Kunstproject basisschool 't Schrijverke
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/518x261/KINDERKUNSTATELIER_SCHOOLPROJECT_Schrijverke_29.jpg
KUNSTRUCTEUR LESSEN BASISSCHOOL
Basisschool 't Schrijverke in 'Hertogenbosch nam deel aan het project kunstructeur van het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch en werden winnaars middenbouw met een mooie collectie weefschilderijen.

Circa 100 kinderen uit groep 5 en 6 hebben het atelier van Anne van den Heuvel bezocht, en kennis gemaakt met technieken waar ze allemaal mee uit de voeten zouden kunnen.

Vervolgens hield Anne gedurende het project een 4-tal keer atelier in de klassen en realiseerden de leerlingen een 16-tal prachtige weef kunstwerken. Competenties zoals meetkunde, rekenen, samenwerken en presentatie kwamen veelvuldig aan bod, naast het ontwerpen en realiseren van een kunstuiting, en het zelf organiseren van de expositie en opening daarvan.

Het resultaat is prachtig. Zowel de kinderen, als het team van docenten, en Anne van den Heuvel zijn trots op de prestaties van de leerlingen!

Deze kunstwerken zijn onderdeel geworden van de vaste tentoonstelling in de school, en zijn te huren bij de kunstuitleen :-)

Op You Tube staat een film die gemaakt is door de hulpouders, het geeft een mooie indruk van het project en de kunstwerken die gemaakt zijn door de leerlingen.

Doelstelling van dit project was: Kunstonderwijs bevorderen en stimuleren op basisschool 't Schrijverke.

Met het thema ‘processors’ werkten de leerlingen gezamenlijk aan het ontdekken, beleven en realiseren van kunstwerken die met zekerheid allemaal geschikt zouden gaan worden voor de kunstuitleen van 't Schrijverke.

Op de site van de school is het project in foto's terug te zien. Deze leuke school 't Schrijverke is zeer actief met het organiseren van projecten in samenwerking met professionals uit diverse disciplines.