EXHIBITION KUNST & DESIGN | TEXTIELKUNST
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/518x261/DeRuimte_Geldrop_3.jpg
KLEURRIJKE WANDKLEDEN BIJ GALERIE DE RUIMTE GELDROP
De expositie ‘KUNST+DESIGN’ was te bezichtigen in 2017 in galerie De Ruimte.

Verweven.
In de expositie ‘kunst+design’ stond hedendaagse- en toegepaste kunst centraal. Het was een co-productie van Galerie De Ruimte en interieuradvies- en designwinkel buro é.
Deze twee dynamische Geldropse ondernemers, Sigrid Rhemrev-Bontenbal en Céline Sonneville, besloten na een brainstormsessie over ‘verweven’ (het leidende thema van de gemeente Geldrop-Mierlo) tot een gezamenlijke expositie over kunst en design. Want nieuwe verbindingen, creëren nieuwe mogelijkheden. Het resultaat was een inspirerende tentoonstelling.

Anne van den Heuvel toonde een unieke diversiteit aan Divine Acoustics werken uit haar collectie.
Geluiddempende textiele wandkleden uit het atelier van de Brabantse textielkunstenares Anne van den Heuvel. Zij ontwerpt en vervaardigt kleurrake wandkleden, roomdividers en tapijten op maat. Hedendaagse, ambachtelijke technieken in variëteit aan kleur, structuur, grafische en organische designs. De monumentale en decoratieve wandtapijten gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.

De expositie werd een unieke kunstbeleving, vanwege de grote verscheidenheid aan hoogwaardige kunstobjecten die gepresenteerd werden in een sfeervolle interieursetting.

Na vijf weken wordt de tentoonstelling opnieuw ingericht met een nieuwe selectie kunstobjecten van dezelfde makers.

Elf makers presenteerden hun meest spraakmakende werken. Denk aan de bijzondere natuurschalen van Studio DaG en fraaie houten kastjes van designer Tom Frencken, beide jonge ondernemers die werken vanuit Sectie C. En ook aan de bijzondere hondenmanden van Els Luijerink en de pastelgekleurde abstracte schilderijen van Andrea Janssens.

De regio Brabant heeft een belangrijke plaats in de designgeschiedenis, daarom zijn er voornamelijk designers en kunstenaars geselecteerd die een atelier hebben, bedrijf voeren of een opleiding genoten hebben in in Brabant.

Achtergrond.
Galerie De Ruimte is een platform voor kunst en cultuur. Het tentoonstellen van de hedendaagse kunst, in combinatie met design, is een mooie uitdaging om meer facetten van de kunst te tonen. In de galerie wordt vaak beeldende kunst tentoongesteld, waarbij het esthetische element de boventoon voert. Kunst heeft echter een grotere verscheidenheid aan vormen, waaronder toegepaste kunst en design. De meeste designers die meewerken aan de expositie, zijn al vertegenwoordigt bij buro é, maar de winkel is te klein om hen volop de ruimte te bieden. Door de expositie is er nu de mogelijkheid om de veelzijdigheid en het kunstenaarschap van deze ontwerpers onder de aandacht te brengen van het publiek.

Makers.
Tom Frencken – www.tomfrencken.nl – meubels
Niek van der Heijden – www.nvdh.co – functionele objecten
Anne van den Heuvel – www.annevandenheuvel.nl – Divine Acoustics: wandkleden, roomdividers met geluiddempende werking
Jef Huibers – www.kunstinzicht – schilderijen, zilverwerk
Andrea Janssens – www.andreajanssens.com – abstracte schilderijen
Skoal – Jelle Kapitein en Teun Nijzink – schalen van hout, meubels
Els Luijerink – www. elsluijerink.nl – Dog on Design hondenmanden
Carpet Sign – www.carpetsign.nl – tapijten naar een ontwerp van Karim Rashid
Studio DaG – www.studiodag.nl – schalen en meubelstukken
Studio H+E – www.studioharmenelke – keramisch werk
Dirk Verberne – www.dirkverberne.nl – objecten van cortenstaal
Jeroen Wesselink Vormgeving – www. jeroenwesselink.nl – meubels en verlichting

Bezoekadres

Galerie De Ruimte
Molenstraat 2
5664 HV Geldrop
Open op vrijdag en zaterdag van 14.00-17.00 uur en zondag van 13:00 tot 17:00