TAPIJT & KUNST IN DE HAL VAN DE BOERDERIJ
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/518x261/AnnevandenHeuvel_HomeAcoustics_Carpet04.jpg
EEN HEERLIJK WARM TAPIJT OP DE KOUDE VLOER
Het is winter als Ankie en Jan op bezoek komen in het atelier. Ze zijn hun boerderij aan het verbouwen en restylen. Een compleet nieuwe look, nieuwe meubelen, kleuren en materialen. Er hangt al behoorlijk wat prachtige kunst in de ruime voorkamer. De hal en het trappenhuis blijft wat kil en koud.

Zoals dat gaat, gaan de laarzen en schoenen uit bij het binnenkomen van de woning en de vloer voelt wat koud aan. Ook galmt het in de ruime hal waar ook de trap naar boven is gesitueerd.

Ankie en Jan zijn geboeid geraakt door het kleurrijke textiele werk van Anne van den Heuvel, de kleuren spreken aan. Ze hebben een budget in gedachten om een klein kunstwerk te realiseren en een tapijt. Het kunstwerk komt er als eerste en aan de hand daarvan worden verdere ideeën ontwikkeld om een groot tapijt te laten vervaardigen.

Een brainstormsessie en consult op locatie resulteert in aantal ontwerpen om de hal de unieke warme en sprankelende sfeer te creëren waar naar gestreefd wordt.

Het kunstwerk wordt gemaakt in een vorm die de hoek van het trappenhuis in 'groeit'. Dat geeft een spannend en speels beeld, en haalt de ergste echo weg.

In een ruime hal als deze is meer nodig om het geluid wat te veraangenamen. Het tapijt mag een flink deel van de tegelvloer bedekken. De tegels zijn 80x80 en er wordt besloten om deze lijnen te volgen. Het tapijt krijgt een formaat van 2.40 x 3.20, dat is al snel duidelijk. Maar dan nog het ontwerp en de kleuren.

De ontwerpen uit de 'HELLO EARTH' collectie van Anne passen haarfijn bij de vorm van het Acoustic Couture kunstwerk. De kleuren worden samengesteld in het atelier. Ankie komt samen met haar dochter om de kleuren met Anne te selecteren. Op het eerste oog wordt het tapijt niet super knallend, maar bij een blik van dichterbij is te zien dat er wel degelijk gekozen is voor stevige contrastrijke kleuren die direct uit het kunstwerk lijken te zijn gekomen. Dat geeft een mooi en spannend geheel.

Na een akkoord door Jan gaat het tapijt in productie en een week of 6 later ligt er prachtig wollen tapijt in de hal. Heerlijk warm. Een genot voor het oog, voor de sfeer, en voor de voeten ... alhoewel Jan er ook graag op gaat liggen, blijkbaar :-)

Kortom: puur genieten van een unieke combinatie van kunstwerk en tapijt op een unieke plek die het voorhuis en achterhuis van de boerderij verbind.

Bent u benieuwd om de materialen te zien en voelen? Om voorbeelden en stalen te zien? Of vraagt u zich af of zo'n maatwerk-tapijt ook geschikt is voor u en of het betaalbaar is?
Al uw vragen worden beantwoord als u contact opneemt of een bezoek brengt aan de ateliers.