HOME ACOUSTICS | CARPETS
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/518x261/100procentwool_AnnevandenHeuvel_karpetten_HelloEarth_Nanja_Jurgen14.jpg
HANDGETUFTE WOLLEN KARPETTEN OP MAAT
VAN DE KLEURRIJKE ATELIERS VAN ANNE VAN DEN HEUVEL

Home Acoustics:
HANDGETUFTE KARPETTEN MET EEN GELUIDDEMPENDE WERKING

Anne van den Heuvel ontwerpt en vervaardigt kleurrake handgetufte karpetten en tapijten van hoge kwaliteit. Meestal in 100% wol en soms in combinatie met linnen.

Als bevlogen colorist combineert zij garens tot wand- en vloerkleden. Als één van de weinigen in dit vakgebied maakt zij unica’s op maat en in elke mogelijke vorm. Zo worden tapijten ware kunstwerken met interessante kleurspelingen en schakeringen.

Ze schildert als het ware met garens; de kleur, de textuur, de dikte en de structuur van elke draad is een keuze. Krachtige of subtiele combinaties ontstaan door door de garens samen te stellen uit verschillende draden, naast elkaar te plaatsen.

Tekenen, kleuren, kijken, kiezen, combineren, draden selecteren, mengen, testen, kijken, garens samenstellen, kiezen. Drager spannen, uittekenen, draden samenvoegen, tuften, herhalen, wisselen, inkleuren, vullen.

Naast de visuele verrijking in uw interieur draagt Home Acoustics bij aan het comfort en de akoestiek in uw ruimte. De luxueuze volheid van de tapijten maakt het een genot om op de warme zachte tapijten te staan, zitten, liggen, spelen, yoga te beoefenen ... en wat al niet meer.

Door de gunstige invloed op de akoestiek is Home Acoustics uitermate geschikt om toe te passen in verschillende architectonische ruimtes. Van openbare ruimtes tot persoonlijke leef- en woonruimtes. In ontvangstruimtes en trappenhuizen. In kantoren, spreekkamers en vergaderzalen. In hotels, lobby’s, showrooms en winkelomgevingen.

Home Acoustics op maat
Uw wensen, ideeën èn de mogelijkheden die de ruimte biedt zijn de uitgangspunten waarmee het ontwerp voor Home Acoustics tot stand komt. De mogelijkheden zijn uiteenlopend.
Van formaat.
Van vorm, vierkant, rechthoekig, ovaal, een hoek, een organische vorm, van een loper tot een combinatie met losse delen.
Van dessin, patroon, structuur. Van grafisch tot organisch. Van uitbundig tot effen. Geen vraag of wens is te gek.
Van uitgesproken kleurschakeringen tot ‘ton-sur-ton’ en alles daartussenin.

Home Acoustics wordt door Anne van den Heuvel gerealiseerd, in samenspraak met u en eventueel uw adviseur. Op maat en op kleur, binnen uw budget, passend bij iedere inrichting. U kunt een afspraak maken voor een bezoek.

Home Acoustics kleurt de ruimte & verbetert de akoestiek.

een serie van 6 unieke karpetten
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/100procentwool_AnnevandenHeuvel_karpetten_HelloEarth_Nanja_Jurgen08.jpg
LANDVEROVERTJE SPELEN
Voor Nanja en Jurgen met 3 dochters werden 6 karpetten gerealiseerd. Ze werden genaamd 'HELLO EARTH'. Dit is een collectie ontwerpen waar Anne vaker mee werkt, gefascineerd en geïnspireerd door de natuur, door de aarde, door gelaagdheid. Een collectie waar altijd weer net een laagje meer te ontdekken valt en die ruimte openlaat voor de verbeelding. Waarom 6? Het huis van Nanja en Jurgen is gesitueerd aan een grote tuin. In de zomer verplaatst de zitplaats zich vaak naar de tuinzijde van het huis. In de winter naar de voorzijde. De karpetten kunnen onderling verwisseld en verplaatst worden om mee te bewegen met de veranderingen die het interieur gedurende het jaar ondergaat. De kinderen spelen vaak landverovertje met de karpetten. Het is heerlijk te vertoeven op de warme wollen kleden. De kleuren zijn samengesteld in overleg. Toefjes met diverse garens werden gemaakt, proefstaaltjes werden getuft, waarmee de ontwerpen werden 'ingevuld'. door de prachtige combinaties van garens passen alle karpetten bij elkaar en zijn ze toch allemaal weer heel anders. Een uniek project, een uniek concept ... Anne van den Heuvel denkt graag met u mee, net een stapje anders, net een tikje meer, of minder ... ze realiseert haar karpetten voor u op maat en op kleur, passend in uw inrichting.
TAPIJT & KUNST IN DE HAL VAN DE BOERDERIJ
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AnnevandenHeuvel_HomeAcoustics_Carpet04.jpg
EEN HEERLIJK WARM TAPIJT OP DE KOUDE VLOER
Het is winter als Ankie en Jan op bezoek komen in het atelier. Ze zijn hun boerderij aan het verbouwen en restylen. Een compleet nieuwe look, nieuwe meubelen, kleuren en materialen. Er hangt al behoorlijk wat prachtige kunst in de ruime voorkamer. De hal en het trappenhuis blijft wat kil en koud. Zoals dat gaat, gaan de laarzen en schoenen uit bij het binnenkomen van de woning en de vloer voelt wat koud aan. Ook galmt het in de ruime hal waar ook de trap naar boven is gesitueerd. Ankie en Jan zijn geboeid geraakt door het kleurrijke textiele werk van Anne van den Heuvel, de kleuren spreken aan. Ze hebben een budget in gedachten om een klein kunstwerk te realiseren en een tapijt. Het kunstwerk komt er als eerste en aan de hand daarvan worden verdere ideeën ontwikkeld om een groot tapijt te laten vervaardigen. Een brainstormsessie en consult op locatie resulteert in aantal ontwerpen om de hal de unieke warme en sprankelende sfeer te creëren waar naar gestreefd wordt. Het kunstwerk wordt gemaakt in een vorm die de hoek van het trappenhuis in 'groeit'. Dat geeft een spannend en speels beeld, en haalt de ergste echo weg. In een ruime hal als deze is meer nodig om het geluid wat te veraangenamen. Het tapijt mag een flink deel van de tegelvloer bedekken. De tegels zijn 80x80 en er wordt besloten om deze lijnen te volgen. Het tapijt krijgt een formaat van 2.40 x 3.20, dat is al snel duidelijk. Maar dan nog het ontwerp en de kleuren. De ontwerpen uit de 'HELLO EARTH' collectie van Anne passen haarfijn bij de vorm van het Acoustic Couture kunstwerk. De kleuren worden samengesteld in het atelier. Ankie komt samen met haar dochter om de kleuren met Anne te selecteren. Op het eerste oog wordt het tapijt niet super knallend, maar bij een blik van dichterbij is te zien dat er wel degelijk gekozen is voor stevige contrastrijke kleuren die direct uit het kunstwerk lijken te zijn gekomen. Dat geeft een mooi en spannend geheel. Na een akkoord door Jan gaat het tapijt in productie en een week of 6 later ligt er prachtig wollen tapijt in de hal. Heerlijk warm. Een genot voor het oog, voor de sfeer, en voor de voeten ... alhoewel Jan er ook graag op gaat liggen, blijkbaar :-) Kortom: puur genieten van een unieke combinatie van kunstwerk en tapijt op een unieke plek die het voorhuis en achterhuis van de boerderij verbind. Bent u benieuwd om de materialen te zien en voelen? Om voorbeelden en stalen te zien? Of vraagt u zich af of zo'n maatwerk-tapijt ook geschikt is voor u en of het betaalbaar is? Al uw vragen worden beantwoord als u opneemt of een bezoek brengt aan de ateliers.