TREASURES & SPECIALS
http://preview.annevandenheuvel.nl/images/photos/518x261/AnnevandenHeuvelG0.jpg
COMMUNICEREN MET TAAL, KLEUR & STRUCTUUR
Anne; 'Vaak schrijf ik. Meestal oefen ik ‘tig’ beroepen tegelijk uit …
ik wil communiceren. Met en over de wereld, met en over liefde, gevoelens. Beeldspraak. Beleving.
Ik spreek liever in mijn beelden en teksten dan dat ik praat. Als ik schrijf weet ik wat ik bedoel te zeggen. Het liefste zou ik overal op willen schrijven. Hardop nadenken. Op een bepaalde manier kijken naar gewone dingen omdat ze niet vanzelfsprekend zijn.'

Anne schrijft en meer.
Ze is gefascineerd door taal en de vertaling naar het letterbeeld. Haar tekstkunstwerken ontstaan uit woorden. Woorden. Een groep leestekens en spraakklanken met een geheel eigen betekenis

De kracht van de tekstkunstwerken van Anne van den Heuvel begint bij de combinatie van vreemde contradicties, gelaagdheid, onsamenhangende gedachtes en verzamelingen aan woorden en zinnen, losse flarden, wijsheden, liefdesuitingen, de mooiste en spannendste verhalen, luchtige gecompliceerdheid, effectieve kritiek, tedere of confronterende momentopnames van weerlegbare woorden. Geordende losse gedachten, gebundeld in zinnen, oprecht, betekenisloos en vluchtig. fragmenten. Liefde! Sensualiteit! Erotiek. Ondeugendheid! Verrukking! Soms stout! Harde waarheden die soms grof gevonden worden, gedurfde liefkozingen fluisteringen, intieme amoureuze vleierij. De hartstochtelijke lokroep... fascinerend, intrigerend, uitdagend, uniek, inspirerend. Ondoordringbare dubbelzinnigheid. Verbeelding. Een frivool plaagstootje. Noteren, opschrijven, rangschikken, in een bepaalde volgorde neerzetten, twijfelen, tot de juiste gedachte is weergegeven …

Als Anne van den Heuvel niet schrijft maakt ze kunst. Graag op wanden.
Wanden lenen zich bij uitstek voor het communiceren met structuur, kleur ... en geluid. Haar mozaïeken van textiel zijn als het ware weerlegbare woorden. Mozaïeken maakt ze ook met tegeltjes. Als het aan Anne van den Heuvel ligt, fluisteren de wanden niet… haar wanden jubelen en geven energie! Mensen die Anne’s wanden ‘ontmoeten’ worden overweldigd door de fantastische uitwerking van de krachtige kleurencombinaties.

Naast de visuele kracht zijn haar werken is ook van een tactiele rijkdom. Dat is belangrijk ... omdat vingers nooit iets vergeten zoals Anne zelf zegt.

Naast de werken waar de meeste mensen haar van kennen realiseert ze ook autonome werken met een verrassende verscheidenheid en altijd weer haar unieke handschrift, het monnikenwerk waar de liefde waar het werk mee tot stand komt, duidelijk zichtbaar is.

Sommige projecten worden vervaardigd met een team van vrijwilligers. Zoals de GESPREKSSTOF kunstwerken ...

teveel om over de schrijven. Het oog wil ook wat ... kijk en beleef, voel en ervaar hieronder de uiteenlopende projecten.

how to ... met Mehmet Girgic
http://preview.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AnnevandenHeuvel_VILTEN_KLEDEN_46.jpg
DE KUNST VAN HET VILTEN
Een strak tapijt vilten op de oeroude Ottomaanse wijze ... het kost inspanning, kracht, natuurlijk een mooi ontwerp, en vervolgens heel veel geduld! Maar is dat niet alles waar Anne van den Heuvel bekend om staat? Creëren, doorzetten, tandje bij, herhalen ... en de mooiste dingen scheppen. Een tapijt vilten is een straffe bootcamp. Het resultaat is verbluffend. Wilt u ook een dergelijk tapijt als kunstwerk? Dat kan :-) Volgens de traditionele Ottomaanse wijze die vilt-meester Mehmet Girgic toepast, gaat het als volgt:
felt & weaving | woven felt
http://preview.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/AnnevandenHeuvel_VILTEN_KLEDEN_11.jpg
BINDING & VERBINDEN
Weven is verbinden. Vilten is verbinden. Welke vorm van textiel is eigenlijk niet door verbinding tot stand gekomen? Anne van den Heuvel heeft een aantal hele grote liefdes; vilt en weven. Deze 2 technieken zijn prachtig te combineren om mooie unieke stoffen, tapijten, kleden te realiseren, die allemaal een kunstwerk op zich zijn. De mogelijkheden zijn werkelijk oneindig.
EEN RIJKDOM AAN MATERIALEN
http://preview.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/DETAILS-ATELIER_05.jpg
STOFFEN, GARENS, KLEUREN, STRUCTUREN
Anne van den Heuvel wordt vaak in 1 adem genoemd met kleurrijke grafische vilt reliëfs. Wie echter het atelier van Anne heeft bezocht wordt betovert door een rijkdom aan materialen en kleuren en mogelijkheden. En bij elk bezoek zal het weer anders zijn, afhankelijk van de projecten die onder handen zijn. Kijk, voel, ervaar en laat u op nieuwe ideeën of andere gedachten brengen. Laat u inspireren.
GESPREKSSTOF #02
http://preview.annevandenheuvel.nl/images/photos/256x156/DETAILS-ATELIER_13.jpg
MUZE YU HAN
Yu Han werd muze voor GESPREKSSTOF bij Anne van den Heuvel tijdens een 1-daagse snuffelstage. Ze inspireerden elkaar en er ontstonden prachtige foto's uit de intrigerende gesprekken ... Het kunstwerk YuHan is 'under construction'. We zullen de voortgang van het project updaten ... en u kunt het project nauwlettend volgen op onze facebookpagina ...