Acoustic Couture bij verpleeghuis Tiendwaert
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/518x261/AnnevandenHeuvel_kunstproject_zorginstelling_Tiendtwaert25.jpg
werken met bewoners en clienten
Verpleeghuis Tiendwaert is een zeer bijzonder kunstwerk rijker. Anne van den Heuvel realiseerde samen met en voor de bewoners een prachtig kunstwerk 'De Overkant'.

Aanleiding voor dit kunstwerk was een ontmoeting van Nicole Nijhof met Anne's werk tijdens de Vilt Expo in Arnhem. Tijdens deze expositie mochten bezoekers een formulier invullen om kans te maken op een Acoustic Couture kunstwerk van 50 x 50 cm. Het wie, wat, waar en waarom was belangrijk. Nicole werd de winnares en schonk het kunstwerk aan Tiendwaert, waar zij het prachtige nieuwe interieur voor had ontworpen.

Nicole en Piety Nijhof kwamen op atelierbezoek bij Anne, en het enthousiasme werd nog groter dan het al was. Anne bezocht Tiendwaert. Ideeën werden geboren.

Omdat de ruimte om een groter kunstwerk vroeg en het werk van Anne haarfijn aansluit bij de huisstijl en vormgeving van het verpleeghuis werd gezocht naar manieren om een groter kunstwerk te realiseren. De vrienden van Tiendwaert schonken een deel, en de bewoners verdienden zelf een heel budget bij elkaar met verkoop van zelfgemaakte objecten. Anne bedacht dat het een mooie ervaring zou zijn voor de bewoners om zelf mee te werken aan het kunstwerk, en zo kon er ook nog een gedeelte uit het activiteitenpotje worden bekostigd. Binnen no time was er genoeg budget verdiend ... en kon het prachtige project van start.

Meer foto's en meer over de ervaringen en belevingen van het Tiendwaert-team en de bewoners volgt binnenkort.

Het realiseren van kunstwerk De Overkant was een verrijkende ervaring, boordevol verassingen en heel veel plezier. Zowel de bewoners als de stagiaires, de medewerkers en vrijwilligers raakten vervult van het plezier waarmee het werk tot stand kwam.

Anne: 'het was zo gaaf om samen te werken met de bewoners van Tiendwaert ... de vreugde en het plezier waarmee het werk tot stand is gekomen, het zien en ervaren hoe het is in een verzorgingshuis #respect'

'We missen jullie nu al'