DIVINE ACOUSTICS | TEXTILE ART
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/518x261/AnnevandenHeuvel_DivineAcoustics.jpg
TEXTIELE WANDKLEDEN UIT HET ATELIER VAN ANNE VAN DEN HEUVEL
Divine Acoustics:
TEXTIELE KUNSTWERKEN MET EEN GELUIDDEMPENDE WERKING

De wereld mooier kleuren

Anne van den Heuvel ontwerpt en vervaardigt kleurrake wandkleden, roomdividers en tapijten met een variëteit aan kleur, aan beeld en structuur. Ze werkt met hedendaagse, ambachtelijke technieken zoals het jacquard weven en structuur breien.

Ordenen, selecteren, onder elkaar door, over elkaar heen, vervlechten, ketting, inslag, programmeren, tellen, patronen, garens, 8 draden, 256 kleuren, verweven, binding en verbinding.

Het werk toont grafische beelden en organische beelden in een diversiteit in kleur, contrast, zachtheid, gelaagdheid en de textuur in haar garen- en materiaalcombinaties. De monumentale en decoratieve kunstwerken gaan een geraffineerde relatie aan met de ruimte en hebben een sterk geluiddempende werking.

Door deze gunstige invloed op de akoestiek is Divine Acoustics uitermate geschikt om toe te passen in verschillende architectonische ruimtes. Van openbare ruimtes tot persoonlijke leef- en woonruimtes. In ontvangstruimtes en trappenhuizen. In kantoren, spreekkamers en vergaderzalen. In hotels, lobby’s, showrooms en winkelomgevingen.

Divine Acoustics op maat

Uw wensen, ideeën èn de mogelijkheden die de ruimte biedt zijn de uitgangspunten waarmee het ontwerp voor Divine Acoustics tot stand komt. Van formaat XXS tot XXL. Hangend of staand in de ruimte, opgespannen of vrij hangend. Van een kleurenregen tot geheel in wit-wit, ‘ton-sur-ton’ of met een stevig contrast … en alles daartussenin. Op maat en op kleur, binnen uw budget, passend bij iedere inrichting.

Divine Acoustics wordt door Anne van den Heuvel gerealiseerd, in samenspraak met u en eventueel uw adviseur. U kunt een afspraak maken voor een bezoek.

Meer weten?
Bekijk onze pagina FAQ voor veelgestelde vragen.

Divine Acoustics geeft de ruimte een mooiere kleur & een verbeterde klankkleur.

EEN KUNSTWERK OVERKOMT JE
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/DivineAcoustics_TextileArt_DiningRoom_Interior_AnnevandenHeuvel_KOP_DenBOsch_05.jpg.jpg
EEN TWEELUIK AAN DE LANGE WITTE WAND
We waren al een paar jaar op zoek naar een kunstwerk aan de lange witte muur boven onze eettafel. Een kunstwerk overkomt je. Als je er naar op zoek gaat, dan maak je te overhaaste beslissingen. We zagen jouw creaties voor het eerst in september 2016 in het Kruithuis in ’s Hertogenbosch, hele bijzondere weefsels. Dit zou wel eens het moment kunnen zijn om de knoop door te hakken dachten wij. De voorbereiding was minstens zo boeiend als het uiteindelijke resultaat. Je hebt ons uitgebreid ingelicht over de kunst van het weven en de (on)mogelijkheden van onze wensen. Met name de sessies bij ons thuis, waarbij je halsbrekende toeren uithaalde om ons te overtuigen van de juiste plek en keuze van de weefsels waren hilarisch. Uiteindelijk is het resultaat grandioos en zijn we nog steeds blij, maar ook nog steeds verrast, dat we deze keus gemaakt hebben. Het is iedere dag weer genieten geblazen, en het kunstwerk hangt er alsof het er altijd bij heeft gehoord op die plek! Bedankt dat je ons hebt meegenomen in jouw enthousiasme. Jos en Bernadette Kop - DenBosch De formaten van dit tweeluik zijn 1.50 breed x 0.62 hoog Deze werken zijn tot stand gekomen in samenwerking met het Nederlands TextielMuseum in Tilburg. Divine Acoustics : Geluiddempende textiele wandkleden uit het atelier van de Nederlandse textielkunstenares Anne van den Heuvel. Zij ontwerpt en vervaardigt kleurrake wandkleden, roomdividers en tapijten op maat. Hedendaagse, ambachtelijke technieken in variëteit aan kleur, structuur, grafische en organische designs. De monumentale en decoratieve wandtapijten gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Wandkleed grote wand in London
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/DivineAcoustics_HelloEarth03.jpg
DIVINE ACOUSTICS | HELLO EARTH | ORANJE
Petra en Maurits wonen in London vlakbij het Hyde parc, de prachtige tuin loopt deels over in de woonkamer met veel licht, veel glas ... 'Op zoek naar een wandkleed/wandbedekking voor een grote witte muur in ons huis, kwamen we je website tegen. We vinden dat je erg mooie dingen maakt, en willen graag een keer langskomen om je werk in het echt te zien. We wonen in Engeland, maar zijn regelmatig in Nederland. We zouden graag vrijdag rond een uur of 12.00 langs komen (op weg vanuit België naar het noorden) Kan dat?' En zo geschiede ... En twee maanden later reed Anne met haar zoon Indigo naar London, met een prachtig mooi geweven kunstwerk in de bus ... 'Het ziet er te gek uit!' Formaat: 1.45 h x 3.50 b DIVINE ACOUSTICS | Hello Earth | orange op maat & op kleur passend in ieder interieur
6 kunstwerken voor het strandhuis in Spanje
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AnnevandenHeuvel_Renate_Wim_Spanje06.jpg
BOHEMIAN LIVING & IBIZA STYLE
Voor het prachtige strandhuis van Renate en Wim in Spanje heeft Anne van den Heuvel een 6-tal prachtige kunstwerken gemaakt. Op een dag kwamen Renate en Wim in de galerie op bezoek om te kijken voor een kunstwerk in de woonkeuken. Ze stuurden foto's op van de woning, afmetingen van de wanden, moodboards en foto's van de stijl en kleuren en Anne maakte een passend ontwerp. Renate wou graag richting Ibiza-style in het huis en de kleuren, sfeer en materialen die ze tot dusver hadden gekocht gaven een hele mooie bohemian look. Het ontwerp werd een Divine Acoustics Hello Universe in passende kleuren. Na een week kwamen Renate en Wim terug in de galerie omdat ze nog wat meer werk wilden zien en ze kozen nog 4 kunstwerken uit Anne's collectie voor in de overige ruimten van kamers van het huis. Het werden 1 Divine Acoustics Hello Universe kunstwerk in 8 witte tinten, 2 structuur gebreide werken uit Anne's eerste 'gespreksstof-collectie' en 1 Eclectic Couture amengesteld uit jacquard geweven delen en 1 structuur-gebreid deel. De kleuren en de teksten gaven een prachtig beeld, divers en toch samenhangend. In de living hadden ze nu nog geen passend kunstwerk en Renate werd verliefd op een aantal stalen en stoffen uit Anne's collectie en ze zag een set Eclectic Couture kunstwerken die gemaakt werden voor een andere opdrachtgever. Zo ontstond het idee om geheel Ibiza-Style-like een kunstwerk te maken voor de living. Toen alle werken klaar waren gingen de kunstwerken samen met alle meubelen in de verhuiswagen naar Spanje en ... Het resultaat is prachtig, vind u niet? Zo kan het zomaar zijn dat u voor 1 kunstwerk komt en dat u uw hele huis inricht met kunstwerken van Anne. Lijkt u dat wat? Om niet alleen iets specifieks te laten maken, maar om het gewoon te kunnen zien en meteen in huis te (laten) plaatsen? Kom vooral kijken ... er is altijd genoeg kunst in collectie of in expositie ... #bohemian #ibizastyle
TURQUOISE, ZEEGROEN, BLAUWTINTEN & LIME IN EETKAMER
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/DivineAcoustics_HelloUniverse_Mill_1.jpg
TOEVAL BESTAAT! een passend kunstwerk direct uit collectie!
Het was zomaar een dag ... Anke en Tjeerd liepen het atelier van Anne spontaan binnen en zochten een kunstwerk voor in de eetkamer. Het zou iets met hele specifieke kleuren mogen worden want ze hadden een fleurige serie stoelen aan de eettafel staan. Ze werden enthousiast van alle werken die ze zagen hangen en maakten een afspraak voor een consult op locatie. Er waren een aantal werken, kleuren en stalen die Tjeerd en Anke direct aanspraken. Anne neemt tijdens een afspraak altijd op locatie altijd stalen, kleuren en soms wat kunstwerken mee, zodat er meteen beeld en gevoel is bij de materialen en kleuren. Op het moment dat Anne binnen liep zagen zowel Tjeerd en Anke als Anne wat er gebeurde, maar geen van de drie zei het meteen. ... 1 van de kunstwerken bleek meteen een haarfijne matcht te maken met de kleuren in de ruimte ... en is voor altijd gebleven. Zo kan het ook! Bent u nieuwsgierig of er een werk in Anne's voorraad is wat misschien direct bij u past ... zodat u het gehele ontwerpproces kunt overslaan? ... dat kan! Kom gerust kijken! Divine Acoustics | Hello Universe 1.62 x 1.55 Divine Acoustics : Geluiddempende textiele wandkleden uit het atelier van de Nederlandse textielkunstenares Anne van den Heuvel. Zij ontwerpt en vervaardigt kleurrake wandkleden, roomdividers en tapijten op maat. Hedendaagse, ambachtelijke technieken in variëteit aan kleur, structuur, grafische en organische designs. De monumentale en decoratieve wandtapijten gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
HELLO EARTH | DUBBELWEEFSEL IN DE VIDE
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/DivineAcoustics_TextileArt_WallCarpets_tryptich_Breda_interieur.jpg
MET OVERTUIGENDE VAKEIGENWIJSHEID
In de bijzonder woning van Danielle komen we zo af en toe terug om weer een mooi maatwerk kunst project te realiseren. Dit keer waren dat 2 Divine Acoustics kunstwerken boven in de vide. Als je beneden loopt of aan de tafel zit en zo naar boven kijkt, dan hangen ze daar te pronken. Niet te flitsend en prachtig afgestemd op de kleuren in het gehele interieur en de prachtige armaturen die qua kleur fijn matchen. Van begin tot einde ... Het maakproces an sich is meestal een mooi en spannend avontuur wat samen met de opdrachtgevers beleefd wordt. Je leert elkaar goed kennen tijdens het stap voor stap samen naar het eindresultaat werken. Meestal komen opdrachtgevers eerst op atelierbezoek om Anne en haar werk te leren kennen, en vervolgens komt Anne op bezoek op locatie. Soms is dat 1 keer en soms wat vaker, net zolang totdat duidelijk is wat er precies gemaakt mag worden. Dan liggen stalen op de grond en garens en er ontstaan gesprekken. Er worden wat formaten uitgezet en prijzen uitgerekend en ... soms valt dan ineens alles op z'n plek. Divine Acoustics | Hello Earth is een prachtig dubbelweefsel waar Anne flink wat uren in het ontwerp van beide zijden van het kunstwerk heeft zitten qua ontwerp, bindingen en kleurverloop. Bij Danielle is besloten om deze beide zijden van het ontwerp te tonen en zo ontstond een 2-luik. Meestal zet Anne de eerste formaten uit met de hand, zonder te meten, op gevoel, om te kijken wat dat met de ruimte doet ... en zo gezegd zo gedaan, bleek zij exact de formaten uit te hebben gezet van 1:2,2 waar de gehele woning op gebouwd is. Dat was een grappig moment, het gevoel van dat iets dan haarfijn past. En dan mag het werk gemaakt worden, als de juiste kleuren zijn gekozen, en als het in ieders planning past dan komen de opdrachtgevers kijken in het TextielLab waar het werk geweven wordt en dat geeft het hele proces nog een extra uniek tintje. Het maatwerk is voelbaar. Het vakmanschap zichtbaar. De liefde en energie waarmee het werk tot stand is gekomen, samen met de opdrachtgevers ... zorgt voor een trotse glimlach hier en daar. Ook bezoekers kunnen het proces dan volgen en dat zorgt voor interessante gesprekken in het museum. Een tevreden opdrachtgever verteld: 'Toen ik jaren geleden een kunstwerk van Anne zag hangen, was ik meteen verkocht. Zoveel kleur en zo opvallend! Daar worden mensen meteen blij van ... ik in ieder geval wel. Inmiddels heb ik een (met die toffe vilten blokjes) en deze twee wandkleden door haar laten ontwerpen, en heeft ze een fijne vrolijke poef voor me gemaakt. Mijn ervaring is dat ze met een hele scherpe blik, vakkundigheid en overtuigende vakeigenwijsheid bekijkt wat het beste past in vorm en kleur. Zo zorgt ze ervoor dat de wandwerken een geheel worden met het interieur. Een vrouw die ik graag in de gaten blijf houden en ik laat me vast nog vaker verleiden om nieuwe creaties bij haar te kopen.' Geluiddempende textiele wandkleden uit het atelier van de Nederlandse textielkunstenares Anne van den Heuvel. Zij ontwerpt en vervaardigt kleurrake wandkleden, roomdividers en tapijten op maat. Hedendaagse, ambachtelijke technieken in variëteit aan kleur, structuur, grafische en organische designs. De monumentale en decoratieve wandtapijten gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
'SEVEN' EEN ZEVEN LUIK GEWEVEN TEXTIELE WANDKLEDEN
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AnnevandenHeuvel_woven_textileart_DivineAcoustics_Seven_AnjaenEric_3.jpg
KUNSTWERK IN ONS NIEUWE HUIS
Het is gaaaaf!!!! De werken hangen en we zijn heel blij! In de prachtige living van Anja en Eric pronkt dit 7-luik in vol ornaat. Alsof het er altijd al heeft gehoord! Dit kunstwerk is aangekocht uit de tentoonstelling van Anne van den Heuvel en het kunstwerk heeft maanden gewacht tot de verbouwing klaar was ... en dit is het resultaat! Divine Acoustics; Geluiddempende textiele wandkleden uit het atelier van de Nederlandse textielkunstenares Anne van den Heuvel. Zij ontwerpt en vervaardigt kleurrake wandkleden, roomdividers en tapijten op maat. Hedendaagse, ambachtelijke technieken in variëteit aan kleur, structuur, grafische en organische designs. De monumentale en decoratieve wandtapijten gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
256 BINDINGEN MET 8 DRADEN
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/KLEURENSTALEN_02.jpg
DE KUNST VAN COLORIST ANNE
Om een kleurenprogramma te ontwikkelen is een hoop inzicht, energie, tijd en perfectionisme noodzakelijk. Ordenen, selecteren, onder elkaar door, over elkaar heen, vervlechten, ketting, inslag, programmeren, tellen, patronen, garens, 8 draden, 256 kleuren, verweven, binding en verbinding. Hier zien we Anne aan het werk vanaf de basis. Het eindprodukt is een basis voor het ontwerpen van nieuwe kunstwerken en een kunstwerk op zich.
EEN VIERLUIK
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/DivineAcoustics_HelloUniverse_Loes_Lianda_SintOedenrode_01.jpg
'HELLO UNIVERSE'
'Hallo Anne, in onze zoektocht naar geluid absorberende wandoplossingen werden we door onze interieuradviseuse gewezen op uw wandkleden. We zouden graag horen wat de mogelijkheden zijn. Komen wij naar uw atelier en kunt u op basis van ideeën een wandkleed maken? Of kunnen wij een afspraak maken dat u in ons huis komt kijken? Enfin, we horen het graag' - Loes en Lianda Dit whatsapp bericht werd het begin van een prachtig kunstproject. Op zaterdag kwamen de dames naar het atelier om te kijken en op zondag ging Anne op locatie kijken. De nagalm was vrij sterk en de ruimte vroeg zeker om wat kleur. Met stip de perfecte uitdaging voor Anne dus! Eerst werd er getwijfeld ... vilten reliëfwerken of een weefsel ... een 3-luik of 4-luik of 1 werk ... Na de ontwerpfase werd richting gevonden: weefwerk en een 4-luik. 'Na de eerste ronde zijn we het behoorlijk met elkaar eens. De weefsels vinden we mooier bij ons passen!' Nogmaals kwamen de dames, met dochterlief naar het atelier en dit keer om samen de kleuren te bepalen. Ook bleef er nog wat getwijfel over het ontwerp Hello Earth of Hello Universe ... Nu wordt het moeilijker ... met of zonder 'ruitjes'. De kleuren van 'Hello Earth vinden we iets prettiger' Uiteindelijk wordt het basisontwerp van 'Hello Universe' gekozen en tezamen met een aantal kleuraanpassingen omgezet naar een prachtig 4-luik. Tijdens dat hele proces hield Anne met Lianda en Loes contact en uiteindelijk toen het hele werk weef-klaar was ... kon het worden geweven! 'Wow nu wordt het echt spannend!' U kunt hier ook het gehele weefsel zien, de frames, het opspannen en het vullen met het extra geluiddempende akotherm materiaal wat achter de kunstwerken is toegevoegd. Wat hangt het prachtig! Divine Acoustics : Geluiddempende textiele wandkleden uit het atelier van de Nederlandse textielkunstenares Anne van den Heuvel. Zij ontwerpt en vervaardigt kleurrake wandkleden, roomdividers en tapijten op maat. Hedendaagse, ambachtelijke technieken in variëteit aan kleur, structuur, grafische en organische designs. De monumentale en decoratieve wandtapijten gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Het ziet er super uit!
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/DivineAcoustics_Optimism05_EngelJan.jpg
OPTIMISM | TURQUOISE BLUE
'In onze zoektocht naar iets fraais in ons nieuwe huis vonden wij op internet het wandkleed “Optimism”. Kunt u met ons contact opnemen om een afspraak te maken?' Na een uitermate gezellige ontmoeting, waarin we letterlijk in een deuk hebben gelegen van het lachen met elkaar, is het ontwerpproces van start gegaan. 'Het ziet er super uit… we gaan komend weekend nadenken over de kleur en het formaat. Je hoort snel van ons.' 'Helemaal top! Ga maar aan de slag… We willen gaan voor de blauwe GROTE versie :-)' En tot slot een hilarisch moment tijdens het brengen / monteren van het kunstwerk op locatie ... het werk moest omhoog en ... het was NET te lang om de draai te kunnen nemen ... dus het moest door het raam naar binnen. Engel Jan heeft vreselijke hoogtevrees dus die werd al warm achter zijn oren ... maar het geluk lachte ons toe want het toeval wou dat er toevallig een hoogwerker een paar panden verderop aan het werk was, en de mannen waren vol enthousiasme bereid om het kunstwerk 'even aan te geven' Onze dank was groot! 'Het ziet er super uit Anne! Het kunstwerk is niet meer weg te denken' Formaat: 1.30 h x 3.60 b DIVINE ACOUSTICS | Optimism | turquoise blue op maat & op kleur passend in ieder interieur
wit & wit-achtigen
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/DivineAcoustics0338_HelloUniverse_White_Femke_Edwin02.jpg
TON-SUR-TON
Een prachtig onder architectuur gebouwde woning. Maatvoering. Materiaalgebruik. Verhoudingen. Alles minutieus en in detail bedacht en uitgewerkt. Femke & Edwin waren op zoek naar een kunstwerk boven de keuken. De zoektocht eindigde in de ateliers van Anne van den Heuvel. De combinatie van strakke vormgeving met zachte warme materialen past precies met dat wat ze voor ogen hadden. Anne bevind zich met haar werk op het in de kunsten ontstane grensgebied tussen autonome en toegepaste kunst. Ze denkt als een ontwerper en creëert als een kunstenaar. Zo ontstaan en realiseert Anne haar kunstwerken en objecten passend binnen de vraagstelling ... En is het resultaat: een autonoom kunstwerk, op maat en passend binnen de inrichting van de opdrachtgever. Hoeveel kleuren wit zijn er? Als je het aan Anne vraagt is het antwoord 'oneindig'. En hoe kleurrijk is wit nu eigenlijk? De vorm en structuur in deze kunstwerken ontstaat door het toepassen van de verschillende materialen die onderling met elkaar verweven raken. De tekening ontstaat door het ontwerp en door binding en verbinding. De maatvoering in de woning is consequent doorgevoerd. Het raam wat doorkijk geeft van het trappenhuis in de leefkeuken en vice versa, had een afmeting die Anne heeft doorgevoerd in haar kunstwerken. Zo vloeien de kunstwerken mee in het interieur en word het raam onderdeel van het kunstwerk. Femke en Edwin zijn erg content met de 2 kunstwerken. Ze zijn niet te opvallend, maar zijn stevig in hun subtiele aanwezigheid en geven blijk van een rijkdom aan materiaal en structuur. Ze beklijven en vragen erom om bekeken te worden. De zon werpt haar licht, en schaduw op de werken, die gedurende de dag subtiel veranderen van kleur door bepaalde glinstering en matheid in de gebruikte materialen. Spannend. Sophisticated. Weloverwogen. Benieuwd naar deze 'witten' of andere wit-achtige kunstwerken van Anne's hand? Bel gerust met vragen, of maak een afspraak in de kleurrijke ateliers ...
voor ons helemaal geweldig!
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AnnevandenHeuvel_kunstwerken_Mundano_01.jpg
WE ZITTEN TE GENIETEN!
We zitten te genieten van de kleden, en van de fijne kleuren. 's Avonds ook erg mooi. En de lamp is ook super. Voor ons helemaal geweldig. Leuk dat we een 4-tal echte Anne van den Heuvel's ook na jaren nog in onze hal en living hebben hangen. Christel & Eugene projecten: Divine Acoustics | | 2 luik Divine Acoustics | a Rose is a Rose | 2 luik Add some Color | kleuradvies voor schilderwerk gehele woning Bright Light | verlichtings advies living
BELANGRIJK OBJECT IN METAMORFOSE
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/DivineAcoustics_optimism_Anton_Lineke05.jpg
KUNST ALS BLIKVANGER IN VOLLEDIGE METAMORFOSE
Yolanda van Zuijlen van YoY Styling & Interieur kwam met haar opdrachtgevers Lineke en Anton op bezoek in het atelier. Na een rondleiding door alle kleurrijke etages werd het idee geboren. Stalen, kleuren, moodboards, ideeën, plannen, wensen, motivaties, alles werd op tafel gelegd. Er werd overlegd en gebrainstormd. Yolanda was bezig met de finishing touch van het compleet gerestylde en verbouwde interieur en er was een behoefte aan kunst en kleur. Tijdens een kleurraak consult van Anne op locatie werd duidelijk dat 'OPTIMISM' de blikvanger en moodmaker in de ruimte zou gaan worden. Het kunstwerk zou meteen bij binnenkomst de juiste toon en energie geven ... Benieuwd? bekijk dan de link van van YoY Styling & Interieur op http://yoy4style.nl/volledige-metamorfose-interieur-woonhuis/ Hoe gaat dat? Zo'n kleurraak consult op locatie? Bent u geïnteresseerd in werk dat speciaal voor uw ruimte op maat gemaakt wordt? Dan is de eerste stap om een afspraak te maken op uw locatie, om samen met u (en eventueel uw interieuradviseur) in de ruimte te gaan kijken, luisteren, voelen, ervaren en meten. Dit kleurrake consult is het moment om te brainstormen over uw vraag. Iedere ruimte is uniek. Waar vraagt de ruimte om? Wat past bij de bestaande of toekomstige situatie? Waar liggen uw voorkeuren, waar ligt uw kleurallergie? Welk formaat past binnen de ruimte, welk formaat heeft een positief effect op de akoestiek? Wat past binnen het budget dat u in gedachten heeft? Aan de hand van deze bevindingen bekijken we alle mogelijkheden. Anne van den Heuvel komt met een collectie aan productstalen, voorbeelden, kleuren, een portfolio, een camera en meetgerei naar u toe. Na een kennismaking met u en met de ruimte wordt gestart met het uitzetten van verschillende maten op de desbetreffende wand(en), vloer(en), plafonds. Zo visualiseren we een duidelijk beeld van het effect dat bepaalde formaten in een ruimte teweegbrengen. Kleur-, vorm en materiaalvoorkeuren en mogelijkheden worden doorgenomen. Nu zijn de componenten waarmee het werk wordt gerealiseerd grotendeels helder en kan er een kleurraak ontwerp gemaakt worden. Wilt u liever eerst het werk in het atelier bekijken? Dan bent u welkom om contact op te nemen om een afspraak te maken of één van de Open Atelierdagen te bezoeken. Graag tot ziens :-) Met kleurrake groet voor nu!
2 KUNSTWERKEN IN HAL | ABOUT LIFE
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/MUDANO01_06.jpg
DE SPRANKELING IN DE WEEFSELS
We zitten te genieten van de kleden, en van de fijne kleuren. De sprankeling in de weefsels als het licht erop valt. 's Avond's ook erg mooi. En de lamp is ook super. Voor ons helemaal geweldig. Leuk dat we een 4-tal echte Anne van den Heuvel's ook na jaren nog in onze hal en living hebben hangen. Christel & Eugene projecten: Divine Acoustics | About Us | 2 luik Divine Acoustics | | 2 luik Add some Color | kleuradvies voor schilderwerk gehele woning Bright Light | verlichtings advies living
een zee vol filosofisch gedachtengoed
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/DivineAcoustics_AnnevandenHeuvel_Thalatta_NiekvanderDonk_01.jpg
De Zee De Zee | 2 luik
De naam Thalatta komt uit het oud-Grieks en betekent zee of bron. Thalatta is een creatief marketing & adviesbureau, visionair, filosofisch, realistisch en dromerig tegelijk. Voor het kantoor van Thalatta ontwierp Anne van den Heuvel 2 prachtige blauwe kunstwerken. Strak in het stramien, en toch weer niet. In blauwtinten, de grenzen opzoekend naar paars en groen ... testen, waar eindigt blauw voor Niek, en waar begint paars? Mooi om te zien altijd dat kleurbeleving echt relatief en persoonlijk is. Er ontstonden gaandeweg 2 prachtige kunstwerken met filosofische gedachten van Niek van der Donk en de filosofen die hij bewondert. Niek: 'Anne laat zien dat kunst ook laagdrempelig en leuk kan zijn. Ze breekt het beeld van de eigenzinnige en onbenaderbare kunstenaar af. Dan blijft er iemand over die op een hele prettige en persoonlijke manier hele mooie dingen maakt.' Divine Acoustics | de zee de zee Formaat 2 x 1.45 x 2.10
ECLECTIC COUTURE 2 LUIK
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/ELECTIC_COUTURE_03.jpg
TEXTILE ART by Anne van den Heuvel | STOCKSALE
Dit unieke 2 -luik gaat in stocksale. Wij willen graag plaats maken in het atelier voor nieuwe werken ... Het is een werk uit de Eclectic Couture collectie en is gerealiseerd met een unieke combinatie van materialen en technieken uit het atelier van de Bossche kunstenares Anne van den Heuvel. heeft u interesse om dit werk te komen bekijken of wenst u dat wij het naar u verzenden, schroom dan niet en laat het ons weten ... Het formaat is: 0.80 x 0.80 en het werk gaat in sale van 2.000,- voor 400,- euro. De materialen en technieken zijn: - jacquard geweven wol, katoen, acryl, lurex en linnen - wolvilt met applicatie - vervilte ruwe wol
In het trappenhuis van Fatima en Rene
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/DivineAcoustics_HelloUniverse_Fatima_Rene02.jpg
ECHT MIJN LIEVELINGSKLEUREN
Fatima en Rene hadden de website van Anne van den Heuvel bestudeerd. Ze hadden hun oog laten vallen op 2 kunstwerken die ze helemaal geweldig vonden voor in hun trappenhuis. Fatima belde op om 2 kunstwerken te bestellen. Anne stelde voor om een afspraak te maken op locatie. Maar ... dat hoefde niet. Fatima was heel zeker, deze 2 kunstwerken moesten het gaan worden, ze waren in haar lievelingskleuren met veel Turquoise blauw en Smaragd groen. De opdrachtbevestiging werd gestuurd en teruggestuurd. Anne realiseerde de 2 kunstwerken die zij naar Alkmaar bracht. Dat was een gezellige ontmoeting, en de kleuren en structuren in de kunstwerken waren nog mooier dan verwacht. Zo zie je maar. Zo kan het ook: bestellen zonder afspraak op locatie. Hello Universe Formaten: 2 x circa 1.50 x 1.50
Uiterst stil kabaal
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/DivineAcoustics_GESPREKSSTOF_zinlozepassieofongeremdverlangen01_AnnevandenHeuvel.jpg
GESPREKSSTOF | GEBREID TEKST KUNSTWERK
Zinloze passie of ongeremd verlangen? De titel van dit gebreide kunstwerk van Anne's hand, verraad de verfijnde contradictie van Anne's hand en schrift. Het gebreide kunstwerk / wandkleed / roomdivider is gemaakt in tekst reliëf. Het is een stuk uit het oevre 'GESPREKSSTOF' waar Anne sinds 2004 aan werkt. Formaat : 1.35 x 2.85 Materiaal : gemerceriseerde katoen Het kunstwerk is gerealiseerd in uni taupe en in uni zwart, en kan ook gerealiseerd worden in andere kleuren. Anne maakt taal visueel en tastbaar. Ze is gefascineerd door taal en de expressie van het letterbeeld. Haar tekstkunstwerken ontstaan door een visuele en tastbare vertaling van letters, woorden en tekst. Anne: “Ik wil communiceren. Liever met blijvende beelden dan door het vluchtige gesproken woord. Ik wil voortdurend op andere manieren kijken naar gewone dingen, omdat deze alles behalve vanzelfsprekend zijn.” Woorden zeggen veel… Kleur, vorm, reliëf, ritme, licht en schaduw zeggen des te meer! Combinaties van vreemde contradicties. Gelaagdheid. Verzamelingen van woorden en zinnen, losse flarden, wijsheden. Liefdesuitingen, luchtige gecompliceerdheid, effectieve kritiek, tedere of confronterende momentopnames van weerlegbare woorden. Geordende losse gedachten, gebundeld in zinnen, oprecht, betekenisloos en vluchtig. Fragmenten. Liefde! Sensualiteit! Erotiek. Verrukking! Stout! Harde waarheden, soms grof. Gedurfde liefkozingen, fluisteringen, intieme amoureuze vleierij. Hartstochtelijke lokroep, fascinerend, intrigerend, uitdagend, uniek, inspirerend. Ondoordringbare dubbelzinnigheid. Verbeelding. Noteren, rangschikken, ordenen en twijfelen tot de juiste gedachte er staat.
Thaise Prinses bezoekt TextielMuseum
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/TextielMuseum_prinsesopbezoek_Anne_Nakedforlove_07.jpg
UITLEG OVER HET JACQUARD WEEFGETOUW
Terwijl Anne van den Heuvel een kunstwerk aan het weven was op het jacquard weefgetouw, kwam de prinses van Thailand op bezoek in het Nederlands Textiel Museum in Tilburg. Samen met de personen die haar vergezelden, bekeek zij het museum en Anne is altijd erg sociaal met en geïnteresseerd in de bezoekers van het museum. Tekst en uitleg over zowel het kunstwerk,als over de maakwijze word gedaan zodra de machine even stil gaat om precies te laten zien wat de bedoeling is van het ontwerp, en hoe de machine werkt en weet wat er te weven is. Wat is weven? Bij weven worden lengte- en breedtedraden door elkaar gevlochten. De wijze waarop bestaat uit vele varianten. De lengtedraden worden ketting of schering genoemd, deze zijn naast elkaar op de kettingboom gerold. Deze kettingboom ligt achterin het weefgetouw. Het breedtegaren, de inslag, is op klossen gespoeld. Tijdens het weven worden de kettingdraden afwisselend omhoog en omlaag getrokken. Elke keer wordt een grijper met het inslaggaren tussen deze draden heen (en weer) geschoten. Door in een bepaald patroon (de binding) de kettingdraden op te tillen of te laten vallen, ontstaan ingeweven motieven. De kettingdraad is een vast gegeven, de inslagdraad kan van vrijwel elk garen zijn. Anne van den Heuvel maakt gebruik van deze jacquardgrijperweefgetouwen om een deel van haar kunstwerken te realiseren. Ze werkt dan nauw samen met de mannen die bij de weefgetouwen staan, en met de mannen en vrouwen achter de computers. Het is een zeer complex maar fascinerend geheel wat prachtige resultaten geeft. Als u het leuk vind om eens te komen kijken als Anne van den Heuvel aan het werk is in het Textielmuseum, dan kunt u gerust contact opnemen.
KLEURRAKE ENTREE IN HAL VAN VILLA
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/Divine_Acoustics_HelloUniverse_AnnevandenHeuvel_TextielLab_13.jpg
Hello Universe | 3.00 x 1.45
In de ruime hal van de luxueuze villa van Esther en haar familie was het nog wat kaal ... Tijd dus om wat kunstwerken van Anne's hand te plaatsen. In totaal zijn er 8 geweven kunstwerken gerealiseerd ...
Gespreksstof in grijstinten met turquoise
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/DivineAcoustics_MayMay_GESPREKSSTOF_AnnevandenHeuvel_01.jpg.jpg
EEN VLOEDGOLF VAN WILSKRACHT
Voor May May heb ik een kunstwerk geweven met teksten uit het diepste van de ziel. MayMay: 'Ik heb heel veel gehad aan je werk toen ik het moeilijk had. De tekst 'een vloedgolf van wilskracht was erg mooi en een lichtpuntje om door de zware tijd heen te komen. Inmiddels ben ik in een andere fase van mijn leven en daar past een ander kunstwerk bij, dus ik heb dit werk geschonken aan de Rembrandthof, in de hoop dat het daar andere mensen zou helpen. Het werk was inderdaad een overgang van donker naar licht' KUNST MOTIVEERT ...
een kijkje achter de schermen
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/TEXTIELMUSEUM_AnnevandenHeuvel_kijkje_achter_de_schermen_09.jpg
IN HET TEXTIEL LAB
Heeft u geen idee hoe dat nu eigenlijk werkt? Een weefgetouw? Een kunstenares die een kunstwerk voor u maakt? Wat is schering? Wat is inslag? In het atelier en tijdens de exposities van Anne van den Heuvel kunt u de resultaten en stalen en mogelijkheden van Anne's werk bekijken. De techniek wordt uitgelegd aan de hand van de kunstwerken en stoffen die ze gaat laten zien. Wilt u een kunstwerk door Anne van den Heuvel laten maken, dan kunt u op afspraak ook tijdens het weven van uw kunstwerk aanwezig zijn. Dat is natuurlijk wel heel erg uniek! Mocht u een keer willen komen kijken in het museum als Anne aan het weven is, laat het dan even weten, dat laten we u weten wanneer Anne weer aan het weven is. Graag tot ziens in de kleurrijke ateliers van Anne van den Heuvel.
Een kunstwerk op de schuine wand
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AnnevandenHeuvel_DivineAcoustics_nakedforLove_ArieLisette_03.jpg
MET DE BILLEN BLOOT
Lizette en Arie hebben een prachtig huis met een schuine wand. Ze komen op bezoek en ... nemen mee ... een kunstwerk wat in het atelier tentoongesteld hangt. 'met de billen bloot'. Een kunstwerk met frivole plaagstootjes, boordevol liefde en sensuele gedachten. Aan inspiratie geen tekort! Foto's worden opgestuurd ...
Gespreksstof | dubbelzinnig
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/DivineAcoustics_GESPREKSSTOF_dubbelzinnig02_AnnevandenHeuvel.jpg
DOOR ELKAAR HEEN VERVLOCHTEN ...
Woorden en dessins. Gelaagdheid. Combinaties van vreemde contradicties. Gelaagdheid. Verzamelingen van woorden en zinnen, losse flarden, wijsheden. Liefdesuitingen, luchtige gecompliceerdheid, effectieve kritiek, tedere of confronterende momentopnames van weerlegbare woorden. Geordende losse gedachten, gebundeld in zinnen, oprecht, betekenisloos en vluchtig. Fragmenten. Liefde! Sensualiteit! Erotiek. Verrukking! Stout! Harde waarheden, soms grof. Gedurfde liefkozingen, fluisteringen, intieme amoureuze vleierij. Hartstochtelijke lokroep, fascinerend, intrigerend, uitdagend, uniek, inspirerend. Ondoordringbare dubbelzinnigheid. Verbeelding. Noteren, rangschikken, ordenen en twijfelen tot de juiste gedachte er staat. Dit kunstwerk is de basis geweest voor 2 zit-objecten ... en kan de basis zijn voor uiteenlopende objecten naar wens. Wilt u meer zien over het ? De mogelijkheden van textiel en de ontwerpen van Anne van den Heuvel, zijn oneindig. Wilt u weten of een dergelijk ontwerp geschikt is voor uw project? Neem dan gerust op met Anne om uw vraag en wens te bespreken. Geen enkele vraag is raar ...
Als ik droom ben je dichterbij dan ooit
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/DivineAcoustics_GESPREKSSTOF_'alsikdroombenjedichterbijdanooit'01_AnnevandenHeuvel.jpg
EEN PLAID ALS KUNST. KUSSENS ALS KUNST.
HOME COUTURE COLLECTIE Het kunstzinnige textiele werk van Anne van den Heuvel heeft oneindig veel mogelijkheden. Een plaid als kunstwerk. Kussens als kunstwerk. De wondere wereld van textieldesign Van jongs af aan is Anne van den Heuvel gefascineerd door textiel in haar oneindige verscheidenheid, contrasten en verwerkingsvormen. Ze heeft een diepgaande interesse voor het ambachtelijke van textiele werkvormen en de achterliggende culturele betekenissen. Vol passie verricht ze materiaalexperimenten met ‘ouderwetse’ technieken als weven, borduren, breien, knopen, tuften, drukken en printen. Om deze werkvormen vervolgens te vatten in (of te combineren met) moderne technieken en toepassingen. Aldus geïnspireerd en gemotiveerd ontwikkelt Anne van den Heuvel de mooiste textielcollecties en -objecten. Met liefde, geduld en toewijding. Steekje voor steekje. Spontaniteit + techniek + tactiele sensitiviteit + pure materialen = textiel van Anne van den Heuvel Wilt u meer zien over het ? De mogelijkheden van textiel en de ontwerpen van Anne van den Heuvel, zijn oneindig. Wilt u weten of een dergelijk ontwerp geschikt is voor uw project? Neem dan gerust op met Anne om uw vraag en wens te bespreken. Geen enkele vraag is raar ...