Sprankeling in familiekamer hospice
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/518x261/Luwte_05.jpg
HOSPICE DE LUWTE
Hospice De Luwte is uitgebreid met o.a. een nieuwe familiekamer, bedoeld voor gasten en hun familie om samen te zijn maar ook voor nabestaanden om in alle rust met de begrafenisondernemer en familie het afscheid voor te bereiden.

Voor deze kamer werd een kunstwerk gezocht en bij toeval kwam de directeur terecht op de website en werd ze direct verliefd op de kunstwerken. De dag van opening van het vernieuwde hospice was al bijna in zicht ... het was nog kaal, de ruimte vroeg naar kunst en de kleuren in de ruimte vonden nog geen samenhang.

Typisch een vraagstuk om het kleurrake specialisme en liefde voor fijne materialen en kleurcombinaties in te zetten ...

De Luwte is voor een groot deel afhankelijk van sponsoren en giften en ze hebben van een jubilerende huisarts een bedrag gekregen ten behoeve van de familiekamer.

Er ontstond een enthousiast contact en het ene idee na het andere werd uitgewisseld. Er werd overlegd over formaat, kleur, exacte plaatsing en toen ...

'Ik weet dat het een onbeleefde vraag is maar stel hem toch; is het mogelijk om korting te krijgen voor het hospice?'

Anne zou Anne niet zijn als ze geen passende creatieve oplossing kon bedenken voor een vraag waarop met 'nee' geantwoord wordt ... want kortingen die geven we niet. Dat zou namelijk betekenen dat er een marge zou zitten om kortingen te geven.

Maarrrrr wat wel kan ... is een kunstwerk maken van het formaat wat past in de ruimte en in het budget ... met minder materiaal!

En zo ontstond het idee van een 2-luik als kunstwerk met 15 cm tussenruimte. Deze ruimte telt wel mee voor het beeld ... maar niet in de prijs ... en daarmee bleven we precies binnen het budget! Heel fijn! Zeker op een plek waar een kunstwerk troost biedt, iets gelukkiger maakt en de sfeer geeft die het Hospice graag willen.

Op de ochtend van de opening heb ik kunstwerk geplaatst ... fijn!

Volgens Marja van der Vorst - directeur van Hospice de Luwte: 'Anne van den Heuvel heeft een prachtig kunstwerk gemaakt voor de nieuwe familiekamer van het hospice. Het was een fijne samenwerking en het kunstwerk wordt door iedereen hoog gewaardeerd. Het is prachtig, kleurig en warm. We zijn erg blij dat ze zo'n mooi werk heeft afgeleverd!'

'We hebben heel veel mooie en blij verraste reacties gekregen. Ik heb na afloop van de opening rustig in de kamer gezeten en naar het stuk gekeken en weet je ; ik werd er blij van. Fijn dat de gasten en hun naasten hier ook van mogen genieten. We hebben de juiste keuze gemaakt! Dankjewel ... '

En weet je ... het maakt Anne heel blij en dankbaar ... dat ze met een klein budget zoveel mensen zo blij mag maken en mag inspireren ... dat alleen al maakt het werk zo mooi: de wereld mooier kleuren ... elke dag een beetje ... ook voor de laatste dagen die mensen dan doorbrengen met hun naasten en een sprankje kleur.

Acoustic Couture

Formaat 0.20 x 2.40 en 0.25 x 2.40

Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.