HAUTE COUTURE | TEXTILE ART
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/518x261/AnnevandenHeuvelE0ZWW.jpg
UNIEKE TEXTIELKUNSTWERKEN UIT HET ATELIER VAN ANNE VAN DE HEUVEL
Anne van den Heuvel: “Ik wil met mijn kunstwerken (aan)sprekende ruimten en werkplekken scheppen, die mensen motiveren, inspirereb, fascineren en een gevoel geeft van verwondering. “

Sinds 2001 ontwerpt en realiseert Anne van den Heuvel kunstwerken van uiteenlopende materialen, met een voorliefde voor textiel.

Dit doet zij voor zowel particulieren, overheden, bedrijven en zorginstellingen.

Door het geraffineerde gebruik van kleur, materiaal en vorm in combinatie met de intrinsieke eigenschappen van de omgeving laat zij ruimtes communiceren. Onopvallende ruimtes worden getransformeerd tot een aangenaam passende omgeving om in te wonen, te werken, te wachten, te ontspannen of gewoon te vertoeven.

Anne; 'Vaak schrijf ik. Meestal oefen ik ‘tig’ beroepen tegelijk uit …
ik wil communiceren. Met en over de wereld, met en over liefde, gevoelens. Beeldspraak. Beleving.
Ik spreek liever in mijn beelden en teksten dan dat ik praat. Als ik schrijf weet ik wat ik bedoel te zeggen. Het liefste zou ik overal op willen schrijven. Hardop nadenken. Op een bepaalde manier kijken naar gewone dingen omdat ze niet vanzelfsprekend zijn.'

Anne schrijft en meer.
Ze is gefascineerd door taal en de vertaling naar het letterbeeld. Haar tekstkunstwerken ontstaan uit woorden. Woorden. Een groep leestekens en spraakklanken met een geheel eigen betekenis

De kracht van de tekstkunstwerken van Anne van den Heuvel begint bij de combinatie van vreemde contradicties, gelaagdheid, onsamenhangende gedachtes en verzamelingen aan woorden en zinnen, losse flarden, wijsheden, liefdesuitingen, de mooiste en spannendste verhalen, luchtige gecompliceerdheid, effectieve kritiek, tedere of confronterende momentopnames van weerlegbare woorden. Geordende losse gedachten, gebundeld in zinnen, oprecht, betekenisloos en vluchtig. fragmenten. Liefde! Sensualiteit! Erotiek. Ondeugendheid! Verrukking! Soms stout! Harde waarheden die soms grof gevonden worden, gedurfde liefkozingen fluisteringen, intieme amoureuze vleierij. De hartstochtelijke lokroep... fascinerend, intrigerend, uitdagend, uniek, inspirerend. Ondoordringbare dubbelzinnigheid. Verbeelding. Een frivool plaagstootje. Noteren, opschrijven, rangschikken, in een bepaalde volgorde neerzetten, twijfelen, tot de juiste gedachte is weergegeven …

Als Anne van den Heuvel niet schrijft maakt ze kunst. Graag op wanden.
Wanden lenen zich bij uitstek voor het communiceren met structuur, kleur ... en geluid. Haar mozaïeken van textiel zijn als het ware weerlegbare woorden. Mozaïeken maakt ze ook met tegeltjes. Als het aan Anne van den Heuvel ligt, fluisteren de wanden niet… haar wanden jubelen en geven energie! Mensen die Anne’s wanden ‘ontmoeten’ worden overweldigd door de fantastische uitwerking van de krachtige kleurencombinaties.

Naast de visuele kracht zijn haar werken is ook van een tactiele rijkdom. Dat is belangrijk ... omdat vingers nooit iets vergeten zoals Anne zelf zegt.

Naast de werken waar de meeste mensen haar van kennen realiseert ze ook autonome werken met een verrassende verscheidenheid en altijd weer haar unieke handschrift, het monnikenwerk waar de liefde waar het werk mee tot stand komt, duidelijk zichtbaar is.

Sommige projecten worden vervaardigd met een team van vrijwilligers. Zoals de GESPREKSSTOF kunstwerken ...

teveel om over de schrijven. Het oog wil ook wat ... kijk en beleef, voel en ervaar hieronder de uiteenlopende projecten.

Serendipity Exterior Design | slow fashion collection
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AnnevandenHeuvel_Serendipity_ExteriorDesign_Fashion_Wool04.jpg
Unieke kledingstukken op maat gemaakt voor u!
SERENDIPITY exterior design Anne van den Heuvel verstaat de kunst om door toeval en intelligentie iets te ontdekken waar ze niet naar op zoek was… Ze speelt met natuurlijke materialen als wol, zijde en katoen. Onder haar vingers vouwen de materialen zich rond het vrouwelijk lichaam. Onverwachte vormen ontstaan. Magische ritmes en patronen. Spannende ontwerpen die zich ont-spannen laten dragen… Anne van den Heuvel creëert uit pure passie. Grondig inzicht in patroontekenen geeft haar de vrijheid om spontaan te knippen in het dan nog platte materiaal. Daarna tovert ze de derde dimensie … U kunt uw kledingstuk door Anne op maat laten snijden en realiseren. laat u verrassen door het toeval van handgemaakte stoffen en Anne's handen. Als meisje droomde Anne van haar ontwerpen op de catwalks van Milaan en Parijs. Maar haar hart lag ook bij wiskunde en filosofie … Uiteindelijk komen al haar interesses bij elkaar op het grensgebied van kunst en vormgeving. Anne van den Heuvel maakt haar unica's in eigen beheer en op maat in opdracht. Anne van den Heuvel gelooft in duurzaamheid. Ze voelt niets voor de snelheid van de mode-industrie maar stopt haar energie liever in blijvend aansprekende stukken. De meeste stoffen, structuren en bewerkingen vervaardigt Anne zelf. Haar liefde gaat uit naar natuurlijke materialen en ambachtelijke technieken. Anne van den Heuvel vindt de inspiratie voor haar collectie in zichzelf, in u zelf, in de draagbaarheid en in de eigen lichaamsvorm. SERENDIPITY exterior design op maat Uw wensen, ideeën de mogelijkheden die uw lichaam biedt èn het toeval wat de stoffen brengen, zijn de uitgangspunten waarmee het ontwerp voor SERENDIPITY tot stand komt. Van trui tot jurk, van broekpak tot jas, van XXS tot XXL … en alles daartussenin. Op maat en op kleur, binnen uw budget, passend bij iedere man of vrouw. SERENDIPITY wordt door Anne van den Heuvel gerealiseerd, in samenspraak met u en eventueel uw stylist(e). U kunt een afspraak maken voor een bezoek. SERENDIPITY exterior design | by you SERENDIPITY exterior design by ANNE VAN DEN HEUVEL Dare to wear ... Voor de ene vrouw is het een tuniek, voor de andere een jurkje of lange trui ... Uniek ambachtelijk vervilte wol met diverse technieken in 1 kledingstuk. Uniek en op maat voor u te vervaardigen. Elk kledingstuk is een unicum, geen enkel stuk is gelijk aan de ander ... Laat u meten en verrassen ... Plusfour, drollenvanger, broek met laag kruis ... geef het maar een naam. Een uniek kledingstuk van suedine met teksten die in de stof zijn gebrandmerkt met de lasercutter. De teksten zijn afkomstig uit het brein van Anne. Ze blijft schrijven. Liefst overal op. Nieuwsgierig? Kom gerust kijken in het atelier.
KLEURRAAK KUNSTWERK IN STADHUIS
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AnnevandenHeuvel_MagicAcoustic_felt_art_AlphenaandenRijn_02.jpg
NIEUW KLEURRAAK KUNSTWERK IN STADHUIS
Kunstenares Anne van den Heuvel heeft in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn een kunstwerk gerealiseerd dat letterlijk alle verdiepingen van de 14 meter hoge vide van de centrale hal in het stadhuis met elkaar verbindt. Het enorme, kleurrijke kunstwerk is gemaakt van gerecycled vilt en verbeeld het thema: ‘samenbundelen van krachten als sterke gemeente in het Groene Hart’. Anne van den Heuvel: “Ik wil met dit kunstwerk een (aan)sprekende openbare ruimte en werkplek scheppen, die mensen motiveert, inspireert, fascineert en een gevoel geeft van verwondering. “ De enorme installatie is verankerd aan een stalen constructie aan het plafons en beslaat in totaal 3 etages. Met een team van vijf mensen is het kunstwerk in vier dagen tijd met behulp van een takel en hoogwerker geïnstalleerd. Het reliëf, opgebouwd uit gelijkzijdige driehoeken die samen piramides vormen, geeft een verrassende gelaagdheid in het kunstwerk, die bij elke etage die men betreed weer een compleet ander beeld vormt. Sinds 2001 ontwerpt en realiseert Anne van den Heuvel kunstwerken van uiteenlopende materialen, met een voorliefde voor textiel. Dit doet zij voor zowel particulieren, overheden, bedrijven en zorginstellingen. Door het geraffineerde gebruik van kleur, materiaal en vorm in combinatie met de intrinsieke eigenschappen van de omgeving laat zij ruimtes communiceren. Onopvallende ruimtes worden getransformeerd tot een aangenaam passende omgeving om in te wonen, te werken, te wachten, te ontspannen of gewoon te
MONTAGE OP LOCATIE
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/WEBSITEMAGICACOUSTICmontageoplocatie_01.jpg
14 meter de lucht in
Na maanden voorbereiden is het dan eindelijk zover. Het kunstwerk gaat de lucht in. Met 2 personen in de lucht en 3 personen op de grond ... met z'n allen werken we aan 1 doel, alle piramiden op de juiste volgorde en veilig omhoog. Full-focus.