MUZE JANNEKE | realisatie in knopen
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/518x261/AnnevandenHeuvel_Gespresstof_MuzeJanneke_03.jpg
Knoopje voor knoopje op jeans | ... made with love!
In dit album ziet u het knopen kunstwerk GESPREKSSTOF | Muze Janneke ontstaan. Van onder naar boven nemen wij u mee in het project van begin tot einde. Ondertussen hebben al duizenden bezoekers op textielkunst exposities het kunstwerk bewonderd. Zoals u ziet!
Op onze facebook fanpage kunt u de gehele serie foto's reeds zien, wij werken op dit moment hard aan de content van deze website dus we zullen snel up to date zijn! Blijf dus regelmatig kijken ...

GESPREKSSTOF projecten worden door Anne van den Heuvel uitgevoerd in het atelier, samen met vrijwilligers en stagiaires. Helemaal onderaan vind u ook een leuk ervaringsverhaal van 1 van onze vrijwilligers.

Janneke van Jip zit na 2 jaar non-stop knopen sorteren en aanzetten ... nu ècht in de knoop ... met speciale dank aan alle helpende handen en enthousiasme van Anny, Marlies, Alice, Laura , Ellen, Ellen, Albert, Lennard, Dagmar, Vera, Linde, Mariella, Anne, Sanne, Sjoerd, Lindsay, Lidwien, Adinda, AnneMiek, Sterre, Madelief, Emiel, Janneke zelf, Sabrina, Caroline, Indigo, Joyce en aan mezelf ... en iedereen die ik misschien vergeten ben ...

Anne: 'Het is heel inspirerend om hier mee bezig te zijn, en het is voor mij ook ontspannend omdat er geen druk op zit, geen planning. Heerlijk om mee bezig te zijn naast alle strakke planningen met lopende opdrachten voor opdrachtgevers.'

Het gaat er allemaal heel ongedwongen aan toe. Gespreksstof genoeg. En natuurlijk is er altijd thee en koffie, en lunchen we samen. Mensen die eerst vreemden voor elkaar waren, worden bekenden. In die zin heeft GESPREKSSTOF ook een sociaal karakter.

Tussen eind 2015 tot en met eind 2017 werd aan de realisatie dit kunstwerk gewerkt. Vooral op donderdagen. Knoopje voor knoopje. Met de hand werden alle knoopjes er 1 voor 1 aan genaaid. De knopen kwamen van heide en verre, in zakjes en bakjes en tasjes, emmertjes en potjes. Van oma, of moeder of oudtante of vader die ooit kleermaker was. En nog steeds komen mensen knopen doneren in het atelier. Geweldig!

WAT IS GESPREKSSTOF & KAN IK AAN GESPREKSSTOF DEELNEMEN?

Onze vrijwilligster Marlies verteld:'Muze Janneke; mijn eerste... Het zal voorjaar/zomer geweest zijn toen ik de oproep op de Facebookpagina van Anne las: vrijwilligers gezocht voor Gespreksstof. Het atelier was voor mij bijna om de hoek dus: op de fiets naar Kleurraak (toen nog in de Dorpsstraat gevestigd). Wat ik daar aantrof ….. kunstwerken, kunstwerken, heel erg mooie kunstwerken. Aan de muren, op de grond, lapjes, garens en vooral knopen en knoopjes. Heel veel knopen en knoopjes in glazen potjes, keurig op grootte en kleur gesorteerd. Tafels aan elkaar geschoven, daarop lag muze Janneke, er omheen naaiden nijvere handjes knopen aan. Ik was behoorlijk onder de indruk kan ik wel zeggen. Wat nou Gespreksstof, ik werd er stil van. Volgens mij kwam ik die eerste keer niet verder dan 12 knoopjes; kijk aan zo’n vrijwilliger heb je dus niets. Maar wat was het er bijzonder, gezellig, warme sfeer, zelfs toen we in de winter ingebouwd zaten tussen elektrische kacheltjes. Nee, geen cv dus. Het deed een beetje denken aan films over het leven van kunstenaars op een koud kamertje in Parijs, om maar eens iets te noemen. Ik ben na die eerste keer niet meer weg gegaan. Het knoopjes naaien ging steeds soepeler en gevarieerder, speelser, Het project is prachtig, het eindresultaat onbeschrijflijk bijzonder. Met heel erg veel vrijwilligers en stagiaires is hieraan gewerkt en het eindresultaat is onbetaalbaar. Net als de vriendschappen die hier zijn ontstaan .

Het formaat van muze Janneke is 2.20 hoog x 1.60 en heeft een waarde van 95.000,- euro.
Dit kunstwerk komt (voorlopig) niet in de verkoop. Wilt u graag een kunstwerk door Anne van den Heuvel laten realiseren in knopen dan kan dat (als u veel geduld heeft) u kunt zelfs een eigen GESPREKSSTOF-sessie boeken om tot een unieke pose te komen.
Meer informatie hierover vind u binnenkort hier.
Bent u benieuwd naar meer werk van Anne van den Heuvel? Bezoek dan ook de website www.annevandenheuvel.nl