FAQ | KHIPU
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/518x261/Kiphu_AnnevandenHeuvel_Jos-Joke36.jpg
VEEL GESTELDE VRAGEN BETREFT KHIPU
VAN DE KLEURRIJKE ATELIERS VAN ANNE VAN DEN HEUVEL

KHIPU:
TEXTIELE KUNSTWERKEN MET EEN GELUIDDEMPENDE WERKING

De wereld mooier kleuren

FAQ | veel gestelde vragen

Ik ben geïnteresseerd in een Khipu kunstwerk! Wat nu?
Bent u geïnteresseerd in werk dat voor uw ruimte op maat gemaakt wordt? Dan is de eerste stap een afspraak voor een consult te maken op uw locatie, zodat we de ruimte bekijken. We brainstormen over kleur, vorm, technieken, formaat en het gewenste resultaat.
Aan de hand van het formaat en keuze voor technieken en hoeveelheid 'strengen' kan ter plekke het budget worden berekend.

Er volgt desgewenst een indicatie-ontwerptraject waarbij een ontwerp wordt ingetekend in een foto van uw interieur of in tekeningen van de architect.

Hoe ziet een offerte er uit voor een kunstwerk?
De volgende onderdelen ziet u terug op uw offerte:
Een kleurraak consult
Het indicatie-ontwerp ingetekend
Techniek-keuze
De uitvoering & montage

Wat kost een kleurraak consult?
Als u Anne van den Heuvel wilt uitnodigen voor een kleurraak consult op uw locatie dan worden daar kosten voor berekend à 100,- euro. Deze prijs is exclusief btw en exclusief reiskosten à 0,38 euro per gemaakte kilometer. Voor opdrachten in het buitenland wordt een aparte afspraak gemaakt.
Indien er een ontwerptraject volgt, hangen de kosten af van het formaat en de eventuele complexiteit van het te maken ontwerp.

Wat kost een Khipu?
Prijzen variëren, afhankelijk van het formaat, de techniek en de keuze van de materialen tussen de 200,- en 450,- per 'streng'.
Deze prijzen zijn vaste verkoopprijzen en excl. 9% BTW.
De totale kosten voor een Khipu hangen grotendeels af van het formaat en voornamelijk ook van de complexiteit van gebruikte technieken voor het te maken kunstwerk. U kunt reeds vanaf circa 2.500,- euro een Khipu aanschaffen. Het advies is wel om minimaal 10 a 15 'strengen' te gebruiken. Alle genoemde bedragen zijn exclusief 9% btw.

De werkwijze: Er volgt een keuzetraject voor formaat en techniek of kostprijs. Nadat het idee en de offerte door u is goedgekeurd, ontvangt u een opdrachtbevestiging. Zodra u daarmee akkoord bent en u een aanbetaling van 50% heeft gedaan, wordt er een planning gemaakt voor realisatie en montage.

Zijn er ook workshops? Kunnen wij samen met Anne van den Heuvel Khipu kunstwerk maken voor ons event?
Heeft u een jubileum, een opening of een bruiloft en wilt u een persoonlijk geschenk geven?
Het samen maken van een Kiphu kunstwerk is mogelijk voor zowel particuliere als zakelijke events. Voor een gift aan een bruidspaar, een vrijgezellenfeestje, een jubileum van een werknemer, een teambuildingsessie, een schoolproject dat onder begeleiding en samen met de deelnemers wordt ontworpen. Alle deelnemers vormen een tijdelijk ontwerpteam dat gegarandeerd succesvol zal zijn. Het team gaat aan de slag in een ‘pop-up atelier’ op locatie of in één de ateliers van Anne van den Heuvel.

Anne van den Heuvel draagt zorg voor de perfecte uitwerking en uitvoering op niveau. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, de workshop wordt in overleg met u samengesteld en u kunt alles vragen. Zo geeft u persoonlijk een wending aan zowel het event als aan het proces van het maken.

Dit kan een 1-daagse, meerdaagse, wekelijks, projectmatig of herhalend event zijn, passend bij de vraag en het thema van uw programma. Anne van den Heuvel draagt zorg voor de perfecte uitwerking en uitvoering op niveau. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, de workshop wordt in overleg met u samengesteld en u kunt alles vragen. Zo geeft u persoonlijk een wending aan zowel het event als aan het proces van het maken.

Hoe lang duurt het voordat ik een kunstwerk in huis heb?
De tijd van ontwerp tot en met vervaardiging en oplevering kan ingepland worden in overleg met u. Afhankelijk van de werkplanning in de ateliers, de keuze voor eventuele garens die al dan niet voorradig zijn en de voortgang van het ontwerpproces. Uw persoonlijke planning speelt hierin ook een rol, met het oog op tussentijds overleg en het geven van uw akkoord. Veelal duurt het traject circa 6 tot 10 weken na opdrachtbevestiging.

Hoe wordt het kunstwerk bij mij in de ruimte aangebracht?
Het kunstwerk wordt vervaardigd in de ateliers. Als het werk klaar is wordt het bij u op locatie gebracht en gemonteerd. De manier van montage is in overleg met u.

Kan een Khipu overal worden aangebracht?
Een Khipu kan nagenoeg in elke ruimte gemonteerd worden.

Ik ben allergisch voor wol. Wat nu?
Bij mensen met een allergie voor wol besluiten we om zeker geen wollen draden te gebruiken, maar te kiezen uit het grote scala van andere prachtige garens en stoffen.

Wat voor soort garens, touwen en stoffen gebruikt Anne van den Heuvel? Plantaardige garens zoals biologisch katoen, linnen, raffia en papier, en ook dierlijke garens en stoffen zoals (merino) wol, mohair, zijde en paardenhaar, of halfsynthetische garens en stoffen zoals viscose, en synthetische garens en stoffen zoals polyester, acryl, lurex en nylon of minerale garens en stoffen zoals metaalgarens.

Is het materiaal geluiddempend?
Anne van den Heuvel werkt met textiel die een complexe structuur vormen, die geluid absorbeert. Een Khipu wordt niet specifiek voor akoestiekverbetering gebruikt, maar het voegt wel een kleine verbetering op de akoestiek toe. Voor echte akoestische oplossingen kunt u een Acoustic Couture, Divine Acoustics of Home Acoustics kunstwerk kiezen.

Kan ik de kleurrijke ateliers bezoeken?
Neem gerust contact t op om een afspraak te maken!
ANNE VAN DEN HEUVEL | studio voor kunst, akoestiek & interieur

Atelier Empel| Berenklauw 22 | 5236 SE | Empel | Nederland
Galerie KLEURRAAK | Burgemeester Loeffplein 65-66 | 5211 RX | 's-Hertogenbosch | Nederland 


T: +31(0)615076892 | E: office@annevandenheuvel.nl 


Volg Anne op: Facebook | Twitter | Pinterest | Link met Anne op: LinkedIn Anne van den Heuvel ontwerpt en realiseert haar werk autonoom toegepast èn in opdracht. Bent u nieuwsgierig naar haar ontwerpen en manier van aanpak? Wilt u een bezoek brengen aan één van de de kleurrijke ateliers? Neem dan gerust contact op om een afspraak te maken!


Met haar veelzijdige werk weet Anne van den Heuvel te ‘ont-saaien’. Zij laat ruimtes communiceren door het geraffineerde gebruik van kleur, materiaal en vorm in combinatie met de intrinsieke eigenschappen van de omgeving. Op die manier schept zij (aan)sprekende woon- en werkplekken die mensen omgeven, inspireren en motiveren.