prachtig kunstwerk in de lucht ...
6?
Ja 6! De 6 voor de diversiteit in onze seksualiteit ...
Homo
Lesbie
Bi
Transgender
Queer
Hetero
Let's get together!

De expositie loopt van zaterdag 10 juni tot en met vrijdag 30 juni. Op deze dag trappen wij ook af met het project CARPET OF LOVE.

Dus kom langs! Niet voor ons. Of voor de maatschappij. Maar voor jou! Want kunst raakt. En opent je ogen, je hoofd en je hart.

Titel expositie:
* YOU ARE EVERY COLOR TO ME | Anne van den Heuvel
* THE SOUL WITHIN | Patrizia Serpe
* CARPET OF LOVE | community art in openbare ruimte

Locatie:
GALERIE KLEURRAAK
Burgemeester Loeffplein 65-66|'s-Hertogenbosch
Openingstijden:
ma di wo vr 9.30 - 18.00
do 9.30 - 21.00
za 10.00 - 17.00
zo 12.00 - 17.00
Toegang: gratis

Voor alle kinderen hebben we natuurlijk roze limonade met een roze rietje, en iedereen (18+) die mee komt helpen wordt voorzien van een heerlijk glaasje prosecco.

AUTHENTICITEIT & ZELFEXPRESSIE:
Alleen als alle mensen hun authentieke zelf kunnen zijn tonen alle kleuren zich in hun ware intensiteit en vormen we samen de volledige regenboog; In wit licht zijn alle kleuren aanwezig, daarom verschijnen regenbogen als het zonlicht de regendruppels passeert.

#Rozekunstroute #RZ2017 #Regenboogstad