CO-CREATION | WORKSHOPS
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/518x261/KINDERKUNST_ATELIERBEZOEK_01.jpg
ATELIERBEZOEK EN/OF KUNSTPROJECT
Wil u met uw collega’s, leerlingen, bedrijf, vrienden, vereniging, netwerk, club ... genieten van een niet alledaagse en gezellige rondleiding door onze studio?

Dan bent u van harte welkom om een afspraak te maken voor een CO-CREATION | WORKSHOP.

Bent u op zoek naar een inspirerend project of event? Bent u op zoek naar een workshop? Wilt u samen met uw gasten een kunstproject maken? Heeft u een jubileum, een opening of een bruiloft en wilt u een persoonlijk geschenk geven?

Van inspirerende rondleiding tot workshop, van educatief programma tot particulier of zakelijke event.
Teambuilding, vrijgezellenfeest, schooluitje, kunstweek, inspiratie dag ...

Voor een inspirerend CO-CREATION | WORKSHOP PROJECT passend binnen uw programma of thema, zijn de ateliers van Anne van den Heuvel zeer geschikt. We stellen deelnemers in de gelegenheid om op een laagdrempelige, doch professionele manier kennis te maken met kunst, en het project af te ronden met een succesvol resultaat.

Uw wensen, ideeën èn mogelijkheden zijn de uitgangspunten waarmee een kunstzinnig event tot stand komt. Op maat en op kleur, binnen uw budget, passend bij uw vraag en thema.

Een CO-CREATION | WORKSHOP PROJECT is een unieke manier om samen met alle deelnemers te ervaren dat het realiseren van een kunstproject gegarandeerd inspirerend en succesvol zal zijn.

Het team gaat aan de slag in een ‘pop-up atelier’ op locatie of in één de ateliers van Anne van den Heuvel. Dit kan een 1-daagse, meerdaagse, wekelijks, projectmatig of herhalend event zijn, passend bij de vraag en het thema van uw programma.

Voor een gift aan een bruidspaar, een vrijgezellenfeestje, een jubileum van een werknemer, een teambuildingsessie, een schoolproject of inspiratie weekend

… Een CO-CREATION | WORKSHOP wordt onder begeleiding en samen met de deelnemers ontworpen. Alle deelnemers vormen een tijdelijk ontwerpteam dat gegarandeerd succesvol zal zijn.

Het team gaat aan de slag in een ‘pop-up atelier’ op locatie of in één de ateliers van Anne van den Heuvel.
Anne van den Heuvel draagt zorg voor de perfecte uitwerking en uitvoering op niveau.

Er zijn oneindig veel mogelijkheden, de workshop wordt in overleg met u samengesteld en u kunt alles vragen.

Zo geeft u persoonlijk een wending aan zowel het event als aan het proces van het maken.

Benieuwd of uw ideeën mogelijk zijn? Wilt u meer informatie?

Bel gerust om te overleggen. Vragen staat vrij! Wij kijken uit naar uw plannen en ideeën ...

Ook op de facebook pagina vind u hier meer over.

Kunstproject basisschool 't Schrijverke
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/KINDERKUNSTATELIER_SCHOOLPROJECT_Schrijverke_29.jpg
KUNSTRUCTEUR LESSEN BASISSCHOOL
Basisschool 't Schrijverke in 'Hertogenbosch nam deel aan het project is zeer actief met het organiseren van projecten in samenwerking met professionals uit diverse disciplines.
Atelierbezoek basisschool Caleidoscoop
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/KINDERKUNST_ATELIERBEZOEK_Caleidoscoop_04.jpg
KINDEREN VERTELLEN OVER WEVEN
Basisschool Caleidoscoop uit Empel komt op bezoek in het kleurrijke atelier van Anne van den Heuvel. Ze hebben een kunstweek en bezoeken een aantal kunstenaars in Empel. 'U ziet er eigenlijk heel gewoon uit voor een kunstenaar. Die hebben toch altijd bijzondere snorren en rare hoeden' ... Het is mooi om te zien hoe de kinderen reageren bij het betreden van het kleurrijke woonatelier van Anne van den Heuvel. De ene ruimte is nog kleurrijker dan de andere, en er zijn ook schildpadden en vissen. De kinderen vragen honderduit en leren de basisprincipes van het weven, met papier, met kapla, met garens. Op deze manier krijgen 4 klassen van groep 3 en groep 4 in een mum van tijd een korte indruk van het werk van een kunstenares en een techniek die zij toepast. Anne en haar team ontvangen 4 groepen van elk circa 25 kinderen. De leerlingen komen met hun docent en 2 hulpouders. Er is 100 minuten tijd per groepje ... wat vol enthousiasme en met een liefde voor kinderen en hun manier van leren gevuld wordt met 100% leerplezier, voelen, leren door proberen, ervaren en doen. 'Ik wil later ook wel kunstenaar worden en ik weet nu dat ik niet alleen goed moet leren tekenen maar ook goed moet leren rekenen' :-) That's the spirit!
Teambuilding dames reclassering
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/KUNSTATELIER_RECLASSERING_BEDRIJFSUITJE_14.jpg
IEDER EEN EIGEN KUNSTWERK
De dames van de reclassering kwamen op team uitje in het atelier van Anne van den Heuvel. Sommigen hadden een eigen naaimachine mee, anderen hadden nog nooit een naaimachine van dichtbij gezien. De insteek was, om samen, en ieder voor zich, een kunstwerk te maken en een gezellig samenzijn. Het was mooi om te zien hoe de dames allemaal een eigen collectie stoffen hadden meegebracht (om de kosten voor de workshopdag te drukken) en hoe ze hiermee allemaal een kunstwerk hebben geweven. De ene al lachend en de andere al vloekend ... want tenslotte bleek handwerken niet voor iedereen weggelegd te zijn. Er werd gelachen en getwijfeld, over kleurkeuzen, over binding ... Het was een prettig samenzijn met elkaar helpen of even iets mee vasthouden, waar nodig. Tussendoor werd voorzien in heerlijke hapjes en proeverijen ... koffie en thee. Toen de deelnemers allemaal het kunstwerk hadden gemaakt en voorbereid om op te spannen, bleken er weer hele andere talenten nodig te zijn ... de kunstwerken moesten namelijk allemaal opgespannen gaan worden, en dat zouden de dames, na uitleg van Anne, zelf willen doen ... En toen bleken er weer deelnemers te zijn die veel waren met handiger met hout en tacker. Met veel concentratie en plezier zijn er in 1 middag zo'n 10 kunstwerken gemaakt. Ondertussen stond de bbq te smeulen en konden de dames na een middag vol textielkunst en hard werken, genieten van de avond met een heerlijke barbeque en borrel:-)
Vilten slechtzienden dagbesteding Vught
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/KUNSTATELIER_WORKSHOP_DAGBESTEDING_10.jpg
PUUR OP GEVOEL!
Bij de dagbesteding in Vught ging het team van Anne van den Heuvel met z'n vieren een dagje 'vilten' leren aan visueel verhinderde vrouwen. Sommige dames zagen niets en anderen zagen weinig. Bij sommige ontbrak het aan kracht door spasmen. De kennismaking met het materiaal, op de tast, en/of heel dicht bij de ogen. het ruiken, voelen, ervaren ... Puur op gevoel, en met liefde en enthousiasme hebben Evi, Eefje, Barbara en Anne deze dames wegwijs gemaakt in het vilten. Een heerlijke bezigheid wat je ook echt op gevoel kunt doen, je voelt namelijk wanneer het vilt vervilt raakt ... het water is lekker warm, het materiaal heerlijk zacht, de zeep lekker soppig ... De dames gingen een plat object van vilt maken ... en de resultaten waren overweldigend mooi ... zodat bij menig deelnemer een traantje vloeide. Dankbaar werk zo'n dag.
Acoustic Couture bij verpleeghuis Tiendwaert
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AnnevandenHeuvel_kunstproject_zorginstelling_Tiendtwaert25.jpg
werken met bewoners en clienten
Verpleeghuis Tiendwaert is een zeer bijzonder kunstwerk rijker. Anne van den Heuvel realiseerde samen met en voor de bewoners een prachtig kunstwerk 'De Overkant'. Aanleiding voor dit kunstwerk was een ontmoeting van Nicole Nijhof met Anne's werk tijdens de Vilt Expo in Arnhem. Tijdens deze expositie mochten bezoekers een formulier invullen om kans te maken op een Acoustic Couture kunstwerk van 50 x 50 cm. Het wie, wat, waar en waarom was belangrijk. Nicole werd de winnares en schonk het kunstwerk aan Tiendwaert, waar zij het prachtige nieuwe interieur voor had ontworpen. Nicole en Piety Nijhof kwamen op atelierbezoek bij Anne, en het enthousiasme werd nog groter dan het al was. Anne bezocht Tiendwaert. Ideeën werden geboren. Omdat de ruimte om een groter kunstwerk vroeg en het werk van Anne haarfijn aansluit bij de huisstijl en vormgeving van het verpleeghuis werd gezocht naar manieren om een groter kunstwerk te realiseren. De vrienden van Tiendwaert schonken een deel, en de bewoners verdienden zelf een heel budget bij elkaar met verkoop van zelfgemaakte objecten. Anne bedacht dat het een mooie ervaring zou zijn voor de bewoners om zelf mee te werken aan het kunstwerk, en zo kon er ook nog een gedeelte uit het activiteitenpotje worden bekostigd. Binnen no time was er genoeg budget verdiend ... en kon het prachtige project van start. Meer foto's en meer over de ervaringen en belevingen van het Tiendwaert-team en de bewoners volgt binnenkort. Het realiseren van kunstwerk was een verrijkende ervaring, boordevol verassingen en heel veel plezier. Zowel de bewoners als de stagiaires, de medewerkers en vrijwilligers raakten vervult van het plezier waarmee het werk tot stand kwam. Anne: 'het was zo gaaf om samen te werken met de bewoners van Tiendwaert ... de vreugde en het plezier waarmee het werk tot stand is gekomen, het zien en ervaren hoe het is in een verzorgingshuis #respect' 'We missen jullie nu al'