FAQ | DIVINE ACOUSTICS
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/518x261/DivineAcousticsFrequentlyAskedQuestions_AnnevandenHeuvel.jpg
VEEL GESTELDE VRAGEN BETREFT DIVINE ACOUSTICS
VAN DE KLEURRIJKE ATELIERS VAN ANNE VAN DEN HEUVEL

Divine Acoustics:
TEXTIELE KUNSTWERKEN MET EEN GELUIDDEMPENDE WERKING

De wereld mooier kleuren

FAQ | veel gestelde vragen

Ik ben geïnteresseerd in Divine Acoustics! Wat nu?
Bent u geïnteresseerd in werk dat voor uw ruimte op maat gemaakt wordt? Dan is de eerste stap een afspraak voor een consult te maken op uw locatie, zodat we (eventueel uw interieuradviseur) de ruimte bekijken. We brainstormen over kleur, vorm, materiaal, structuur, formaat en het gewenste resultaat. Tijdens het consult worden formaten uitgezet op de wanden. Aan de hand van het formaat kan meteen het budget worden berekend. Nu kan er een kleurraak ontwerp gemaakt worden.

Er volgt een ontwerptraject waarbij een ontwerp wordt ingetekend in een foto van uw interieur of in tekeningen van de architect.

Hoe ziet een offerte er uit voor een home-made of custom-made kunstwerk?
De volgende onderdelen ziet u terug op uw offerte:
Een kleurraak consult
Het ontwerp; home-made of custom-made
De uitvoering & montage

Wat kost een kleurraak consult?
Als u Anne van den Heuvel wilt uitnodigen voor een kleurraak consult op uw locatie dan worden daar kosten voor berekend à 100,- euro per uur. Deze prijs is exclusief btw en exclusief reiskosten à 0,38 euro per gemaakte kilometer. Voor opdrachten in het buitenland wordt een aparte afspraak gemaakt.
Indien er een ontwerptraject volgt, hangen de kosten af van het formaat en de eventuele complexiteit van het te maken ontwerp.

U kunt kiezen voor een home-made of een custom-made kunstwerk. Home-made zijn de ontwerpen uit de reeds bestaande collectie, waar al dan niet kleine aanpassingen aan kunnen worden gedaan. Custom-made kunstwerken worden helemaal op maat gemaakt; van ontwerp, tot programmeren en realisatie.

Wat kost Divine Acoustics?
Prijzen variëren, afhankelijk van het ontwerp, de techniek en de keuze van de garens tussen de 1.580,- euro en 1.980,- euro per vierkante meter. Deze prijzen zijn vaste verkoopprijzen voor reeds bestaande ontwerpen uit de collectie, inclusief confectioneren of opspannen en excl. 9% BTW. Deze prijzen zijn exclusief de ontwerptrajecten voor een home-made of custom-made kunstwerk.

Home-made:
Wat kost een ontwerptraject voor Divine Acoustics uit de bestaande collectie?
De kosten voor een ontwerptraject hangen af van het formaat en de eventuele complexiteit van de te maken aanpassingen op het reeds bestaande ontwerp, vanaf circa 450,- euro. Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw. Dit zijn de ontwerpkosten voor het te realiseren kunstwerk.

De werkwijze: Er volgt een ontwerptraject waarbij een afbeelding van reeds bestaand werk wordt gemonteerd in een foto van uw interieur of in tekeningen van de architect. Nadat het ontwerp en de offerte door u is goedgekeurd, ontvangt u een opdrachtbevestiging. Zodra u daarmee akkoord bent en u een aanbetaling van 50% heeft gedaan, wordt er een planning gemaakt voor realisatie en montage.

Custom-made:
Wat kost een ontwerptraject voor Divine Acoustics dat voor ons project op maat gemaakt word?
De kosten voor een dergelijk ontwerptraject hangen af van het formaat en de eventuele complexiteit van de te maken ontwerp, vanaf circa 3.500,- euro. Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw. Dit zijn de ontwerpkosten voor het te realiseren kunstwerk.

De werkwijze: Er volgt een ontwerptraject waarbij een nieuw voorstel voor een ontwerp wordt ingetekend in een foto van uw interieur of in tekeningen van de architect. De kleuren worden bepaald aan de hand van garens en stalen. Stap voor stap werkt Anne van den Heuvel aan het ontwerp, in samenspraak met u.
Nadat het ontwerp en de offerte door u zijn goedgekeurd, ontvangt u een opdrachtbevestiging. Zodra u daarmee akkoord bent en u een aanbetaling van 50% heeft gedaan, wordt er een planning gemaakt voor realisatie en montage. Het ontwerp wordt nu omgezet naar een weefprogramma, een breiprogramma, een patroon of andere werkwijze; kleur voor kleur, draad voor draad, binding voor binding en laag voor laag. Deze fase in het ontwerpproces vraagt focus en tijd.

Zijn er ook workshops? Kunnen wij samen met Anne van den Heuvel een kunstwerk maken voor ons event?
Heeft u een jubileum, een opening of een bruiloft en wilt u een persoonlijk geschenk geven?
Het samen maken van een Custom-made Divine Acoustics kunstwerk is mogelijk voor zowel particuliere als zakelijke events. Voor een gift aan een bruidspaar, een vrijgezellenfeestje, een jubileum van een werknemer, een teambuildingsessie, een schoolproject of (KINDER)KUNST ATELIER dat onder begeleiding en samen met de deelnemers wordt ontworpen. Alle deelnemers vormen een tijdelijk ontwerpteam dat gegarandeerd succesvol zal zijn. Het team gaat aan de slag in een ‘pop-up atelier’ op locatie of in één de ateliers van Anne van den Heuvel. Anne van den Heuvel draagt zorg voor de perfecte uitwerking en uitvoering op niveau. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, de workshop wordt in overleg met u samengesteld en u kunt alles vragen. Zo geeft u persoonlijk een wending aan zowel het event als aan het proces van het maken.

Bestaat er ook een educatief programma?
(KINDER)KUNST ATELIER: Voor een project passend binnen uw (school)programma of thema, zijn de ateliers van Anne van den Heuvel zeer geschikt. Een (school)project of (kinder)kunstatelier is een unieke manier om samen met alle deelnemers te ervaren dat het realiseren van een kunstproject gegarandeerd inspirerend en succesvol zal zijn. Het team gaat aan de slag in een ‘pop-up atelier’ op locatie of in één de ateliers van Anne van den Heuvel. Dit kan een 1-daagse, meerdaagse, wekelijks, projectmatig of herhalend event zijn, passend bij de vraag en het thema van uw programma. Anne van den Heuvel draagt zorg voor de perfecte uitwerking en uitvoering op niveau. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, de workshop wordt in overleg met u samengesteld en u kunt alles vragen. Zo geeft u persoonlijk een wending aan zowel het event als aan het proces van het maken.

Hoe lang duurt het voordat ik een kunstwerk in huis heb?
De tijd van ontwerp tot en met vervaardiging en oplevering kan ingepland worden in overleg met u. Afhankelijk van de werkplanning in de ateliers, de keuze voor eventuele garens die al dan niet voorradig zijn en de voortgang van het ontwerpproces. Uw persoonlijke planning speelt hierin ook een rol, met het oog op tussentijds overleg en het geven van uw akkoord. Veelal duurt het traject circa 6 tot 12 weken na opdrachtbevestiging.

Hoe wordt het kunstwerk bij mij in de ruimte aangebracht?
Het kunstwerk wordt vervaardigd in de ateliers. Als het werk klaar is wordt het bij u op locatie gebracht en gemonteerd. De manier van montage is in overleg met u, van een kunst-ophangsysteem tot haken in wand of plafond. Een andere passende manier van ophanging in het interieur is ook mogelijk.
Mocht uw werk worden opgespannen in het atelier dan gebeurt dat op aluminium spieramen. Deze zijn sterk en stabiel en gaan niet torderen.

Kan Divine Acoustics overal worden aangebracht?
Acoustic Couture kan nagenoeg in elke ruimte gemonteerd worden.

Ik ben allergisch voor wol. Wat nu?
Bij mensen met een allergie voor wol besluiten we om zeker geen wollen draden te gebruiken, maar te kiezen uit het grote scala van andere prachtige garens.

Wat voor soort garens gebruikt Anne van den Heuvel? Plantaardige garens zoals biologisch katoen, linnen, raffia en papier, en ook dierlijke garens zoals (merino) wol, mohair, zijde en paardenhaar, of halfsynthetische garens zoals viscose, en synthetische garens zoals polyester, acryl, lurex en nylon of minerale garens zoals metaalgarens.

Is het materiaal geluiddempend?
Anne van den Heuvel werkt met dubbelweefsels, lagen en breisels die een complexe structuur vormen, die geluid absorbeert. Indien nodig wordt nog een extra geluiddempend materiaal toegevoegd, onzichtbaar aan de achterzijde. Prijzen hiervoor zijn vanaf 216,- ex btw.

Kan ik de kleurrijke ateliers bezoeken?
Neem gerust contact t op om een afspraak te maken!

ANNE VAN DEN HEUVEL | studio voor kunst, akoestiek & interieur

Atelier Empel| Berenklauw 22 | 5236 SE | Empel | Nederland
T: +31(0)615076892 | E: office@annevandenheuvel.nl

Volg Anne op: Facebook | Twitter | Pinterest | Link met Anne op: LinkedIn

Anne van den Heuvel ontwerpt en realiseert haar werk autonoom toegepast èn in opdracht. Bent u nieuwsgierig naar haar ontwerpen en manier van aanpak? Wilt u een bezoek brengen aan één van de de kleurrijke ateliers? Neem dan gerust contact op om een afspraak te maken!

Met haar veelzijdige werk weet Anne van den Heuvel te ‘ont-saaien’. Zij laat ruimtes communiceren door het geraffineerde gebruik van kleur, materiaal en vorm in combinatie met de intrinsieke eigenschappen van de omgeving. Op die manier schept zij (aan)sprekende woon- en werkplekken die mensen omgeven, inspireren en motiveren.