HELLO EARTH | DUBBELWEEFSEL IN DE VIDE
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/518x261/DivineAcoustics_TextileArt_WallCarpets_tryptich_Breda_interieur.jpg
MET OVERTUIGENDE VAKEIGENWIJSHEID
In de bijzonder woning van Danielle komen we zo af en toe terug om weer een mooi maatwerk kunst project te realiseren. Dit keer waren dat 2 Divine Acoustics kunstwerken boven in de vide.

Als je beneden loopt of aan de tafel zit en zo naar boven kijkt, dan hangen ze daar te pronken. Niet te flitsend en prachtig afgestemd op de kleuren in het gehele interieur en de prachtige armaturen die qua kleur fijn matchen.

Van begin tot einde ... Het maakproces an sich is meestal een mooi en spannend avontuur wat samen met de opdrachtgevers beleefd wordt. Je leert elkaar goed kennen tijdens het stap voor stap samen naar het eindresultaat werken.

Meestal komen opdrachtgevers eerst op atelierbezoek om Anne en haar werk te leren kennen, en vervolgens komt Anne op bezoek op locatie. Soms is dat 1 keer en soms wat vaker, net zolang totdat duidelijk is wat er precies gemaakt mag worden.
Dan liggen stalen op de grond en garens en er ontstaan gesprekken. Er worden wat formaten uitgezet en prijzen uitgerekend en ... soms valt dan ineens alles op z'n plek.

Divine Acoustics | Hello Earth is een prachtig dubbelweefsel waar Anne flink wat uren in het ontwerp van beide zijden van het kunstwerk heeft zitten qua ontwerp, bindingen en kleurverloop.
Bij Danielle is besloten om deze beide zijden van het ontwerp te tonen en zo ontstond een 2-luik.

Meestal zet Anne de eerste formaten uit met de hand, zonder te meten, op gevoel, om te kijken wat dat met de ruimte doet ... en zo gezegd zo gedaan, bleek zij exact de formaten uit te hebben gezet van 1:2,2 waar de gehele woning op gebouwd is. Dat was een grappig moment, het gevoel van dat iets dan haarfijn past.

En dan mag het werk gemaakt worden, als de juiste kleuren zijn gekozen, en als het in ieders planning past dan komen de opdrachtgevers kijken in het TextielLab waar het werk geweven wordt en dat geeft het hele proces nog een extra uniek tintje. Het maatwerk is voelbaar. Het vakmanschap zichtbaar. De liefde en energie waarmee het werk tot stand is gekomen, samen met de opdrachtgevers ... zorgt voor een trotse glimlach hier en daar. Ook bezoekers kunnen het proces dan volgen en dat zorgt voor interessante gesprekken in het museum.


Een tevreden opdrachtgever verteld:

'Toen ik jaren geleden een kunstwerk van Anne zag hangen, was ik meteen verkocht. Zoveel kleur en zo opvallend! Daar worden mensen meteen blij van ... ik in ieder geval wel.

Inmiddels heb ik een 'Acoustic Couture' (met die toffe vilten blokjes) en deze twee wandkleden door haar laten ontwerpen, en heeft ze een fijne vrolijke poef voor me gemaakt.

Mijn ervaring is dat ze met een hele scherpe blik, vakkundigheid en overtuigende vakeigenwijsheid bekijkt wat het beste past in vorm en kleur.

Zo zorgt ze ervoor dat de wandwerken een geheel worden met het interieur. Een vrouw die ik graag in de gaten blijf houden en ik laat me vast nog vaker verleiden om nieuwe creaties bij haar te kopen.'

Geluiddempende textiele wandkleden uit het atelier van de Nederlandse textielkunstenares Anne van den Heuvel. Zij ontwerpt en vervaardigt kleurrake wandkleden, roomdividers en tapijten op maat. Hedendaagse, ambachtelijke technieken in variëteit aan kleur, structuur, grafische en organische designs. De monumentale en decoratieve wandtapijten gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.