ACOUSTIC COUTURE | FELT ART
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/518x261/AcousticCouture0001_DutchDesignWeek_AnnevandenHeuvel16.jpg
VILT RELIEF KUNST UIT HET ATELIER VAN ANNE VAN DEN HEUVEL
Acoustic Couture:
TEXTIELE KUNSTWERKEN MET EEN GELUIDDEMPENDE WERKING

Anne van den Heuvel ontwerpt en realiseert vilten wandwerken die worden gekarakteriseerd door reliëf en gelaagdheid, XXL-formaat en een overweldigende explosie aan kleuren.

Tellen, bouwen, herhalen, stapelen, ordenen, verbinden. Het basisconcept dat Anne van den Heuvel uitwerkt komt vaak terug op een ritmisch spel van vierkanten, blokken, pixels, lijnen, strepen, lagen, reliëf, licht, schaduw en taal in vilt.

De wandwerken worden vervaardigd van vilten blokjes in alle mogelijke kleuren en combinaties. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. Hierdoor ziet het werk er, van verschillende kanten bezien, steeds anders uit. De monumentale en decoratieve kunstwerken in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met de ruimte en hebben een sterk geluiddempende werking.

Door deze gunstige invloed op de akoestiek is Acoustic Couture uitermate geschikt om toe te passen in verschillende architectonische ruimtes. Van openbare ruimtes tot persoonlijke leef- en woonruimtes. In ontvangstruimtes en trappenhuizen. In kantoren, spreekkamers en vergaderzalen. In hotels, lobby’s, showrooms en winkelomgevingen.

Acoustic Couture op maat
Uw wensen, ideeën èn de mogelijkheden die de ruimte biedt, zijn de uitgangspunten waarmee het ontwerp voor Acoustic Couture tot stand komt. Van vorm tot formaat XXS - XXL. Van een kleurenregen tot geheel in zwart-wit-grijstinten, ‘ton-sur-ton’ of met een stevig contrast … en alles daartussenin. Op maat en op kleur, binnen uw budget, passend bij iedere inrichting.

Acoustic Couture wordt door Anne van den Heuvel gerealiseerd, in samenspraak met u en eventueel uw adviseur. U kunt een afspraak maken voor een bezoek.

Meer weten?
Bekijk onze pagina FAQ voor veelgestelde vragen.

Acoustic Couture geeft de ruimte een mooiere kleur & een verbeterde klankkleur.

De kers op de taart bij Danielle
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture1808_Danielle_Jack_01.jpg
SUPERBLIJ MET KLEURRIJK WANDKLEED!
We zijn echt superblij met ons wandkleed. Zo kleurrijk! ‘Toen ik jaren geleden een kunstwerk van Anne zag hangen, was ik meteen verkocht. Zoveel kleur en zo opvallend! Daar worden mensen meteen blij van. Ik in ieder geval wel. Inmiddels heb ik een 'Acoustic Couture' (met die toffe blokjes) een zitobject en twee geweven wandkleden door haar laten ontwerpen. Mijn ervaring is dat ze met een heel scherpe blik, vakkundigheid en overtuigende vakeigenwijsheid bekijkt wat het beste past in vorm en kleur. Zo zorgt ze er voor dat de wandkleden een geheel worden met het interieur. Een vrouw die ik graag in de gaten blijf houden en ik laat me vast nog vaker verleiden om nieuwe creaties bij haar te kopen. Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Enthousiast! Bij De Vries & Metman
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture1498_@DeVriesenMetman_07_AnnevandenHeuvel.jpg
GOLFSLAG GANGZONE KANTOOR
CO-CREATIE: In samenwerking met Paulien en Christiaan van Studio CDB heeft Anne van den Heuvel een waanzinnig Acoustic Couture kunstwerk gerealiseerd in de lengte van de gangzone van één van de kantoren van de Vries en Metman. Na goed overleg, waarbij het formaat en de kleurkeuze nauw luisterden ... samen kijken en voelen welke kleuren blauw en geel het best tot z'n recht komen ... tezamen met de reeds gebruikte kleuren van Kvadrat Divina 462, Sikkens UO.10.60 en antraciet ... is het volgende kunstwerk maximaal tot wasdom gekomen. Paulien Heemskerk van zijn enthousiast!' Formaat: 1.05 h x 7.20 b ACOUSTIC COUTURE | op maat & op kleur passend in ieder interieur Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Spreekkamer Van der Sande Makelaardij
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture_vanderSande02.jpg
PRETTIG GELUID SPREEKKAMER
De spreekkamer van Van der Sande Makelaardij in Breda vroeg om een kunstwerk met een akoestisch absorberende functie. Interieur-ontwerper in Breda, ook vanaf de buitenzijde van het pand :-) Formaat: 1.30 h x 4.00 b ACOUSTIC COUTURE | op maat & op kleur passend in ieder interieur Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Schenking Vrienden Dennenheuvel
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture1878_Dennenheuvel_03.jpg
GASTEN VAN RESTAURANT GENIETEN DAGELIJKS VAN PRACHTIG KUNSTWERK
Wat zijn we blij met het prachtige kunstwerk! Het hangt prachtig in ons restaurant zodat onze gasten er dagelijks van kunnen genieten. Met dank ook aan de Stichting Vrienden van de Dennenheuvel die ons dit prachtige werk geschonken heeft. Je hebt vast al van meerdere kanten gehoord maar toch: Ik vind je kunstwerk/wandkleed echt prachtig. Nog mooier dan ik van tevoren had bedacht. Het voegt letterlijk en figuurlijk kleur toe aan Dennenheuvel en ik denk dat het eten in het restaurant er nog lekkerder van gaat smaken. Jan Leo van Deemter | Directeur-bestuurder Dennenheuvel | met zorg actief revalideren Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Grote witte muren bij Ingrid & Joost
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture0538_Ingrid_Joost_AnnevandenHeuvel09.jpg
EEN LEUK & KLEURRIJK VERRASSINGSEFFECT
Per toeval vonden we de kleurrijke site van Anne en het ‘pakte’ ons direct. We waren al tijden op zoek naar een groot en kleurrijk kunstwerk voor aan onze grote witte muren. De totstandkoming van het werk was op zich al een leuk proces, waarbij we heel fijn hebben samengewerkt met Anne. Allereerst zijn we bij Anne thuis geweest, wat eigenlijk al een klein museum is, om te kijken naar de verschillende mogelijkheden. Daarna is Anne bij ons thuis geweest om op basis van de lichtinval en beschikbare muren de beste plek te adviseren. Erg handig voor de definitieve keuze waren de toegezonden foto’s van onze woning waarin het kunstwerk er al in gefotoshopt was. Het laatste stuk van het kunstwerk moet door Anne op locatie worden gedaan, erg leuk om dan een ruimte in een paar uur tijd compleet te zien veranderen. En nu het er eenmaal hangt zijn we heel blij. Het geeft ons huis een leuk en kleurrijk verrassingseffect. De zachtheid van het materiaal is een leuk contrast met onze hoge muren en open ruimte. We krijgen ontzettend veel enthousiaste reacties en bovenal zijn we zelf heel erg tevreden, trots en enthousiast! Ingrid & Joost - Rotterdam Formaat: 1.35 h x 2.40 b ACOUSTIC COUTURE | op maat & op kleur passend in iedere ruimte Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Flink formaat bij Marieke & Meindert
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture1588@MariekeMeindert08_AnnevandenHeuvel.jpg
(AAN)SPREKEND KLEURBEELD
BIJ HET BEGIN BEGINNEN: ‘We zijn voor onze woning op zoek naar een mooi stuk aan de muur en we zouden graag meer willen zien van je vilten wandkleden. Is het mogelijk om op een zaterdag langs te komen in de studio?’ Na bezoek aan onze studio waren Marieke en Meindert enthousiast en zijn wij vervolgens op consult gegaan, om samen met Marieke en Meindert te bekijken naar de mogelijkheden, de reeds gebruikte kleuren, de gewenste kleuren, vorm etc. Zo hebben we samen richting gekozen voor een vervolgproces. Tijdens het ontwerpproces hebben we overwogen om het kunstwerk op te bouwen uit 2 kleinere gedeelten of uit 1 groter geheel. Marieke: ‘Wij kiezen voor dit ontwerp, de basis met iets meer bruin en wit erin. We vinden het mooi aansluiten bij de rest van de kleuren in huis, en jouw impressie heeft ons wel overtuigd dat 1 groter kunstwerk het mooist is.’ Na montage … ‘We zijn heel blij met het kunstwerk’ Het kunstwerk van Anne van den Heuvel is niet meer weg te denken uit ons interieur. Voor aan de muur van onze woonkamer zochten wij al geruime tijd naar een kunstwerk met een flink formaat. We zijn erg tevreden met onze keus voor het werk van Anne van den Heuvel. De verschillende vilten blokjes vormen samen een prachtig kleurrijk geheel. Vilt is een mooi materiaal dat veel warmte toevoegt. Ook zijn de akoestische eigenschappen verbeterd. Met Anne van den Heuvel konden wij vooraf goede afspraken maken, waardoor we wisten wat we konden verwachten. Ze is vriendelijk en klantgericht. Het kunstwerk is daardoor helemaal naar onze smaak gemaakt. Formaat: 3.15 h x 1.85 b ACOUSTIC COUTURE | muurkunstwerken van 100% wolvilt met een geluiddempende werking Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Sfeer in leefkeuken Titia & Johan
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture0368_Titia_Johan_AnnevandenHeuvel01.jpg
HET GELUID IS EEN STUK BETER
'Wij zijn op zoek naar een wandkleed voor onze nieuwe woning. In eerste instantie om onze zeer ruime en strak ingerichte leefkeuken meer sfeer te geven maar ook akoestiek speelt een rol bij de keuze van het kunstwerk. Nu hebben we via internet jouw “wandkleed in viltrelief” gezien en vinden deze heel mooi. We willen een keertje komen kijken. We zijn erg benieuwd!' Titia en Johan bezochten de studio: 'Het was erg leuk om te zien allemaal. We vinden jouw werken heel erg mooi, een bijzondere vorm van kunst!' Anne bezocht Titia en Johan:'Ik vond het bijzonder aangenaam om bij jullie te zijn en samen te werken naar een mooi, kleurrijk en fijn resultaat' Na een mooi ontwerpproces en montage op locatie:'We genieten enorm van jouw prachtige vilten wandkleed. We (jij dus) krijgen veel complimenten, mensen zijn onder de indruk! In het zitgedeelte van de leefkeuken is het geluid een stuk beter en de uitstraling is warmer, gezelliger geworden! Nogmaals bedankt voor jouw geweldige bijdrage daaraan!' Titia en Johan Formaat: 0.80 h x 4.20 b ACOUSTIC COUTURE | geeft de ruimte een mooiere kleur Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Boven de trap bij Pirkko & Carel
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture1688_Pirkko_Carel_AnnevandenHeuvel04.jpg
VRUCHTBARE INSPIRERENDE SAMENWERKING
Een ‘echte Anne van den Heuvel’ Elke dag kijken wij met plezier omhoog. Daar op de wand boven de trap hangt het kunstwerk dat Anne van den Heuvel voor ons maakte en ter plaatse op de muur bevestigde. Het is een Acoustic Couture, zoals Anne dat noemt. Een mooi woord voor een uit vilten vierkantjes van 5 x 5 cm samengesteld wandkleed. Alhoewel, het is geen wandkleed in de klassieke betekenis van het woord. De vilten vierkantjes zijn verschillend van dikte en kleur. Het is eigenlijk een viltmozaïek, een viltmozaïek met reliëf. Die wand was tot voor kort een kale witte muur. Aan het plafond was vijf jaar geleden een spanningsrail met spots bevestigd om het toekomstige kunstwerk te belichten. Maar wat voor kunstwerk? Al gauw werd het ons duidelijk dat het kunstwerk niet alleen aangenaam moest zijn voor de ogen. Het zou ook de akoestiek van de hoge woonkamer moeten verbeteren. En zo zijn wij uiteindelijk via Google op het werk van Anne gestuit. “Zou dat iets zijn”? Wij hebben Anne gebeld, hebben een afspraak gemaakt, zijn in haar atelier wezen kijken en hebben besloten samen met haar het avontuur aan te gaan op basis van wat je ‘systeem Anne van den Heuvel’ zou kunnen noemen: de bovengenoemde vierkantjes waarmee je oneindig kunt variëren. Anne is bij ons komen kijken. Samen hebben wij bepaald hoe groot het door haar te bestrijken vlak zou zijn. Wij hebben gesproken over kleuren en tinten die goed in ons interieur zouden passen en al gauw kwamen via de e-mail de eerste voorstellen van Anne binnen. Daar hebben wij op gereageerd, wij hebben suggesties gedaan die Anne weer op haar manier verwerkte en uiteindelijk lag er iets waarvan wij dachten ‘dat gaat het worden’. Tijdens dat proces zijn ook de financiën besproken en afspraken vastgelegd. Heel zakelijk en heel plezierig die duidelijkheid. En dan komt die dag, waarvan wij wisten dat ie zou komen. En verschenen Anne en haar assistent met het viltmozaïek in onderdelen en werd het op de muur bevestigd. Dat was best spannend want het is niet zo maar een schilderijtje. Het is groot. Je ziet het bepaald niet over het hoofd. Maar, het ziet er prima uit, het past bij ons en het past in ons interieur. En hoe het kunstwerk bevalt? Heel goed. We zijn helemaal aan elkaar gewend en kijken zo nu en dan tevreden omhoog. Natuurlijk filosoferen wij soms ook nog wel van: " het had zelfs nog wat lichter van tint kunnen zijn." Maar als het lichter geweest zou zijn, deden wij misschien het omgekeerde. Dat doe je altijd met nieuwe dingen. Het is ook heel leuk als je de trap op of af loopt dan ben je heel dichtbij en zie je het weer op een andere manier. Onze dochters zijn ook enthousiast. Ook belangrijk. Wij zij blij met dit resultaat van een vruchtbare en inspirerende samenwerking die uiteindelijk geleid heeft tot een echte Anne van den Heuvel. Pirkko & Carel Formaat: 2.30 h x 1.30 b ACOUSTIC COUTURE | een ritmisch spel van vierkanten, blokken, lijnen, strepen, lagen, reliëf, licht en schaduw Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Architeconische ruimte bij Anneke & Wim
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture0636_Anneke_Wim_AnnevandenHeuvel01.jpg
BIJZONDER VERRASSEND EN VAN MUSEAAL NIVEAU
'Het samen ontwikkelen van het kunstwerk met kunstenares Anne van den Heuvel en Harmen Witte was inspirerend.' Anneke & Wim 'Anne van den Heuvel is een kunstenaar die 'non-conforme' ontwerpt binnen de kaders van het project. Idee, presentatie en uitvoering zijn telkens weer bijzonder verrassend en van museaal niveau.' Formaten: 1.60 h x 5.70 b 1.60 h x 7.50 b ACOUSTIC COUTURE | gaan een geraffineerde relatie aan met de ruimte en hebben een sterke geluiddempende werking Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Drie luik in vide bij Wil & Ronald
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture0668_Wil_Ronald_AnnevandenHeuvel03.jpg
ONZE MUREN DEFINITIEF VERSIERD
Wil & Ronald hebben het idee opgepakt om 2 kunstwerken te plaatsen in hun mooie woning, waarvan 1 in de vide en 1 in de living. Na het ontwerpproces: 'Nou pure verwennerij hoor al die ontwerpen, we hebben wel een idee waar de voorkeuren liggen. In ieder geval heel erg bedankt voor alle inspiratie. We zijn ook erg enthousiast, maar dan hikken we eerlijk gezegd wel tegen de totale "kleurrijke" prijs aan. Het mooiste vinden we het om allebei de werken te plaatsen, maar het financiële totaalplaatje schrikt ons een beetje af' Dit soort vragen komen we uiteraard vaker tegen, en Anne zou Anne niet zijn als daar geen creatieve oplossing op maat voor zou bestaan. Een gedeelte van het totaal kan zonder problemen in termijnen voldaan worden. En aldus komt de lieve goed Sint gewoon 2 kadootjes brengen :-) 'Twee van jouw prachtige kunstwerken in ons huis Dat was onze droom maar financieel niet pluis "Never compromise a dream" is jouw visie En dat nu te kunnen betalen niet langer een illusie' Nu even zonder rijm. Dankjewel voor dit aanbod, het heeft ons echt over de streep getrokken' Na de montage van de 2 werken: 'Jij brengt -samen met je prachtige werken- zo ontzettend veel optimism met je mee. Ik vind het een heerlijk gevoel dat onze muren definitief versierd zijn met zoveel moois, we genoten al van de voorfase van dit 'project', en nu het er hangt zijn we helemaal blij' Zie ook het werk Optimism bij Divine Acoustics. Formaten: in 3 delen 0.80 h x 1.25 b 1.00 h x 1.25 b 1.25 h x 1.25 b ACOUSTIC COUTURE | op maat & op kleur passend in ieder interieur Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Een kleurrijke boost bij Evelien & Niels
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture1408_Evelien_Niels_AnnevandenHeuvel07.jpg
AANSTEKELIJK ENTHOUSIASME
Veel dank voor je aanstekelijke enthousiasme en ontwerpen, je was al weer vroeg aan de slag! De foto's en tekeningen geven een duidelijk beeld en helpt erg om ons denkproces verder vorm (en kleur!) te geven. De offerte en uitleg is ook duidelijk. Wij gaan hier vandaag samen nog eens goed over nadenken en komen zsm bij je terug. Spannend hoor! Superleuk idd en spannend! Het zal onze kamer vast een flinke kleurrijke boost geven. Met name het financiele gedeelte was nog even puzzelen om het rond krijgen, maar we zijn nog steeds heel erg enthousiast ! Dank je wel voor je mailtje en voor het meedenken. Met jouw voorstel over de betaling in termijnen gaan we graag akkoord. Verder zijn we, zoals we in de vorige mail al zeiden, nog steeds heel enthousiast over het idee, het zal ongetwijfeld heel mooi worden.... ACOUSTIC COUTURE | op maat & op kleur passend in het interieur Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Verbouwing van thuiskantoor
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture0918_Pridair02_AnnevandenHeuvel.jpg
KUNSTWERK = KERS OP DE TAART
Ann Decock en Nela Viskovic van ontwerpen een thuiskantoor voor Anita en Lennart. Bij het uitwerken van het ontwerp nemen ze een kunstwerk van Anne's hand mee. Anita en Lennart bezoeken de studio: 'Ook wij vonden het leuk om bij jou thuis kennis te maken met jou en je werk.' Na de ontmoeting nodigen ze Anne uit voor een afspraak op locatie en uit de ideeën komt naar boven dat 'een uitloper' waarbij veel wit in het kunstwerk, uit de wand naar voren komt, erg binnen de smaak valt. Na het ontwerpproces rest er een praktische vraag: 'Wat als we gaan verhuizen, en het halve kunstwerk is in losse delen op de wand bevestigd?' Deze vraag komt vaker voor, met name bij kantoren. Wat Anne dan doet is, qua beeld 'de uitloper' realiseren, waarbij dus veel wit in het kunstwerk aanwezig is, maar deze witte delen te creëren met witte vilten delen. 'Wij kiezen er voor om het kunstwerk volledig op een paneel te maken, zodat het aan de muur bevestigd kan worden en eventueel ook kan mee verhuizen.' Na een aantal maanden is de verbouwing en het interieur gereed. 'Het kantoor is klaar. Het kunstwerk is de kers op de taart!' Formaat: 1.15 h x 2.80 b ACOUSTIC COUTURE | op maat & op kleur passend in ieder interieur Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Kleurrijk bij Zandbergen Jeugdzorg
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture0768_ZandbergenJeugdenOpvoedhulp_AnnevandenHeuvel02.jpg
EEN KUNSTWERK IN 6 DELEN
Kleurrijk & Stijlvol Na een succesvolle inrichting van het nieuwe regiokantoor in Hilversum, vroeg Zandbergen Jeugd & Opvoedhulp Aan Veronique Topper om de identiteit van de organisatie meer zichtbaar te maken in hun hoofdkantoor te Amersfoort. Hiervoor is een concept uitgewerkt, gebaseerd op de bedrijfsfilosofie en elementen van de nieuwe huisstijl. Veronique Topper vroeg Anne van den Heuvel om haar kleurrake visie te geven en een ontwerp voor een passend kunstwerk te maken. De samenwerking zindert en vraagt naar meer toekomstige projecten ... De kleuren uit de huisstijl zijn Interieur Ontwerp & Projecten: 'Dit vind ik wel een mooie oplossing. Een kunstwerk in delen. Mooi totaalformaat en toch precies binnen het gestelde budget.' Koenraad Ruijter, Centraal Kantoor Zandbergen: 'Dank je wel Anne, het ziet er geweldig uit, en er zit ook een goeie filosofie achter.' Formaten: 1.40 h x 0.60 b 1.40 h x 0.40 b 1.40 h x 0.50 b 1.40 h x 0.60 b 1.40 h x 0.55 b 1.40 h x 0.45 b ACOUSTIC COUTURE | op maat & op kleur passend in ieder interieur Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Huis verfraaien en liefde uiten!
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture1158_Sandra_Jord_Annevandenheuvel01.jpg
VERRASSINGS-KUNSTWERK VOOR MIJN VROUW
Met een uniek cadeau je liefde uiten? Dat kan natuurlijk ook bij Anne van den Heuvel! Verras je grote liefde met een persoonlijk en speciaal gemaakt verrassingskunstwerk :-) 'Graag zou ik kennis willen maken met je viltkunst omdat ik overweeg hier ons huis mee te verfraaien ... Ik moet alleen mijn vrouw, zonder het te verklappen, ook zover krijgen. Wij gaan zeker op bezoek komen ... dat wordt de eerste verrassing.' Na het bezoek ... is het de bedoeling dat Anne bij Sandra en Jord op bezoek gaat komen: 'Ik zou het heel leuk vinden als je een cadeaubon voor een verrassingsconsult kunt maken.' Zo gezegd zo gedaan en het ontwerpproces wordt in gang gezet, na een paar weken stroomt de mailbox vol met een aantal voorstellen: 'Dank voor het eerste ontwerp. Die ligt in lijn met onze verwachtingen.' Na wat fine-tunen en samen werken tot het definitieve ontwerp eruit is, is het tijd om een datum in te plannen voor montage op locatie. Dat gaat, gezien de lengte, en de hoeveelheid losse gedeelten op de wand, wel een dag of 3 duren. 'Is het okay dat ik op die dagen mijn moeder uitnodig? Zij is erg geïnteresseerd, ook vanuit haar vakgebied textiele werkvormen.' En ja natuurlijk is dat goed :-) Formaat: 1.15 h x 9.20 b ACOUSTIC COUTURE | op maat & op kleur passend in ieder interieur Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Vierkant kunstwerk nieuwbouw woning
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture0948_Babette_Tom_AnnevandenHeuvel06.jpg
SUPER BLIJ MET HET WANDKLEED
Babette en Tom wonen in een prachtige nieuwbouwwoning in een hippe woonwijk. Babette is graag bezig met het stylen en re-stylen van de woning, en ze zijn dol op kleur! We zijn er super blij mee en het wandkleed is precies zo geworden zoals we verwacht hadden! Babette en Tom Formaat: 1.25 h x 1.25 b ACOUSTIC COUTURE | op maat & op kleur passend in ieder interieur Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Opwekkend kunstwerk voor Mariette
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture1098_011_Mariette_AnnevandenHeuvel.jpg
HET IS OPWEKKEND
'Dag Anne, ik woon in Groningen en heb je werk bewonderd op de woonbeurs. Ik weet dat je open dagen organiseert en ik was van plan de komende open dag te volgen... gewoon om meer van je werk te zien. Helaas weet ik nu al dat ik niet kan. Vrijdag aanstaande ben ik in de buurt en ik bedacht mij dat ik je atelier wellicht kon bezoeken? Zou dat mogelijk kunnen zijn?' Mariette bezocht de studio en met erg veel plezier en grappen en grollen ging ze vervolgens Bossche Bollen eten in de stad. Prima geregeld! Vervolgens deed Anne een ritje Groningen. 'Ik heb erg genoten van jullie en bij jullie vorige week. Gelachen ook :-) Altijd leuk!' Na een mooie brainstorm en het uitzetten van formaten volgde het ontwerpproces. 'Anne, onderstaande vinden we prachtig! Naar zeer wijs beraad willen we de 50 cm breed.... Bij deze heb je de opdracht!! Leuk voor jou maar nog veel leuker voor ons!' Zo gezegd zo gedaan en enige tijd later hing er een mooi wandkleed op de ronde wand. 'Dag Anne,we zijn super blij met ons kunstwerk... Het is opwekkend om er langs te lopen en als je je wat down voelt ga je er voor staan en dan doen de prachtige kleuren de rest. Het moest zo zijn!! Ben er erg erg blij mee en het zal ons inspireren! Zonnige groet, Mariette' Formaat: 0.50 h x 3.80 b ACOUSTIC COUTURE | op maat & op kleur passend in ieder interieur Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Vergroten van woonplezier in Nootdorp
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture0048_Rogier01_AnnevandenHeuvel.jpg
LOGISCH IN ARCHITECTUUR
Rogier en Mirjam zijn hun prachtige nieuwe woning aan het inrichten op het moment dat ze contact zoeken met Anne van den Heuvel. 'Een nieuwe woning betrekken is een belangrijk moment in ons leven. Anne van den Heuvel wil graag bijdragen aan het vergroten van het woonplezier door het toevoegen van prominente kunstwerken en fijne details.' Acoustic Couture vormt vaak een logisch onderdeel passend binnen de architectuur. Ook op kleinere schaal voegt het werk van Anne toe aan sfeer, bijvoorbeeld met een serie kussens en een geweven kunstwerk speciaal gemaakt voor de dame en heer des huizes. Diverse projecten in living Acoustic Couture | formaat: 2.85 h x 1.80 b Divine Acoustics | Pixelate | formaat 137,5 h x 0,75 b Home Couture | Pixelate | 3 kussens 50 x 50 Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Kunstwerk voor geboorte zoon Indigo
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture0000_indigo_@home07.jpg
EXPLOSIE VAN CREATIVITEIT
Met het inlegwerk van vilten letters creëert Anne van den Heuvel nog een extra dimensie in haar Acoustic Couture. De letters zijn op 3 niveau's ingelegd waardoor extra reliëf ontstaat. Anne wil communiceren. Liever met blijvende beelden dan door het vluchtige gesproken woord. Voortdurend op andere manieren kijken naar gewone dingen, omdat deze alles behalve vanzelfsprekend zijn. Woorden zeggen veel… samen met kleur, vorm, reliëf, ritme, licht en schaduw zeggen ze des te meer! Dit werk is gemaakt voor haar zoon Indigo vlak voor en na zijn geboorte, om hiermee een expositie In Kortrijk bij Boss Paints te openen toen Indigo 8 dagen jong was. 'op mijn reis neem ik je mee mijn lieve kind ... ' AACOUSTIC COUTURE | tekstreliëf | op maat & op kleur passend in ieder interieur 2.40 h x 2.15 breed Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Acoustic Couture Anne @ home
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture0000_Anne@home03_AnnevandenHeuvel.jpg
EIGENTIJDS & VAN ALLE TIJDEN
Acoustic Couture opgebouwd met een uitloper van circa 1.00 aan de raamzijde, waar het licht een spel aangaat met de kleuren en de schaduwwerking van het reliëf. Enthousiaste reactie: Erg interessant en kleurrijk. Eigentijds en van alle tijden. Fantasievol en fantastisch! Formaat 1.40 x 4.05 ACOUSTIC COUTURE | op maat & op kleur passend in ieder interieur Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Genieten van je creaties!
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture0018_Gerard04_AnnevandenHeuvel.jpg
GEWELDIG!
Het was bijzonder mooi om je aan het werk te zien. Geweldig! Ik wil nog een keer zeggen dat ik je zo mooi vond aan het werk. Het is mooi als je iemand in zijn kracht kan zien, ik zal ook nog meer van je creaties genieten daardoor. De liefde voor je werk en jou als mens groeit daarmee ... Groeten vanuit Italiaans Hemelniveau. diverse projecten in living & kantoor: Acoustic Couture | formaat: 1.30 x 4.30 Divine Acoustics | a Rose is a Rose | 3.10 x 0.90 Pixelate | raamkunstwerk Raw Instinct | mettalic blokkenwand in antraciet Add some Color | kleurconcept schilderwerk in living ACOUSTIC COUTURE | op maat & op kleur passend in ieder interieur Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Geluiddemping, kleur en warmte ...
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/DivineAcoustics1228_01_Willeke_Colin.jpg
DE PERFECTE OPLOSSING
Sinds een jaar wonen we in een nieuwbouw huis met prachtige, hoge witte muren. Dit vroeg om een geluiddempende oplossing die gelijk voor wat kleur en warmte zou zorgen. We zochten op internet naar 'wandkleed vilt' en kwamen de perfecte oplossing tegen: Een kleurrijk mozaïek van vilt, van Anne. Nu, een paar bezoeken en wat ontwerpen later, genieten we van ons persoonlijke kunstwerk. Het werk is niet alleen afwisselend door de vele kleuren, maar ook doordat het in elk licht weer anders is. 'Even mijn eerste reactie. Erg mooi, ik kwam aanfietsen en zag het werk al vanaf buiten zoals ik het mij had voorgesteld. De kleuren passen goed in het huis en als de tuin straks af is komt het paarse vlak helemaal tot zijn recht'. Willeke & Colin Formaat: 1.75 h x 0.85 b ACOUSTIC COUTURE | op maat & op kleur passend in ieder interieur Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Tekst kunstwerk in slaapkamer
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture_textrelief0000_Anne@studio02_AnnevandenHeuvel.jpg
WEERLEGBARE WOORDEN
ACOUSTIC COUTURE | tekstreliëf In deze uitvoering van Acoustic Couture maakt Anne van den Heuvel taal visueel en tastbaar. Fascinerend is de combinatie van letters en taal in deze expressie van het letterbeeld. Haar tekstkunstwerken ontstaan door een visuele en tastbare vertaling van letters, woorden en tekst. Woorden zeggen veel… Kleur, vorm, reliëf, ritme, licht en schaduw in combinatie met taal zegt des te meer! Combinaties van vreemde contradicties. Gelaagdheid. Verzamelingen van woorden en zinnen, losse flarden, wijsheden. Liefdesuitingen, luchtige gecompliceerdheid, effectieve kritiek, tedere of confronterende momentopnames van weerlegbare woorden. Geordende losse gedachten, gebundeld in zinnen, oprecht, betekenisloos en vluchtig. Fragmenten. Liefde! Sensualiteit! Erotiek. Verrukking! Stout! Harde waarheden, soms grof. Gedurfde liefkozingen, fluisteringen, intieme amoureuze vleierij. Hartstochtelijke lokroep, fascinerend, intrigerend, uitdagend, uniek, inspirerend. Ondoordringbare dubbelzinnigheid. Verbeelding. ACOUSTIC COUTURE | tekstreliëf | op maat & op kleur passend in ieder interieur Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Geweldige kleuren in ons huis!
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture0078_Marleen_Owen03_AnnevandenHeuvel.jpg
ELKE DAG GENIETEN!
We genieten elke dag van de geweldige kleuren in ons huis! Met de uitloper met extra witte viltvierkantjes zijn we erg blij. We hebben twee weken geleden een mooie spot gekocht en die verlicht het kunstwerk precies goed. Alleen maar hele positieve reacties ... Dankjewel :-) Formaat 0.80 x 2.40 ACOUSTIC COUTURE | geeft de ruimte een mooiere kleur Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Kleurrijk wandkleed in woon-atelier
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture0000_Anne@home01_MarcBolsius_AnnevandenHeuvel.jpg
GENIETEN VAN HET RITMISCHE SPEL
Acoustic Couture in het kleurrijke woon-atelier van Anne van den Heuvel. Het toppunt van toegepaste kunst. Genieten van het ritmische spel van kwadranten, blokken, strepen, reliëf, licht, schaduw, de warmte en het geluiddempende effect … Formaat 1.40 hoog x 4.05 hoog ACOUSTIC COUTURE | op maat & op kleur passend in ieder interieur Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
De hoogte in bij Chantal & Abby
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture1778_Chantal_Abby_05.jpg
VEEL GALM IN DE WOONKAMER
Chantal en Abby hebben een prachtige en strakke woning in een duinrijk gebied. De akoestiek is echter niet zo prettig. Tijd dus voor een aantal kunstwerken ... 'Beste Anne, wij hebben afgelopen jaar ons huis gebouwd, een strak huis met veel steen en glas in Dishoek, net onder de duinen. Het resultaat is prima maar een nadeel is dat we veel galm in de woonkamer hebben. Na een speurtocht op internet zagen wij jouw kunstwerken van vilt, wat ons enorm aansprak. Graag komen wij eens praten over de mogelijkheden.' Anne van den Heuvel is, na het bezoek van Chantal en Abby aan het atelier in Empel, op bezoek gegaan in het mooie Zeeland. Een ontwerptraject is opgestart, voor 2 kunstwerken. Een Acoustic Couture kunstwerk op de hoge wand in de living, en een kunstwerk op de wand van de ruime eetkamer. Het vormt een mooi geheel ... en er zijn plannen om nog een kunstproject te starten in de hal ... Chantal en Abby waren zeer vrij in hun opdracht, en vertrouwden Anne op haar expertise. Hierdoor waren de ontmoeting, het ontwerpproces, de besluitmomenten en planning strak na elkaar en hingen de kunstwerken er binnen niet al te lange tijd. Abby: 'Je hebt het allemaal snel gedaan, daar zijn wij wel blij mee.' Acoustic Couture bij Chantal en Abby in Dishoek. Formaat: 2.20 mtr hoog x 4.40 mtr breed ACOUSTIC COUTURE | op maat & op kleur passend in iedere ruimte Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Nieuwe inrichting bij Chantal & Dave
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture1798_Chantal_Dave_01.jpg
KUNSTWERKEN PASSEND BIJ NIEUWE BANK EN TAPIJT
Het interieur van de ruime woning van Chantal en Dave werd ingericht door Anton van Oirschot, eigenaar van in Oisterwijk. Bij Novalis.O hangen met regelmaat kunstwerken van Anne van den Heuvel. Chantal en Dave waren beiden aangetrokken door de krachtige kleuren, eenvoud en gelaagdheid van Acoustic Couture. Ze namen contact met Anne en bezoeken werden over en weer gedaan. Zo bleken ze nog geen 5 kilometer bij elkaar vandaan te wonen en gezamenlijke vrienden en kennissen te hebben en ouders die elkaar al heel lang kenden. Grappig hoe klein de wereld is. Chantal en Dave hadden een zeer duidelijke smaak en voorkeur van welke kleuren er wel en welke kleuren er niet in het kunstwerk zouden passen. Het was een waar duet met opdrachtgevers en kunstenares om tot het uiteindelijke resultaat te komen ... wat er mag zijn ... en wat haarfijn afgestemd is op de kleuren in het interieur en prachtige Kvadrat stoffen. De zithoek van Chantal en Dave is verrijkt met 2 kunstwerken. Een kleurrijk Acoustic Couture werk zoals we hier kunnen zien en een kunstwerk in witte tinten op de ander wand. Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
een geweldig mooi eindresultaat
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture_KeesenMarieLouise_01.jpg
DE WOW FAKTOR
'Het WOW wat ons raakte bij het kunstwerk van je expositie willen we graag terug voelen in onze woonkamer. We hadden bij dat stuk echt dat gevoel van 'dit is het!' Het was met name de kleurstelling van het werk dat ons zo aansprak en waardoor we zijn gaan zoeken naar de artiest.' Na een inspirerend bezoek van Kees en Marie-Louise aan het atelier van Anne is er een afspraak gemaakt voor een kleurraak consult op locatie. Er werd gebrainstormd, gelachen, gemeten, gepast. Ideeën kwamen over en weer. En vol inspiratie is Anne daarna aan het ontwerpen gegaan. 'Het was echt leuk vanmiddag om te zien hoe onze voorstellen werden opgepakt en zijn erg benieuwd naar je ideeën. We weten zeker dat het een geweldig mooi eindresultaat zal worden' Marie Louise had het idee om een werk te laten realiseren wat zou bestaan uit losse delen. Dat was een prachtig spannend idee. Na eerst een ontwerp te hebben gemaakt wat bestond uit losse delen begon de twijfel ... en uiteindelijk kozen Kees en Marie Louise toch voor een langer werk uit 1 stuk. Het resultaat werd een krachtig werk met veel warme roden, stevige contrasten met blauw en wat zwart. De ruimte werd gevuld met dit sprankelende kunstwerk wat je overal vanuit het huis kunt zien. Vanaf de entree vang je de eerste glimp op en vanuit de woonkamer en de hal is het werk altijd pertinent de kleurrijke blikvanger in huis. Met die WOW faktor zit het wel goed. Fijn! 'Hoi Anne, ik wil je even laten weten dat je kunstwerk positief ontvangen is bij de house warming afgelopen zondag. Iedereen vind het erg mooi.' Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Sprankeling in familiekamer hospice
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/Luwte_05.jpg
HOSPICE DE LUWTE
Hospice De Luwte is uitgebreid met o.a. een nieuwe familiekamer, bedoeld voor gasten en hun familie om samen te zijn maar ook voor nabestaanden om in alle rust met de begrafenisondernemer en familie het afscheid voor te bereiden. Voor deze kamer werd een kunstwerk gezocht en bij toeval kwam de directeur terecht op de website en werd ze direct verliefd op de kunstwerken. De dag van opening van het vernieuwde hospice was al bijna in zicht ... het was nog kaal, de ruimte vroeg naar kunst en de kleuren in de ruimte vonden nog geen samenhang. Typisch een vraagstuk om het kleurrake specialisme en liefde voor fijne materialen en kleurcombinaties in te zetten ... De Luwte is voor een groot deel afhankelijk van sponsoren en giften en ze hebben van een jubilerende huisarts een bedrag gekregen ten behoeve van de familiekamer. Er ontstond een enthousiast contact en het ene idee na het andere werd uitgewisseld. Er werd overlegd over formaat, kleur, exacte plaatsing en toen ... 'Ik weet dat het een onbeleefde vraag is maar stel hem toch; is het mogelijk om korting te krijgen voor het hospice?' Anne zou Anne niet zijn als ze geen passende creatieve oplossing kon bedenken voor een vraag waarop met 'nee' geantwoord wordt ... want kortingen die geven we niet. Dat zou namelijk betekenen dat er een marge zou zitten om kortingen te geven. Maarrrrr wat wel kan ... is een kunstwerk maken van het formaat wat past in de ruimte en in het budget ... met minder materiaal! En zo ontstond het idee van een 2-luik als kunstwerk met 15 cm tussenruimte. Deze ruimte telt wel mee voor het beeld ... maar niet in de prijs ... en daarmee bleven we precies binnen het budget! Heel fijn! Zeker op een plek waar een kunstwerk troost biedt, iets gelukkiger maakt en de sfeer geeft die het Hospice graag willen. Op de ochtend van de opening heb ik kunstwerk geplaatst ... fijn! Volgens Marja van der Vorst - directeur van Hospice de Luwte: 'Anne van den Heuvel heeft een prachtig kunstwerk gemaakt voor de nieuwe familiekamer van het hospice. Het was een fijne samenwerking en het kunstwerk wordt door iedereen hoog gewaardeerd. Het is prachtig, kleurig en warm. We zijn erg blij dat ze zo'n mooi werk heeft afgeleverd!' 'We hebben heel veel mooie en blij verraste reacties gekregen. Ik heb na afloop van de opening rustig in de kamer gezeten en naar het stuk gekeken en weet je ; ik werd er blij van. Fijn dat de gasten en hun naasten hier ook van mogen genieten. We hebben de juiste keuze gemaakt! Dankjewel ... ' En weet je ... het maakt Anne heel blij en dankbaar ... dat ze met een klein budget zoveel mensen zo blij mag maken en mag inspireren ... dat alleen al maakt het werk zo mooi: de wereld mooier kleuren ... elke dag een beetje ... ook voor de laatste dagen die mensen dan doorbrengen met hun naasten en een sprankje kleur. Acoustic Couture Formaat 0.20 x 2.40 en 0.25 x 2.40 Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Vandaag is rood ...
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture_AnnevandenHeuvel_Marie_Louise_Kees_20.jpg
DE ZOEKTOCHT NAAR DE WOW-FAKTOR
Marie-Louise en Kees hebben hun gezinnen samengesteld in een prachtig huis met een ruime kamer. Het interieur is bijna klaar. Tijdens hun tochten op zoek naar inspiratie en mogelijkheden en meubelen, komen ze het werk van Anne van den Heuvel tegen bij Novalis.O designstore in Oisterwijk, en ze zijn verliefd. 'We hadden bij het stuk wat we zagen in Oisterwijk echt de 'WOWfactor' dat gevoel van 'dit is het'. Het was met name de kleurstelling van het werk in Oisterwijk wat ons aanspreekt waardoor we op zoek zijn gegaan naar de artiest.' Na het kleurrake consult op locatie: 'Het was erg leuk vanmiddag om te zien hoe onze ideeën en voorstellen door jou werden opgepakt. Fijn! We hopen dat je veel inspiratie krijgt en zijn erg benieuwd naar je ideeën en weten zeker dat het een geweldig mooi eindresultaat zal worden'. Tijdens het ontwerpproces zijn verschillende ideeën de revue gepasseerd. Van een 5-luik en horizontalen tot het ontwerp voor het uiteindelijke kunstwerk. Er werd tijdens dit proces veel gecommuniceerd, over mail en WhatsApp. Over zowel het ontwerp als over het interieur wat steeds meer vorm kreeg. Marie-Louise en Kees lieten weten telkens als er weer nieuwe items in hun woning werden geleverd, gemaakt en aangekocht. De tafel. De lampen. De stoelen. Het was erg fijn om zo nauw met elkaar in een proces te zijn voor het realiseren van een kunstwerk, wat uiteindelijk de kleuren in de woning bij elkaar haalt, en de blikvanger in het interieur is. Zoals Kees het noemde: 'Het zal voor de komende jaren een groot deel van ons huisgevoel bepalen'. Na de montage op locatie krijgen we een berichtje. Dat het kunstwerk een paar dagen goed bekeken is, en dat er iets is waar het oog telkens op valt: dat de witten een te strakke lijn vormen. En een paar dagen later komt de kleurrake bus van Anne boordevol materialen en kleuren en blokjes ... en samen met Marie-Louise en Kees wordt gekeken met welke kleine aanpassingen zij dezelfde 'WOWfactor' voelen als toen zij Anne's werk voor het eerst ontmoet hadden en erdoor geraakt werden. En zo gaat dat. Stap voor stap. Samen. Met en voor de opdrachtgevers. Tot dat er een volmondig 'JA' is, zowel bij het ontwerp als bij het eindresultaat. Na oplevering: 'We willen even laten weten dat je kunstwerk positief ontvangen is bij de housewarming afgelopen zondag. Iedereen vond het erg mooi!' Bent u benieuwd of Anne van den Heuvel ook een kunstwerk kan maken wat helemaal past bij uw interieur, branding, missie, visie, kleurbeeld? Bel gerust om een afspraak te maken voor een bezoek aan de kleurrijke ateliers of een kleurraak consult op uw locatie. Acoustic Couture Formaat: 0.90 x 4.00 Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Triptych met kleurverloop in living
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AcousticCouture_WernerLia_Berkel_Enschot_19.jpg
MOOIE AANWINST IN ONS INTERIEUR
Toeval bestaat (niet?) ... Op een avond had een goede vriend van Anne een première van 1 van zijn films in Tilburg. Anne ging met Indigo naar de première en parkeerde de kleurrake bus vlakbij de Schouwburg in Tilburg. Bij het terug naar huis gaan was de (nogal opvallende) bus niet meteen teruggevonden, omdat het zijstraatje vanaf de terugweg niet te zien was, haha. Maar toeval zou toeval niet zijn, als Lia net op dat moment haar auto naast de KLEURRAAK bus zou hebben geparkeerd ... Een paar dagen later kwamen Lia en Werner op atelierbezoek. Anne ging op bezoek in Berkel-Enschot. Enthousiaste plannen ontstonden. Een paar weken later maakte Anne een serie ontwerpen. Een paar maanden later hing er een fantastisch en flink kunstwerk in het mooie huis van Lia en Werner. Een 'overloop' van het koelere blauw in de eetkamer naar het warmere steenrood, oranje en rood in de zitkamer. Een spannend kunstwerk zorgt voor een stevige blikvanger en een verbeterde akoestiek in de ruimte. 'Bedankt voor de mooie aanwinst voor ons interieur' Textiele kunstwerken met geluiddempende werking van textielkunstenares Anne van den Heuvel. De kleurrijke wandkleden worden gemaakt in vilt, op maat en op kleur. De verschillende kleurlagen vormen het reliëf. De monumentale en decoratieve wandtapijten in viltreliëf gaan een geraffineerde relatie aan met het interieur en hebben een gunstige invloed op de akoestiek.
Acoustic Couture bij verpleeghuis Tiendwaert
https://www.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AnnevandenHeuvel_kunstproject_zorginstelling_Tiendtwaert25.jpg
werken met bewoners en clienten
Verpleeghuis Tiendwaert is een zeer bijzonder kunstwerk rijker. Anne van den Heuvel realiseerde samen met en voor de bewoners een prachtig kunstwerk 'De Overkant'. Aanleiding voor dit kunstwerk was een ontmoeting van Nicole Nijhof met Anne's werk tijdens de Vilt Expo in Arnhem. Tijdens deze expositie mochten bezoekers een formulier invullen om kans te maken op een Acoustic Couture kunstwerk van 50 x 50 cm. Het wie, wat, waar en waarom was belangrijk. Nicole werd de winnares en schonk het kunstwerk aan Tiendwaert, waar zij het prachtige nieuwe interieur voor had ontworpen. Nicole en Piety Nijhof kwamen op atelierbezoek bij Anne, en het enthousiasme werd nog groter dan het al was. Anne bezocht Tiendwaert. Ideeën werden geboren. Omdat de ruimte om een groter kunstwerk vroeg en het werk van Anne haarfijn aansluit bij de huisstijl en vormgeving van het verpleeghuis werd gezocht naar manieren om een groter kunstwerk te realiseren. De vrienden van Tiendwaert schonken een deel, en de bewoners verdienden zelf een heel budget bij elkaar met verkoop van zelfgemaakte objecten. Anne bedacht dat het een mooie ervaring zou zijn voor de bewoners om zelf mee te werken aan het kunstwerk, en zo kon er ook nog een gedeelte uit het activiteitenpotje worden bekostigd. Binnen no time was er genoeg budget verdiend ... en kon het prachtige project van start. Meer foto's en meer over de ervaringen en belevingen van het Tiendwaert-team en de bewoners volgt binnenkort. Het realiseren van kunstwerk was een verrijkende ervaring, boordevol verassingen en heel veel plezier. Zowel de bewoners als de stagiaires, de medewerkers en vrijwilligers raakten vervult van het plezier waarmee het werk tot stand kwam. Anne: 'het was zo gaaf om samen te werken met de bewoners van Tiendwaert ... de vreugde en het plezier waarmee het werk tot stand is gekomen, het zien en ervaren hoe het is in een verzorgingshuis #respect' 'We missen jullie nu al'