EEN VIERLUIK
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/518x261/DivineAcoustics_HelloUniverse_Loes_Lianda_SintOedenrode_01.jpg
'HELLO UNIVERSE'
'Hallo Anne, in onze zoektocht naar geluid absorberende wandoplossingen werden we door onze interieuradviseuse gewezen op uw wandkleden. We zouden graag horen wat de mogelijkheden zijn. Komen wij naar uw atelier en kunt u op basis van ideeën een wandkleed maken? Of kunnen wij een afspraak maken dat u in ons huis komt kijken? Enfin, we horen het graag' - Loes en Lianda

Dit whatsapp bericht werd het begin van een prachtig kunstproject.
Op zaterdag kwamen de dames naar het atelier om te kijken en op zondag ging Anne op locatie kijken. De nagalm was vrij sterk en de ruimte vroeg zeker om wat kleur.
Met stip de perfecte uitdaging voor Anne dus!

Eerst werd er getwijfeld ... vilten reliëfwerken of een weefsel ...
een 3-luik of 4-luik of 1 werk ...
Na de ontwerpfase werd richting gevonden: weefwerk en een 4-luik.
'Na de eerste ronde zijn we het behoorlijk met elkaar eens. De weefsels vinden we mooier bij ons passen!'

Nogmaals kwamen de dames, met dochterlief naar het atelier en dit keer om samen de kleuren te bepalen. Ook bleef er nog wat getwijfel over het ontwerp Hello Earth of Hello Universe ...
Nu wordt het moeilijker ... met of zonder 'ruitjes'. De kleuren van 'Hello Earth vinden we iets prettiger'

Uiteindelijk wordt het basisontwerp van 'Hello Universe' gekozen en tezamen met een aantal kleuraanpassingen omgezet naar een prachtig 4-luik. Tijdens dat hele proces hield Anne met Lianda en Loes contact en uiteindelijk toen het hele werk weef-klaar was ... kon het worden geweven!

'Wow nu wordt het echt spannend!'

U kunt hier ook het gehele weefsel zien, de frames, het opspannen en het vullen met het extra geluiddempende akotherm materiaal wat achter de kunstwerken is toegevoegd.

Wat hangt het prachtig!

Divine Acoustics : Geluiddempende textiele wandkleden uit het atelier van de Nederlandse textielkunstenares Anne van den Heuvel. Zij ontwerpt en vervaardigt kleurrake wandkleden, roomdividers en tapijten op maat. Hedendaagse, ambachtelijke technieken in variëteit aan kleur, structuur, grafische en organische designs. De monumentale en decoratieve wandtapijten gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.